Turecký simit

archaa - fotkaarchaa, 3. júla 2021
Turecký simit
Foto: archaa

Verím, že simit mnohí poznáte z dovoleniek v Turecku, kde sa často predáva na pláži, ale simit je skutočne bežná súčasť raňajok v Turecku Zobraziť celý popisVerím, že simit mnohí poznáte z dovoleniek v Turecku, kde sa často predáva na pláži, ale simit je skutočne bežná súčasť raňajok v Turecku a aj ja si ho rada často upečiem. Receptov na toto pečivko je tu určite už zopár, pridám však ešte svoju osvedčenú verziu, ktorú poznám práve od tureckých gazdiniek a na ktorú nedám dopustiť. V lete si doprajem jej celozrnnú verziu, kedy jednoducho polovicu množstva múky nahradím špaldovou bielou a polovicu celozrnnou špaldovou, cukor kokosový alebo hnedý.

10
porcií
100 minút
príprava
25-30 minút
na 220 °C

Suroviny

1/2 kocky (čerstvé)
1 ČL
30 g
150 g (plnotučný)
70 ml
250 ml vlažná
600 g
Okrem toho:
250 ml
60 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.

  2. 2

    Keď máme cesto dobre nakysnuté, pripravíme si dve misky. Do jednej si odvážime sezam a v druhej zmiešame vodu s hroznovým sirupom.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 20 častí, z ktorých si urobíme guľôčky. Vezmeme vždy dve guľôčky, z ktorých vyformujeme dlhší valček. Valčeky spolu zmotáme a konce spojíme... Takto vzniknutý kruh kompletne potrieme sirupovou zmesou, teda obojstranne a obalíme v sezame. Takto to urobíme so všetkými guľôčkami.

  4. 4

    Obalené kolieska ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.

  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov a upečieme dozlata.

    Turecký simit  - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Hmm, toto vypadá velmi zajímavě, venčeky se musí rozplývat na jazyku, do toho sezam hmm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia