Foto: izabella929
Jenoduché, lacné a veľmi chutné jedlo..najlepšie chutia počas leta, keď je dostatok čerstvej zeleniny na šaláty.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som ošúpala, poriadne umyla...
-
2
a začala som krájať dookola tak, ako šúpeme jablko...kým sa dá stále dokola, ale na tenko...keď sa už nedá šúpať dokola, tak nakrájam úzke tenké pásy...
-
3
pripravila som si cestíčko...z vlažného mlieka, vajca,soli, pridala mleté čierne korenie štipku, taktiež štipku prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo polohusté cestíčko...
-
4
vykúpala v hladkej múke, potom ponorila do cestíčka, opatrne, aby sa dlhé šupky neroztrhli ...
-
5
na panvici som zohriala olej s bravčovou masťou a obalené lúpačky som vyprážala...prikryla som ich pokrievkou, aby sa zemiaky upiekli..potom otočila na druhú stranu a dopiekla...
-
6
sú veľmi chutné aj s uhorkou, čalamádou...ja som k nim podávala kápiu..môžu byť aj ako príloha k mäsu...
Prosím ťa Izka na aký tanier si to dala. Úplne si ma domýlila a
skoro som takýto fajn recept prehliadol. Toto vyskúšam. Páči mi.