Nikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo Zobraziť celý popisNikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo v rúre aj potom, čo sa jedlo upečie. Na tieto čipsíky celkom stačí zvyškové teplo, sú zdravšie, než klasické zemiakové a sú hotové za pár minút. A rodinka ich rada chrúme večer pri telke. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zamrznuté rožky dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby povolili a dali sa dobre krájať. Celkom zamrznuté sa lámu a celkom roztopené sa nedajú krájať na tenučko.
- 2
Rožky nakrájame na tenké plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom na chlieb. Z jedného rožka vyjde aj dvadsaťpäť plátkov.
- 3
Kolieska rozložíme na suchý plech bez papiera na pečenie.
- 4
Cesnak pretlačíme do malej nádobky ( ja používam štamprlík :-) ), pokvapkáme olejom, posolíme.
- 5
Štetcom, alebo špičkou príborového nožíka dáme na každé koliesko trošku cesnakovej zmesi - iba málinko, cesnak má dosť výraznú chuť.
- 6
Hneď, ako vyberieme jedlo z rúry, dáme do nej plech s kolieskami, vypneme rúru a necháme "piecť".
- 7
O 4 - 5 minút máme chrumkavé čipsíky hotové. Namiesto cesnaku môžeme použiť aj olejom pokvapkané mleté bylinky, trojuholníčkový syr, alebo rôzne maslové nátierky, ale potom nebudú čipsy také chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hotové čo ich tak málo zbalia do sáčku...istotne vyskúšam, ukladám.
Dúfam, že návšteve chutili!
@martina0812 moc dobry napad s tymi rozkami. ja uz som rozmyslala ze si doma nejake upeciem a potom z nich urobim suchariky (bake rolls... prave ich tu kolega spokojne poziera, zavidim mu)