
Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu.....

Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...

Zemiaky plnené tofu
Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je...

Čokoládové brownies bez vajíčok
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, ...

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...

Opekaná ryža s karfiolom a brokolicou
Na vychutnanie jednoduchého a chutného jedla potrebujete iba 30 minút....

Šalát z koreňovej zeleniny
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

Pomarančový steak
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Kurča so všetkým čo jej chutí
..... nepoznám človeka, bez rozdielu farby kože, pohlavia, veku či vierovyznania,...

Brusnicové kocky
Výborné a nenáročné na prípravu - inšpirácia z televíznej relácie, mierne som si recept upravila, ...

Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

Gemerská čína
Tento recept priniesol môj brat z internátu od frajerky, od vtedy ho robievame pravidelne, bude...

Celerové bochánky s hlívou a celerovými chuťovkami
Pro milovníky celeru, celeru a celeru.

Hovädzie rezne s hubami v alobale
keď nenapíšem odkiaľ ho mám tak pochádza od mojej neb. maminy.

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Rybie placky
Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov, ktoré sme prelisovali.

Kuracie prekvapenie
Kuracie mäso nakrájame na rezance, pripravíme zmes zo solamylu, sójovej omáčky, soli, mletého...

Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone
Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu... tak prečo si...

Kokosovo-uhorkový šalát
Uhorku okrajame zo supky, v strede zrniecka vyrezeme prec a pokrajame ju na male kocky, ...

Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Zeleninový guláš s morskými plodmi
Na tuku pripravíme svetlý cibuľkový základ, v ktorom rýchlo orestujeme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom....

Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...

Smažené palačinky s rybí náplní
Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...