Foto: archaa
Verím, že simit mnohí poznáte z dovoleniek v Turecku, kde sa často predáva na pláži, ale simit je skutočne bežná súčasť raňajok v Turecku Zobraziť celý popisVerím, že simit mnohí poznáte z dovoleniek v Turecku, kde sa často predáva na pláži, ale simit je skutočne bežná súčasť raňajok v Turecku a aj ja si ho rada často upečiem. Receptov na toto pečivko je tu určite už zopár, pridám však ešte svoju osvedčenú verziu, ktorú poznám práve od tureckých gazdiniek a na ktorú nedám dopustiť. V lete si doprajem jej celozrnnú verziu, kedy jednoducho polovicu množstva múky nahradím špaldovou bielou a polovicu celozrnnou špaldovou, cukor kokosový alebo hnedý.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
1/2 kocky (čerstvé) |
|
1 ČL |
|
30 g |
|
150 g (plnotučný) |
|
70 ml |
|
250 ml vlažná |
|
600 g |
|
Okrem toho: | |
250 ml |
|
60 ml |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.
- 2
Keď máme cesto dobre nakysnuté, pripravíme si dve misky. Do jednej si odvážime sezam a v druhej zmiešame vodu s hroznovým sirupom.
- 3
Cesto rozdelíme na 20 častí, z ktorých si urobíme guľôčky. Vezmeme vždy dve guľôčky, z ktorých vyformujeme dlhší valček. Valčeky spolu zmotáme a konce spojíme... Takto vzniknutý kruh kompletne potrieme sirupovou zmesou, teda obojstranne a obalíme v sezame. Takto to urobíme so všetkými guľôčkami.
- 4
Obalené kolieska ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- 5
Vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov a upečieme dozlata.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 🤗aj tak chutí 😉
To áno 🤗ďakujem 🥰