Foto: athelasil
Recept na tento koláč som raz dávnejšie našla v jednom časopise, a hneď som ho chcela vyskúšať, ale už prvý krát pri jeho príprave Zobraziť celý popisRecept na tento koláč som raz dávnejšie našla v jednom časopise, a hneď som ho chcela vyskúšať, ale už prvý krát pri jeho príprave som si pozmenila niektoré veci (množstvá, aj niektoré suroviny, aj postup) a výsledok bol výborný, hneď sa zjedol a všetkým chutil. :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Navážime si suroviny. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva,mak, mlieko a olej. Bielka vyšľaháme mixérom na tuhý sneh, ktorý potom primiešame do cesta (prípadne sa sneh nemusí robiť, môžu sa rozbiť celé vajíčka do cesta, ale keď je to touto cestou, cesto je také vláčnejšie, aspoň podľa mňa).
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° a pečieme cca 40 minút (Ospravedlňujem sa za hrubý odhad času, ale naša rúra doma je už trochu staršia a pečie si občas ako chce, proste koláč sledujeme a špachtľou zistíme jeho stav :) )
- 3
Kým sa koláč pečie si môžme pripraviť šľahačku, vyšľaháme smotanu, vanilínový cukor a stužovač (kto má rád viacej šľahačky, môže dať dvojnásobok týchto surovín, okrem cukru, ale ja som to znížila na takéto množstvo, vyjde to akurát a je to aj tak chutné :) ). Túto šľahačku potom potrieme na vychladnutý koláč a posypeme postrúhanou čokoládou, a môžme ho dať ešte do chladničky schladiť. A potom dobrú chuť, mňam, mňam! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@spetkasoli ďakujem :)
@evanaaa ďakujem :)
inak v pôvodnom recepte sa pridáva nemletý mak (pre tých čo akurát pri príprave nemajú pomletý a tak), len ja taký nemôžem, tak preto som to zmenila na pomletý :)