
Jablkový reliš s mätou
Cibuľu ošúpeme a nasekáme na drobno. Čili papričku tiež nasekáme na drobno. Spolu s koreninami, ...

Pizzový chlebík
Dnes sme si pochutili na tomto chlebíku... Zjedli sme ho skoro celý na posedenie, este bol teplý......

Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

Košíčky so špenátom a s marinovaným tofu
Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme špenát, soľ a podusíme domäkka.

Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch
Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

Zemiakové omelety
Surové zemiaky a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. V miske vyšľaháme vajcia a zmiešame ich s...

Čokoládový múčnik mnohých tvárí
V různých podobách může být skromný i oslňující, dietní i vydatný, jednoduchý a rychlý stejně...

Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou
Máme pre vás ešte jednu verziu bezlepkového sladkého jedla na leto. Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou,...

Mandľovo-pomarančový koláč s malinami
Budeme potrebovať okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Keďže je koláč veľmi rýchly na...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

dvojfarebná bábovka
túto bábovku zvyknem piecť dosť často. Recept pochádza z manželovej rodiny

Pečená zelenina s cícerovým pyré
Začali sme sa s dcérou zdravo stravovať a tak sa nechávam inšpirovať kadejakými zdravými receptami a postupne...

Rýchle figové mini tartaletky lenivej gazdinej
Nie je to recept v pravom zmysle slova, iba inšpirácia na chutný a na pohľad celkom efektný dezert....

Zapekaný ježkový baklažán
Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Tvarohové rohlíčky
Tyto rohlíčky se kromě tvarohu dají plnit i ořechovou nebo makovou náplní, ale u nás jsou...

Celerové carpaccio s masovo máslovými kuličkami
Celer rozpůlíme, oloupeme a rozdělíme na dvě čtvrtky. Ve slané vodě lehce okyselené (aby celer...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...

Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....

Pudingovo-ryžová maškrta
Tento týždeň som sa rozhodla pre nepečenú dobrotku. Pudingy máme radi, robím aj s ryžou...