Veľmi horúca čokoláda s jahodami

elixir - fotkaelixir, 17. novembra 2012
Veľmi horúca čokoláda s jahodami
Foto: elixir

Keď už som nevedela, čo by som zmaškrtila, vymyslela som si toto... Podávala som s čokoládovými Muffinkami. Milý si pochvaľoval, tak to určite stojí Zobraziť celý popisKeď už som nevedela, čo by som zmaškrtila, vymyslela som si toto... Podávala som s čokoládovými Muffinkami. Milý si pochvaľoval, tak to určite stojí za zverejnenie. :)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 ml
15 ml
40+10 g
400 ml
50 g (alebo mrazené)
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Dáme si variť mliečko. Čokoládu (40 g) nakrájame na drobno a rozdelíme do dvoch hrnčekov. Zmiešame Baileys s brandy v osobitnom pohári.

    Veľmi horúca čokoláda s jahodami - obrázok 1
  2. 2

    Jahôdky s maslom si dáme do malého hrnca, ocukríme, roztlačíme ich trošku, podlejeme máličkom vody a rozohrejeme.

    Veľmi horúca čokoláda s jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa mliečko uvarí, zalejeme čokoládu v oboch pohároch a chvíľu miešame. Rovnomerne pridáme do pohárov alkohol, zmiešame. Nakoniec dovnútra spustíme po jednom obdĺžničku z rozpolenej zvyšnej čokolády, vhodíme rovnomerne rozdelené zohriate jahody a dolejeme aj šťavu, ktorá nám v hrnci ostala.

    Veľmi horúca čokoláda s jahodami - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť. :)

    P.S.: Muffinky sú variáciou na recept od @janger, konzistenciou sú úplne úžasné, vôbec nie suché. Spravila som základné cesto (bez plnky) a preskočila kafe, namiesto toho dala viac kakaa.

Diskusia k receptu

fialka49
Keď som urobila podobnú horúcu čokoládu, návšteve sa ani nechcelo odísť domov. Takže bacha na dobroty!
elixir
@fialka49 : :) ďakujem za varovanie! Poučím sa z toho - ak niekedy skúsim takéto podávať návšteve, tak v skorých hodinách... :)

@izabella929 : :) ďakujem...zo sladkostí nie je veľmi zložité vytvoriť nejakú inú dobrú sladkosť, ani pre kuchára začiatočníka. :)
jokin
maškrtky ľúbim ale nesmiem, ale aj ta ukladám
elixir
Možno môžeš niekoho takým potešiť. :) A popritom si aj ty trošičku dáš. Ono takéto by nemal asi nikto... aj ak to nemá zakázané od lekára. Ale občas trošku si dať nevadí... môj skromný názor. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia