
Baklažány plnené kuracím mäsom
Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme a varíme asi 10 minút v slanej vode. Po vybratí dužinu vydlabeme...

Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo
Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...

Vegan Mac and cheese (fit verzia)
Tento recept mi ukázala jedna z mojich obľúbených youtuberiek Aprés Chic a ona má tento recept z...

Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...

Králičia rolka s mandľovou plnkou
Rôzne národy majú rôzne chute. Ale pointa veľkonočného stola ostáva rovnaká – bohatstvo, pestrosť, zmes tradície i nápadov. A...

Figový crumble s medom a ovsenými vločkami
Figy umyjeme, odstopkujeme, nakrájame na štvrtinky a poukladáme do zapekacej formy, polejeme medom, ...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Bagetové účko
Bageta je bežné faast food jedlo na Slovensku. Má pomerne významné postavenie v dennej spotrebe slovákov....

Letné zelené rolky
Uvaríme si ryžu, môžu byť aj zbytky ryže z predchádzajúceho dňa, pridáme šunku nakrájanú na...

Kuracie štvrte s dubákmi
Na prechádzke lesom so psom so našiel zopár dubákov možno posledná úroda. Tak som sa rozhodol...

Dezert z bielej čokolády s pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami
Dnes nám bude variť mladý michelinský šéfkuchár Ladislav Floreán a pripraví svieži moderný dezert plný tradičných sezónnych...

Batatové dvojfarebné rezy bez lepku
V našom dnešnom recepte sa snúbia všetky chute jesene....

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...

Cestovinový šalát
Cestovivny uvaríme. Salámu a zeleninu nakrájame na kocky. Všetko spolu zmiešame, pridáme kukuricu a hrášok. Pridáme jogurt...

Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou
Osviežujúca ovocná roláda vhodná ako dezert po výdatnom obede.

Hrozienkové slimáčiky
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.

Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...

Syrový dip
Dlho som premýšľala, ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový pokrm jedávam len tak, pretože nič ďalšie nepotrebuje....

Nadýchané bezlepkové šišky zo zemiakového cesta
Aj bezlepkáči si môžu cez fašiangy dopriať dobré a nadýchané bezlepkové šišky....

Rýchle pečené kurča s prílohou
Kurča nakrájame , umyjeme a poukladáme na pekáč. Posolíme a posypeme č. paprikou, polejeme...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Šalátovo-uhorková svieža polievka (vegánsky recept)
Od babky sme dostali kopec šalátu, tak som urobila túto ľahkú a prekvapivo lahodnú jarnú polievku,...

Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...

Francúzska fazuľka podľa Katky
Tento recept som dostal od známej a veľmi ma zaujala netradičná príprava. Musel som ho vyskúšať...

Išelské koláčiky (kolieska)
Za tieto úžasné kolieska vám ručím. Celá rodina si prsty oblizovala, odporúčam robiť hneď z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot....

Bylinkový tvaroh ako dip
Čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nasekanú mladú cibuľku a jednu...