Foto: mirkajan
Tento recept pochádza z časopisu Apetit, ale je upravený podľa našej chuti. Inak je to tip na rýchlu a sýtu večeru.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ks stredne veľká |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
2 ks stredne veľké |
|
2 ks strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
strúhaný |
|
|
|
alebo Dobrota |
|
1500 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci na oleji necháme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme nadrobno pokrájanú feferónku a cesnak, chvíľu opražíme.
- 2
Potom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, petržlen, na drobno pokrájaný zeler a malé kocky pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme Solčanku alebo Dobrotu podľa chuti, necháme zovrieť. Po zovretí pridáme konzervu krájaných lúpaných paradajok a všetko spolu necháme variť 20 minút.
- 3
Keď je zelenina mäkká, pridáme scedené a prepláchnuté červené a biele fazule s cícerom, necháme variť ešte asi 5-10 minút. Potom časť zeleniny s trochou vývaru odoberieme (asi 1/3), rozmixujeme ponorným mixérom a vzniknutú kašu vrátime do polievky, čím ju zahustíme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 4
Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom a dochutíme citrónovou šťavou, každý podľa svojej chuti. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
byvame v Chicago a moj 10 rocny syn Lenny nie je " polievkovy" pacila sa mi idea s parmazanom....zlakal ho zjest polievocku:) Chutila vsetkym !