Batáty s čili a medom fotorecept
Foto: kucharka
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...
15 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme suroviny.
-
2
Batáty očistíme a pokrájame na štvrťky. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme batáty, pokvápeme olivovým olejom a medom a posypeme s čili a soľou. Čili sú najlepšie čerstvé červené, ale používam aj zelené aj sušené... aké mám zrovna doma.
-
3
Ja som plech rozdelila klobáskami na dve polovičky : jedna pre dcérku, bez čili.
-
4
Pečieme pri 180 stupňoch do chrumkava.
@Haji , to preto, aby boli všetci spokojní a najedení ...:-))
@Afataga , cuketu robím aj ja s čili, s cesnakom a bylinkami, ale len tak opečenú na panvici.
Pekný zvyšok nedele!