Foto: alex37
Môj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento recept je receptom zo starých čias, možno z obdobia keď ľudsto Zobraziť celý popisMôj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento recept je receptom zo starých čias, možno z obdobia keď ľudsto jedlo, aby žilo a nie opačne. Stáva sa u nás, že sa nedoje chlieb kúpi sa čerstvý a potom čo so zbytkami? Toto jedlo robievala svokra najprv pre svojich synov a neskôr aj pre vnučky. Nič výnimočné, len spomienka na staré časy :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, veľmi jednoduché, len chlieb sa nakrája na kocky.
-
2
masť alebo olej rozohrejeme na panvici, /ja by som dala len polovičné množstvo, ale varil chlap/
-
3
opražime nakrájaný chlieb do červena
-
4
pridáme biely syr, kto ho nemá rád nech si vytlačí bambino, alebo nastrúha tvrdý syr.
-
5
Keď sa syr rozpustí je hotovo. :)
@kimlo , @sovka62 vyskúšajte, možno zachutí :) len ani náhodou nesoliť, keď sa použije slaný syr bolo by to nejedlé:)