Foto: Matus113
Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.
4-5
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na kolieska. Posolíme ho. Chvíľku počkáme, kým pustí vodu, ktorú z neho po 20 - 30 min. vymačkáme. Potom ho presmažíme na olivovom oleji.
- 2
Zemiaky pokrájané na kolieska dáme na 5 min. variť. Ostatnú zeleninu medzitým pokrájame na kúsky.
- 3
Na plech dáme všetku zeleninu (zemiaky na spodok) okrem rajčín. Polejeme olivovým olejom. Posypeme korením na grilovanie. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 min. a zapneme funkciu grilu. Asi 10 minút pred koncom pridáme rajčiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu