Rýchle rožkové čipsy

martina0812 - fotkamartina0812, 23. marca 2012

Nikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo Zobraziť celý popisNikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo v rúre aj potom, čo sa jedlo upečie. Na tieto čipsíky celkom stačí zvyškové teplo, sú zdravšie, než klasické zemiakové a sú hotové za pár minút. A rodinka ich rada chrúme večer pri telke. :-)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks z mrazničky ( zamrznutý )
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Zamrznuté rožky dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby povolili a dali sa dobre krájať. Celkom zamrznuté sa lámu a celkom roztopené sa nedajú krájať na tenučko.

  2. 2

    Rožky nakrájame na tenké plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom na chlieb. Z jedného rožka vyjde aj dvadsaťpäť plátkov.

  3. 3

    Kolieska rozložíme na suchý plech bez papiera na pečenie.

  4. 4

    Cesnak pretlačíme do malej nádobky ( ja používam štamprlík :-) ), pokvapkáme olejom, posolíme.

  5. 5

    Štetcom, alebo špičkou príborového nožíka dáme na každé koliesko trošku cesnakovej zmesi - iba málinko, cesnak má dosť výraznú chuť.

  6. 6

    Hneď, ako vyberieme jedlo z rúry, dáme do nej plech s kolieskami, vypneme rúru a necháme "piecť".

  7. 7

    O 4 - 5 minút máme chrumkavé čipsíky hotové. Namiesto cesnaku môžeme použiť aj olejom pokvapkané mleté bylinky, trojuholníčkový syr, alebo rôzne maslové nátierky, ale potom nebudú čipsy také chrumkavé.

Diskusia k receptu

bibia1
tak ale toto je aký dobrý výmysel, veľmi pekne ďakujem za nakopnutie :)
martina0812
ďakujem, inšpirovala ma bageta takto pripravená, zamrazená, ktorú predávajú v lidli - len hodíš do rúry a je to. :-)
aroooo
robila som z obyčajného rožka a zle sa krájal,ďakujem za nápad dať ho zmraziť, takto nahradím drahé z obchodu ktoré mi celkom chutili, len tá cena za to množstvo, dík, KK
1x finczi
an3da
cesnakové milujem, niečo podobné som chcela robiť aby to bolo ako tie
hotové čo ich tak málo zbalia do sáčku...istotne vyskúšam, ukladám.
afataga
dnes som piekla muffiny tak potom som vyuzila Tvoj napad, nie su take hnede ako kupene ale chrumkaju dobre
martina0812
Som rada, že sa podarili, keby si chcela hnedé, asi by si musela nechať rúru pustenú - sestre tak "zhnedli" až do čierna. :-)
ceresnicka1
Čiže to sú také domáce "bake rolsy"...určite oveľa zdravšie....ďakujem za nápad.
prdelinka
prave som dorobila z 10tich rožkov -večer čakáme návštevu-cesnakové,šampiňónové,špenátové s riccotou,nivové a kečupové so syrom :))) mňáááám :))
martina0812
Z desiatich? íha, to toho bolo asi poriadne veľa! :-)
Dúfam, že návšteve chutili!
prdelinka
no pre 10 ludi :)) mladi chvalili,starsi ohrnuli nosom :)) ale aspon zostalo viac pre mna :D aj vecar som si urobila na veceru:))
prdelinka
a dnes som videla tie bake rolls v letaku 70g za 0,49€ ale radsej si upeciem vlastne :))
martina0812
Takže v podstate aj šetríš :-))), 0,49 € za pár krúžkov je normálna zlodejina!
lenosko
@prdelinka starsi ohrnuli nosom lebo umele zuby na to asi nie su dost dobre stavane :-D

@martina0812 moc dobry napad s tymi rozkami. ja uz som rozmyslala ze si doma nejake upeciem a potom z nich urobim suchariky (bake rolls... prave ich tu kolega spokojne poziera, zavidim mu)
finczi
Dnes som hľadala nápad na využitie starších rožkov,naďabila som na tento recept. Ďakujem za tip, robila som cesnakové aj kečupové s oreganom.Výýborné!Určite to ešte pripravím.Super nápad!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia