Koláč s čokoládovou polevou
60 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200-250 °C
na 200-250 °C
Suroviny
150 g |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
5 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
Na potretie: | |
kyslý |
|
Poleva: | |
100 g |
|
120-150 ml |
|
Postup
-
1
Samostatne zmiešať suché a vlhké suroviny a následne obe zmesi zamiešať. Cesto naliať na plech a dať piecť na 200 až 250 stupňov na cca 20 až 25 minút. Čas aj teplota záleží aj od typu rúry.
- 2
Upečený koláč natrieme kyslým džemom.
- 3
Poleva: Čokoládu rozpustíme v zohriatej smotane a polejeme koláč. Dáme do chladničky schladiť nech čokoláda stuhne.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu