Rýchle rožkové čipsy

martina0812 - fotkamartina0812, 23. marca 2012

Nikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo v rúre aj potom, čo sa jedlo upečie. Na tieto čipsíky celkom stačí zvyškové teplo, sú zdravšie, než klasické zemiakové a sú hotové za pár minút. A rodinka ich rada chrúme večer pri telke. :-)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks z mrazničky ( zamrznutý )
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zamrznuté rožky dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby povolili a dali sa dobre krájať. Celkom zamrznuté sa lámu a celkom roztopené sa nedajú krájať na tenučko.

  2. 2

    Rožky nakrájame na tenké plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom na chlieb. Z jedného rožka vyjde aj dvadsaťpäť plátkov.

  3. 3

    Kolieska rozložíme na suchý plech bez papiera na pečenie.

  4. 4

    Cesnak pretlačíme do malej nádobky ( ja používam štamprlík :-) ), pokvapkáme olejom, posolíme.

  5. 5

    Štetcom, alebo špičkou príborového nožíka dáme na každé koliesko trošku cesnakovej zmesi - iba málinko, cesnak má dosť výraznú chuť.

  6. 6

    Hneď, ako vyberieme jedlo z rúry, dáme do nej plech s kolieskami, vypneme rúru a necháme "piecť".

  7. 7

    O 4 - 5 minút máme chrumkavé čipsíky hotové. Namiesto cesnaku môžeme použiť aj olejom pokvapkané mleté bylinky, trojuholníčkový syr, alebo rôzne maslové nátierky, ale potom nebudú čipsy také chrumkavé.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
robila som z obyčajného rožka a zle sa krájal,ďakujem za nápad dať ho zmraziť, takto nahradím drahé z obchodu ktoré mi celkom chutili, len tá cena za to množstvo, dík, KK
cesnakové milujem, niečo podobné som chcela robiť aby to bolo ako tie
hotové čo ich tak málo zbalia do sáčku...istotne vyskúšam, ukladám.
prave som dorobila z 10tich rožkov -večer čakáme návštevu-cesnakové,šampiňónové,špenátové s riccotou,nivové a kečupové so syrom :))) mňáááám :))
@prdelinka starsi ohrnuli nosom lebo umele zuby na to asi nie su dost dobre stavane :-D

@martina0812 moc dobry napad s tymi rozkami. ja uz som rozmyslala ze si doma nejake upeciem a potom z nich urobim suchariky (bake rolls... prave ich tu kolega spokojne poziera, zavidim mu)
Dnes som hľadala nápad na využitie starších rožkov,naďabila som na tento recept. Ďakujem za tip, robila som cesnakové aj kečupové s oreganom.Výýborné!Určite to ešte pripravím.Super nápad!

Pridaj komentár k receptu: