Tekvicovo-karamelová torta

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 10. novembra 2016
Tekvicovo-karamelová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
14
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpusy:
300 g
300 g
2 ČL
3 ČL
1 ČL
300 g
300 g
4 ks
Karamelový krém:
125 g
200 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme tekvicové pyré tak, že tekvicu Hokkaido alebo tekvicu na pečenie očistíme, pokrájame na kocky a dusíme v hrnci za občasného podlievania vodou asi 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu.

  2. 2

    Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 26 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút.

  3. 3

    Hotové korpusy necháme vychladnúť na mriežke a vychladnuté naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že vyšľaháme maslo s karamelovým salkom. Všetok krém dáme medzi dva korpusy a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky. Hotovú stuhnutú tortu posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

martamm
Mozem sa spytat aku tekvicu ste pouzili? Podl farby korpusu predpokldam hokaido,a lebo s mylim? Inac sa mi receptik paci, kurt pouzijem cukor z kokosovych kvetov a v mensom mnozstve :)))))))))))
redakcia
@Martamm (11.11.2016 09:27)

Dobrý deň, ako sa spomína v 1. bode postupu, na prípravu pyré môžete použiť tekvicu Hokkaido alebo inú tekvicu určenú na pečenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia