Paprikášky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 10. novembra 2010
Paprikášky (fotorecept)
Foto: dorisa

Neviem, či toto jednoduché jedlo poznáte. Je to vlastne jedlo zo zemiakov a klobásy.. Priateľ mi išiel na nočnú, tak som sa ponáhlala Zobraziť celý popisNeviem, či toto jednoduché jedlo poznáte. Je to vlastne jedlo zo zemiakov a klobásy.. Priateľ mi išiel na nočnú, tak som sa ponáhlala s večerou, tak sa z jedla ešte parí.

3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
150 g, lahôdková papriková
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Paprikášky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kastróla dáme olej , speníme nakrájanú cibuľku.

    Paprikášky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú klobásu na koliesky a na plátky nakrájané zemiaky. Osolíme, pridáme rascu, mletú červenú papriku, premiešame.

    Paprikášky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vodou,( nie zaliat, radšej menej, možme potom doliať) a dusíme. Jedlo má byť polotuhé, skor redšie.

    Paprikášky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá hotové jedlo, ani nerozvarené zemiaky, ale ani tvrdé. K jedlu sa hodia šaláty,ale ja najradšej mám k nemu moju zaváranú cviklu.

    Paprikášky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sandratamer
Milujem obrázky jedla, kde sa nad jedlom vznáša biely opar. Sa vždy nahnem k obrazovke a normálne si predstavujem ako to nádherne vonia. Mamina robieva tieto zemiačky, mne sa nimi vždy zavďačila :-)
stefanm
...mne keby niekto pripravil pred nočnou smenou takúto večeru (manželka nevarí,lebo nemusí) tak si beriem dovolenku a celú noc mu za to budem "intenzívne" ďakovať.Najťažšie na tom jedle je spomenúť si na neho.Veľmi pekné.Neodkladám do kuchárskej knihy lebo je to tak jednoduché,že si to zapamätá.
tatranka
Tak priateľ mal isto iste príjemnú smenu.Jednoduchý a dobrý recept.
dorisa
@sandratamer , @stefanm , @tatranka , so zmenou partnera som zmenila aj jedálny lístok, a kým zistím, že ktoré jedlá mám variť z čias minulých, tak to ešte potrvá. Večera chutila. Ďakujem za komentáre.
marianne69
Ocko taketo robieval,k tomu calamada,isli sme sa za tym umlatit...pekne spomienky mam na tento recept:-)