Vianočný jablčný pohár
Foto: droetker
Komerčný recept
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
1 zarovnaná ČL |
|
1/2 ks na šťavu |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
300 ml |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
150 ml studené |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme:, cukrárske vrecko, 6 pohárov alebo misiek.
- 2
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s perníkovým korením, limetkovou šťavou, cukrom a v kastróliku za stáleho miešania povaríme, kým jablká nezmäknú. Crème olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale.
- 3
Do pohárov nalejeme časť uvarených jabĺk, puding, jablká a znovu puding.
- 4
Šľahačku vyšľaháme s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme pohár. Povrch posypeme škoricovým cukrom a ozdobíme jablkom.
- 5
TIP: Vyskúšajte namiesto Crème Olé s vanilkovou príchuťou použiť Prémium Puding pravá vanilka smotanová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu