Foto: js9mxd
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína distribuovať do predajní. U nás v bufete ho Zobraziť celý popisSumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína distribuovať do predajní. U nás v bufete ho dostať už dávnejšie. Je to výborná ryba bez šupín a bez charakteristického rybacieho zápachu. Ja moc ryby nemusím, ale toto je fakt lahôdka. A mám istotu, že je čerstvá. Toto všetko ma viedlo k tomu, aby som si s manželkou urobil Valentínsky obed z toho sumčeka.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Filety Sumčeka Handlovského stiahneme z kože.
-
2
Rozporcujeme, nasolíme a okoreníme.
-
3
Maslom vytrieme pekáč, uložíme ochutené filety, nakrájame cesnak a poukladáme zostávajúce maslo.
-
4
Na záver posypeme mrazenou zeleninou a ešte posolíme a pokoreníme, pridáme aj trochu rybacieho korenia. Neuvádzam značku nechám to na Vás.
-
5
Pri teplote 250 stupňov C pečieme v rúre cca 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu