Foto: adkas
Preco rafinovana? Pretoze pri tejto panna cotte kardamon, ktory je pouzity na jej dochutenie pri prvom suste ani necitite az po niekolkych lyzickach Zobraziť celý popisPreco rafinovana? Pretoze pri tejto panna cotte kardamon, ktory je pouzity na jej dochutenie pri prvom suste ani necitite az po niekolkych lyzickach niekde na pozadi prijemne postekli vase chutove pohariky. Tak rafinovane:). Celu rafinovanost skvele doplna lahka , priezracna zelatinova broskynova obruc. Priznam sa , ze som pouzila kardamon prvykrat pri tomto nadhernom dezerte s talianskymi korenmi. Velmi ma oslovil a urcite som ho vo svojej kuchyni nepouzila poslednykrat.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g napr. Philadelphia, Mascarpone, Ricotta, Soft Cheese a pod. |
|
400 ml ( pouzila som 284 ml smotany a 116 ml mlieka) |
|
3-4 PL ( podla chuti) |
|
1 KL ( ja som pouzila cele korenie 10 kusov) |
|
3 platky |
|
broskynove zele: | |
430 g |
|
2-3 platky (podla toho, aku tuhu chcete mat zelatinu) |
|
(podla chuti) |
|
Postup
-
1
smotanu zahrejeme na horuco, ale nevarime. Pridame kardamon. Ak pouzijete cely kardamon, treba ho trochu popucit, aby sa lepsie uvolnila zo semiacok aroma. Prikryjeme a nechame postat cca 20 minut. Zelatinu namocime do studenej vody na 5 min.
-
2
Kremovy syr vymiesame s praskovym cukrom.
-
3
Smotanu scedime cez sitko a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame , kym sa zelatina rozpusti. Za staleho slahania na najmensich obratkach pridame smotanu ( smotanu neslahame) do vyslahaneho kremoveho syra.
-
4
Naplnime pohare a odlozime do chladnicky , cca na 2-3 hodiny, kym stuhne.
-
5
Opat namocime 2-3 platky zelatiny do studenej vody na 5 minut. Zelatinove platky pouzijete podla toho , aku tuhu chcete mat to broskynove zele. Broskyne scedime od stavy a pokrajame ich na male kocky. Stavu precedime cez sitko a dolejeme vodou do 300 ml a zahrejem ju . Odstavime z ohna a pridame vyzmykanu zelatinu . Miesame , kym sa zelatina neroztopi. Ochutname stavu, ak treba mozeme dochutit cukrom. Pridame pokrajane broskyne a nechame vychladnut.
-
6
Broskyne scedime od stavy a pokrajame ich na male kocky. Stavu precedime cez sitko a dolejeme vodou do 300 ml a zahrejeme ju . Odstavime z ohna a pridame vyzmykanu zelatinu . Miesame , kym sa zelatina neroztopi. Ochutname stavu, ak treba, mozeme dochutit cukrom. Pridame pokrajane broskyne a nechame vychladnut.
-
7
Ked je broskynova zmes ochladena navrsime ju na stuhnutu panna cottu a vratime spat do chladnicky na dalsie 2- 3 hodiny, kym zele zatuhne.
-
8
mozeme pred podavanim ozdobit listkami maty
-
9
No a potom sa uz len oddavame tejto rafinovanej chuti tohoto nadherneho dezertu.
-
10
Nechajte si chutnat!
Diskusia k receptu