Tekvicové cestoviny

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 2. septembra 2013

Po dlhšej dobre som si dopriala výdatný obed. Výdatný, čo sa obsahu múky týka. Ospravedlním to tým, že múku som použila špaldovú celozrnnú a Zobraziť celý popisPo dlhšej dobre som si dopriala výdatný obed. Výdatný, čo sa obsahu múky týka. Ospravedlním to tým, že múku som použila špaldovú celozrnnú a hneď sa cítim lepšie :-D Milujem domáci chlieb - pečivo i domáce cestoviny, vedela by som ich jesť od rána do večera a od večera do rána. Ale na druhej strane sa musím krotiť, pretože ten nápor by som určite neuniesla ;-)

6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
550 g
Plnka 1.:
1/2 bal.
Plnka 2. :
3 ks
1/2 bal.
Príloha 1.:
Príloha 2.:




Postup

  1. 1

    Tekvicu som očistila, nakrájala na menšie kúsky, zaliala v kastróli trochou vody, asi 15 minút dusila a precedila. Chvíľu som nechala vychladnúť, dala do väčšej misy a prisypávala múku a miesila a prisypávala a miesila cesto, až kým som bola spokojná z jeho konzistenciou. Pre začiatočníkov: bolo to hádam aj 20 minút. skôr viac ako menej ;-) Cesto som nechala odpočívať a zatiaľ dala variť vodu vo veľkom hrnci.

  2. 2

    Rozmixovaný čerstvý špenát, cesnak, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ a trocha vývaru z tekvice.

    Tekvicové cestoviny - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixované krémové šampiňóny, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ, trocha vývaru z tekvice a ešte som pridala aj posekanú čerstvú petržlenovú vňať.

    Tekvicové cestoviny - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som rozdelila na dve časti a osobitne vyvaľkala na asi 2-3 mm plát. Povykrajovala kruhy o veľkosti 6 cm a plnila plnkami do stredu každého kruhu, preložila a kraje popritláčala vidličkou. Z každej plnky som urobila 20 ks "kapsičiek" či mezzelune :-)

    Tekvicové cestoviny - obrázok 4
  5. 5

    Pred uvarením cestoviny chvíľu oddychovali...

    Tekvicové cestoviny - obrázok 5
  6. 6

    ... a tieto tiež :-)

    Tekvicové cestoviny - obrázok 6
  7. 7

    Zo zvyšného cesta som vyvaľkala tenší plát ako na mezzelune, nechala chvíľu postáť a radielkom pokrájala na dlhú široké rezance - tagliatelle, ktoré sme zjedli s jednotlivými plnkami.

    Tekvicové cestoviny - obrázok 7
  8. 8

    Na panvičke som osmažila cesnakové plátky, pridala na chvíľočku čerstvé špenátové listy. Na druhej panvici som orestovala šampiňóny so sójovou smotanou na varenie a pridala aj čerstvú petržlenovú vňať a obed sa mohol podávať. Dobrú chuť :-) Ps: 20 ks plnených sme zjedli na obed a 20 som zamrazila do zásoby.

Diskusia k receptu

alena45
veľmi pekne naservírované, ale ešte som tým zdravým múkam neprišla na chuť.
nonna
To je nádherné a výbornú chuť cítim istoiste. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Bude úspech!
zuzananoskova
Ďakujem az milé komentáre :-) Alenka, ja sa tých zdravých múka neviem dojesť :-D (žartujem, no proste veľmi mi chutia). Domáce cestoviny sú proste domáce :-)
elena
Domáce cestoviny sú proste domáce, to áno, ale koľko roboty je s tým!