Sumček na Valentína fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 15. februára 2016
Sumček na Valentína (fotorecept)
Foto: js9mxd

Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína distribuovať do predajní. U nás v bufete ho dostať už dávnejšie. Je to výborná ryba bez šupín a bez charakteristického rybacieho zápachu. Ja moc ryby nemusím, ale toto je fakt lahôdka. A mám istotu, že je čerstvá. Toto všetko ma viedlo k tomu, aby som si s manželkou urobil Valentínsky obed z toho sumčeka.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
4 strúčky
100 g
350 g mrazená
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety Sumčeka Handlovského stiahneme z kože.

    Sumček na Valentína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozporcujeme, nasolíme a okoreníme.

    Sumček na Valentína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslom vytrieme pekáč, uložíme ochutené filety, nakrájame cesnak a poukladáme zostávajúce maslo.

    Sumček na Valentína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver posypeme mrazenou zeleninou a ešte posolíme a pokoreníme, pridáme aj trochu rybacieho korenia. Neuvádzam značku nechám to na Vás.

    Sumček na Valentína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri teplote 250 stupňov C pečieme v rúre cca 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.

    Sumček na Valentína (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu