Pálivý bôčik

evarodna - bez fotkyevarodna, 4. februára 2012
Pálivý bôčik
Foto: evarodna

Manžel mal chuť na nejaké dobré chlapské jedlo, t.j. aby ho zasýtilo, chutilo a bolo nie veľmi zdravé. Tak som skúsila...

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Bôčik som prerezala na menšie časti. Marinádu som pripravila z kečupu, prelisovaného cesnaku, grilovacieho korenia a najemno som nakrájala čili papričku. Pridala som aj mleté domáce čilipapričky. Pre seba som urobila verziu bez čili.

    Pálivý bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko som namarinovala a nechala hodinu v chladničke.

    Pálivý bôčik - obrázok 2
  3. 3

    Potom som ho piekla v pekáči. Počas pečenia som ho natrela marinádou. Marináda dala bôčiku úplne inú chuť, na akú som bola zvyknutá (soľ, cesnak, kmín). K mäsu som podávala zemiakovú kašu.

Diskusia k receptu

hubata
Takto provokovať o 16.37 hod. keď už začínam byť hladná ......... Je to dobrotka nielen pre drevorubačov ......
evanaaa
Aj my občas takto " zhrešíme", mám kúpené dva pekné bôčiky v mrazničke, kupujem len v Bille, tam sú ako " vyšité", viac mäsa ako slaniny, preto kupujem aj dvom babkám - priateľkám. @hubata , daj si aspoň mastný chleba s cibuľou a šálok horúceho čaju na zahriatie. My si kúrime a stále je tu chladno, v tejto arktickej zime sa nedá poriadne vykúriť. Pôjdem si dať jahodový kornútok, hihihi.
evarodna
Áno dievčatá, ja tu mám vnúčatá, prišli na čaj, no sú to chlapci, síce ešte malí, ale práve im pripravujem chlieb s kačacou masťou a paprikou. Treba aj zhrešiť, hlavne pre dobrú vec, keď potrebujeme obaliť telíčko tukom pred touto zimou:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia