Tekvicovo-karamelová torta
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 10. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpusy: | |
300 g |
|
300 g |
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
300 g |
|
300 g |
|
4 ks |
|
Karamelový krém: | |
125 g |
|
200 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme tekvicové pyré tak, že tekvicu Hokkaido alebo tekvicu na pečenie očistíme, pokrájame na kocky a dusíme v hrnci za občasného podlievania vodou asi 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu.
- 2
Suché suroviny zamiešame, pridáme všetky ostatné suroviny, najprv pomaly zmiešame a potom cesto robotom šľaháme asi 3 minúty. Cesto nalejeme do dvoch foriem s priemerom 26 cm, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút.
- 3
Hotové korpusy necháme vychladnúť na mriežke a vychladnuté naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že vyšľaháme maslo s karamelovým salkom. Všetok krém dáme medzi dva korpusy a dáme stuhnúť aspoň na hodinu do chladničky. Hotovú stuhnutú tortu posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, ako sa spomína v 1. bode postupu, na prípravu pyré môžete použiť tekvicu Hokkaido alebo inú tekvicu určenú na pečenie.