Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Koláč s čokoládovou polevou

radkaradka - bez fotkyradkaradka, 9. júna 2022
60 minút
príprava
20-25 minút
na 200-250 °C

Suroviny

150 g
2 bal.
1 bal.
100 g
5 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
Na potretie:
 kyslý
Poleva:
100 g
120-150 ml




Postup

  1. 1

    Samostatne zmiešať suché a vlhké suroviny a následne obe zmesi zamiešať. Cesto naliať na plech a dať piecť na 200 až 250 stupňov na cca 20 až 25 minút. Čas aj teplota záleží aj od typu rúry.

  2. 2

    Upečený koláč natrieme kyslým džemom.

  3. 3

    Poleva: Čokoládu rozpustíme v zohriatej smotane a polejeme koláč. Dáme do chladničky schladiť nech čokoláda stuhne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia