Müsli tyčinky
Müsli tyčinky

Bleskový večerný flapjack

polepetko - bez fotkypolepetko, 18. septembra 2017

Klasika, večer osem hodín a človeka "honí mlsná". Napchal by do seba kilo čokolády, krémeš, a aby nemal výčitky svedomia tak na to Zobraziť celý popisKlasika, večer osem hodín a človeka "honí mlsná". Napchal by do seba kilo čokolády, krémeš, a aby nemal výčitky svedomia tak na to ešte zdravé jabĺčko a jogurt. Ale je osem+ hodín a to sa nehodí. Tento bleskový flapjack je ozaj bleskový, pripravený na jedenie do 5 minút a obsahuje samé zdravé veci :)

1
porcia
3 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 cm
3 PL
1 - 1,5 ČL
1/3 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    V malej zapekacej miske (takej ako na créme brulée) vhodnej do mikrovlnky si zmiešame 3 PL ovsených vločiek, 1/3 ČL škorice a nepovinnú 1/2 ČL strúhaného kokosu. Premiešame poriadne, aby nám škorica nezhorela na vrchu.

  2. 2

    Na vrch tejto suchej zmesi dáme 1 - 1,5 ČL javorového sirupu a cca 0,5 cm masla zo 125g kocky (pre vedcov a inžinierov: sorry nevážil som koľko je to gramov). Vložíme do mirkovlnky na 1 minútu 900 W.

  3. 3

    Po vybratí by sme mali mať maslo roztopené, takže celú zmes poriadne premiešame čajovou lyžičkou, následne utlačíme (ako zemepáni prostý ľud) aby nám neskôr vznikla kôrka a ešte na 0,5 - 1 minútu dáme znova do mikrovlnky na 900 W. Čas prispôsobujeme tomu, či máme radi veľmi chrumkavý vrch alebo len trošku a ako veľmi si chceme spáliť pri jedení jazyk.

  4. 4

    Vyberieme a konzumujeme. Kto by bol veľmi hladný, tak si k tomu môže ešte nakrájať jablko na osminky a chladiť si ním popálený jazyk :)

Diskusia k receptu

zinnajdha
dobrý nápad. Na mňa chodí hlad až o jedenástej v noci, a preto sa radšej poberiem spať už o niečo skôr. Ale aj nestihnem, zahryznem do uhorky. Toto Tvoje je dobré jedlo aj na raňajky.
mariamka
idealne ranajky, urcite nie vecera, sacharidy rano /co vlocky su/, vecer tak mrkvicka, redkovka, zelenina, neriskovala by som :)