Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 1. augusta 2017
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 1. augusta 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 vetvička |
|
| 1 vetvička |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| Na paštrnákové pyré: | |
| 1 kg |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| Okrem toho: | |
| 8 ks |
|
| 8 ks |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme žĺtky a premiešame. Zvlášť vyšľaháme bielky a zľahka primiešame do plnky. Pripravenou plnkou naplníme prepelice a pečieme v rúre na vymastenom plechu pri 160 °C 45 minút.
- 2
Paštrnák očistíme, nakrájame, osolíme a varíme spolu s mliekom domäkka. Uvarený paštrnák rozmixujeme na kašu a zjemníme maslom.
- 3
Baby cviklu uvaríme, obvaríme aj kukuričné klásky. Uvarenú cviklu ošúpeme a kukuričku opražíme na mede. Na tanier dáme najprv paštrnákové pyré, na ktoré položíme prekrojenú prepelicu a pridáme uvarenú cviklu a kukuričku.
Tiež prepelica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu