Foto: prhlavka
Moja asi 3 tortička pre neter k meninám, bola z nej unesená :D nechcela veriť vlastným očiam, že jej prišla zavynšovať aj mája s Zobraziť celý popisMoja asi 3 tortička pre neter k meninám, bola z nej unesená :D nechcela veriť vlastným očiam, že jej prišla zavynšovať aj mája s vilkom :D
Suroviny
Cesto: | |
8 |
|
8 PL |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
2 tégliky (125 ml) |
|
2 ks (125 g) |
|
podľa chuti nemusí byť |
|
Poťahovka z Marshmallow: | |
3 - 4 ks (400 g) |
|
3 bal (80 g) |
|
podľa potreby 100 - 200 g |
|
Postup
-
1
cesto: oddelíme si žĺtka od bielkov, žĺtka vymiešame s kryšt. cukrom do peny, vo vedľajšej nádobke si vymiešame sneh z bielkov môžme pridať štipku soly. Do vymiešanej peny so žĺtkov pomaličky pridávame suché ingrediencie(kakao, múka, prášok do pečiva, ktoré je dobré spolu v jednej nádobke najprv premiešať) a ľahučko zamiešavať suché ingrediencie do žĺtkovej peny, potom pomaličky zľahka zamiešavame sneh z bielkov a vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. A dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Čas si treba odsledovať podľa vlastnej rúry, tá naša pečie ako sa jej za chce :D Ak si nie sme istý či je cesto upečené, známy trik vopcháme špáratko do stredu cesta a pokiaľ sa nám naň cesto nelepí, máme korpus hotový. Necháme pred plnením krémom vychladnúť.
- 2
Parížska plnka: šľahačky spolu s nalámanou čokoládou zohrievame na sporáku, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí za stáleho miešania, odstavíme, necháme vychladnúť a šup s ňou do chladničky na min. 12 hodín, ja som nechala dlhšie, kedže som plnku robila deň vopred, vhodné nechať postáť v chladničke 24hodín. A na druhý deň šľaháme, ale iba pokiaľ krém nezačne hustnúť, aby sme ho neprešľahali na maslo!
- 3
Poťahovka: vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu s cukríkmi, keď sú cukríky a čokoláda rozpustené, chvíľku počkáme kým trošku neochladne, no nie úplne a vzniknutú hmotu na doske hnietime s preosiatym práškovým cukrom, pokiaľ nám nevznike hmota podobná plastelíne, ktorá až tak veľmi nelepí. Vyvaľkáme do tvaru kruhu a potiahneme ňou tortu, ktorá bola aj zvonka ponatieraná krémom, aby nám poťahovka mala na čom držať! Ja som korpus rozdelila na 3 pláty, ktoré som natierala aj jahodovým džemom a potom parížskym krémom atd. Samozrejme môžte si na kombinovať cesto, plnku i poťahovku podľa vlastnej chuti, čo máte radi :D snád niekomu pomôže.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chcela som trošku iného Vilka...ale bola som rada, že držia po kope :D
@cesminaz ďakujem Vám :D