Pečená prepelica
Pečená prepelica

Plnená prepelica na paštrnákovom pyré

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 1. augusta 2017
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
1 vetvička
1 vetvička
2 ks
2 ks
Na paštrnákové pyré:
1 kg
100 ml
50 g
Okrem toho:
8 ks
8 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme žĺtky a premiešame. Zvlášť vyšľaháme bielky a zľahka primiešame do plnky. Pripravenou plnkou naplníme prepelice a pečieme v rúre na vymastenom plechu pri 160 °C 45 minút.

  2. 2

    Paštrnák očistíme, nakrájame, osolíme a varíme spolu s mliekom domäkka. Uvarený paštrnák rozmixujeme na kašu a zjemníme maslom.

  3. 3

    Baby cviklu uvaríme, obvaríme aj kukuričné klásky. Uvarenú cviklu ošúpeme a kukuričku opražíme na mede. Na tanier dáme najprv paštrnákové pyré, na ktoré položíme prekrojenú prepelicu a pridáme uvarenú cviklu a kukuričku.

Diskusia k receptu