Mäso na kyslej kapuste

dumu54 - bez fotkydumu54, 14. októbra 2010

Prečítal so ho niekedy veľmi dávno.Bol už vyskúšaný viackrát pri rôznych príležitostiach. Každému čo to ochutnal veľmi chutil.

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
2 kg varené v šupke
3 ks väčšia
podľa chuti
podľa chuti
  na vymastenie misy




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Zemiaky, cibuľu, ošúpeme a nakrájame na plátky. Všetko naukladáme do zapekacej misky/ pekáča/ ,ktorá je vymastena tenkou vrstvou, najlepšie masťou. Navrch položíme plátky krkovičky, prikryjeme a pečieme dokiaľ krkovička nie je upečená. Namiesto bravčovej krkovičky som použil už i kuracie stehná, prsíčka, bôčik.

Diskusia k receptu

marianne69
A v akom poradi?zemiaky,cibula,kapusta,masko?kapustu mozem na akykolvek sposob.
dumu54
Ja osobne dávam vrstvy - zemiaky, kapusta až pokiaľ ic nespotrebujem. Predposledná vrstva je cibuľa. Posledná vrstva je mäso.
evanaaa
Dumu, nie sme všetky tak chápavé, ako si myslíš. preto nestačí len . ....nakrájame, uložíme...., treba podrobnejší postup. Ale nie si sám, kto to tak zjednodušuje, preto je lepšie písať tak, aby sa rozumelo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia