Ponúkam vám recept na lahodné a nadýchané kysnuté rožteky, ktoré je možné plniť rôznymi plnkami - tvarohom, makom, orechami, lekvárom. Ja som rožteky plnila Zobraziť celý popisPonúkam vám recept na lahodné a nadýchané kysnuté rožteky, ktoré je možné plniť rôznymi plnkami - tvarohom, makom, orechami, lekvárom. Ja som rožteky plnila rastlinným pohánkovým tvarohom a sú vhodné pri bezmliečnej diéte. Rožteky sú chutné ku káve, ale aj bez nej.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 150 ml |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 20 g |
|
| štipka |
|
| na potretie cesta |
|
| Plnka: | |
| podľa chuti |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Z kvásku a ostatných surovín si v domácej pekárni alebo ručne spracujeme vláčne nelepivé cesto.
- 2
Pripravíme si plnku do rožtekov, ktorú budeme používať. Ja som v miske zmiešala pohánkový tvaroh s práškovým cukrom podľa chuti.
- 3
Cesto rozdelíme na dva diely a každý diel rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 dielov. Každý diel naplníme plnkou a stočíme. Rožteky necháme podkysnúť.
- 4
Podkysnuté rožteky potrieme žĺtkom s trochou vody a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu