
Vyprážaný syr inak
Postup:Syr nastrúhame, pridáme vajcia, strúhanku, korenie a premiešame. Zo zmesi tvarujeme menšie placky, obalíme len v strúhanke...

Domáce rezance s tvarohom
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...

Kávové rezy s tvarohovo-šľahačkovou plnkou
Tento zákusok som piekla ešte minulý týždeň a chcem sa s vami podeliť o tento recept...

Vyprážaná kuracina
Vypražené kuriatko chutí vždy, či je to v lete, v zime, na sviatky, alebo...

Pečené koleno inak
Cibulu očistíme a nakrájame na mesiačiky, cesnak olúpeme a nasekáme na drobno, kolená narežeme priečnym...

Rybie prsty a zázvorová mrkva
Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila... Ozaj roky... A k...

Draslíková štvorka - šťava
Šťava je na prekyslený organizmus, čo má dnes 90% populácie, neutralizuje prekyslenie žalúdočnej šťavy ako...

Slimáky z oškvariek
Našla som v obchode toto cesto. Keďže bolo v akcii, tak som pre zmenu vyskúšala...

Lievance
Tento recept som našla náhodne a musím povedať, že lepšie som nejedla :) ... A...

Kuracie terinky Champignons so sedliackymi zemiakmi
Inšpirované kuchárskou súťažou, prispôsobené našej chuti a dostupným surovinám. Pozor, prudko jedlé a vhodné...

Domáca csabai saláma
Zabíjačkový čas už síce pomaly končí, avšak popularita týchto výrobkov je celoročná a dnes aj možnosť...

Varené údene mäso s jablkovým chrenom
Vyzerá jednoducho je jednoduchý:)..... a slovenský!:)

Nátierka z cukety s mrkvou
Tento rok sa nám darí dopestovať cukety a tekvice. Tešila som sa na tekvicový prívarok...

Cícerový kuskus
Nasla som viacero receptov na kuskus, ale takyto zatial nie. Pridavam pre inspiraciu (a aby...

Hlivový šalát s majonézou
Jemne nakrájanú cibuľku speníme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu, posolíme a dusíme, až kým...

Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.

Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...

Paštéta z králičej pečene
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme do ružova, pridáme na malé kocky nakrájanú králičiu pečeň a bôčik, krátko...

Rožteky s kávovou príchuťou
Niečo jednoduché nevianočné pre milovníkov zákuskov s kávovou príchuťou. Dnes mám rožtekový deň, tak som...

Poľovnícka polievka
Prebranú, umytú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme močiť 8 – 12 hodín. Mäso odblaníme,...

Jablčné pité
Tento recept som prebrala od svojej mamky. Je trošku sladký, ale fajnový. Kto má...

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

Hovädzie s cícerom na karí (alebo aj bez)
V zásade taký gulašik s ktorým sa dá čarovať na mnoho spôsobov.

Losos so špargľou a citrónovou omáčkou
Je špargľová sezóna tak som s a rozhodol k pečenému lososovi urobiť aj špargľu. Na internete...

Placičky z červené čočky a kuskusu
Tak opravdu nevím jestli jsem ještě normální a nebo už ne. Dělám něco, čemu bych...

Rukola s cviklou - dobrí kamaráti
Kúpila som rukolu, len som chcela dačo nezvyčajné pre nás. V časopise som našla recept...

Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...