
Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Syrové tortičky z čarovného lesa
Jednoduché, a predsa náročné – také býva pečenie s deťmi a pre deti. Nekomplikovanosť postupu...

Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...

Praženica s ovsenými vločkami
Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé....

Orechovo-čokoládový pletenec
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ a cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, droždie,...

Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...
Jogurtovo-kokosové bonbóny s bielou čokoládou
Rýchlo hotové a neodolateľne dobré nepečené guľky vám osladia deň!

Rajská polévka s bylinkovými, tvarohovými knedlíčky
Jednoduchá, rajská polévka s bylinkovými knedlíčky podle receptu zde: http://varecha. pravda. sk/recepty/tvarohove-knedlicky-do-polevek-fotorecept/49854-recept. html

Brokolicové špaldové cestoviny
Tento recept patrí medzi diétnejšie jedlá, u nás si ho obľúbili všetci :)

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Paštrnákové knedličky s rukolovým pestom
Zemiaky a paštrnák si očistíme a pripravíme si zvyšné suroviny na knedličky.

Karfiolový nákyp s hubovými hriankami
Recept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín...

Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...

Taštičky s fazuľkovou plnkou
Do múky zamiešame karí korenie, nové korenie, kurkumu a soľ.

Fašiangový punč
Uvaríme čaj, pridáme doň kockový cukor, postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru.

Môj perník
Na zverejnenie ma inšpirovala pn z Poreča svojím perníkom, tento je podobný, tak posúďte...

Krémová račia polievka
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...

Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...

Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...

ne-Sacherova torta
Recept z roku 1994, ktorý som dnes našla, ešte som ho nikdy nerobila, ale...

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky