
Thajské kukuričné fašírky
Sladká a chrumkavá vegetariánska alternatíva k thajským rybím fašírkam. Vynikajúci recept s ryžou SOS Jasmine.

Banány v čokoláde
Banány olupeme a nakrájame na 1cm hrube kolieska. Každé koliesko vložíme medzi dve piškoty a spojíme šparadlom...

Čoko - Čoko muffiny
Dnes poprvý krát skúšam čokoládové muffinky podľa svojej kombinácie viacerých receptov... A vualá .....

Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Čokoládové brownies bez vajíčok
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, ...

Jednoduchá ryža s hlivou
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

Nekysnutý jablkový závin
Záviny nerobievam často, ale podľa surovín doma, by som nič iné nevedela upiecť.

Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

Straciatella krém
Tento recept neni narocny a po nedelnajsom obede rychly dezert - mlsanica.

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu....

Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....

Slaný koláč
Tento koláč je inšpirovaný tureckou pidou, čo je krásne povedané veľké upratovanie v kuchyni, lebo...

Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...

Nutellové „brownies“
Z vajíčka oddelit žĺtok od bielku a pridať do každého pol kl cukru. Oboje poriadne vyšľahať...

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

Perník s jablkami
Jablká nakrájame na malé kocky. Cukor, med a vajcia vyšľaháme do hustej peny. Potom...

Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...

Medovníčky
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj....

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....

Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...