Vianočný jablčný pohár

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. decembra 2015
Vianočný jablčný pohár
Foto: droetker

Komerčný recept

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 zarovnaná ČL
1/2 ks na šťavu
50 g
1 bal.
300 ml
Na ozdobenie:
1 bal.
150 ml studené
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme:, cukrárske vrecko, 6 pohárov alebo misiek.

  2. 2

    Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s perníkovým korením, limetkovou šťavou, cukrom a v kastróliku za stáleho miešania povaríme, kým jablká nezmäknú. Crème olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale.

  3. 3

    Do pohárov nalejeme časť uvarených jabĺk, puding, jablká a znovu puding.

  4. 4

    Šľahačku vyšľaháme s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme pohár. Povrch posypeme škoricovým cukrom a ozdobíme jablkom.

  5. 5

    TIP: Vyskúšajte namiesto Crème Olé s vanilkovou príchuťou použiť Prémium Puding pravá vanilka smotanová Dr.Oetker.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: