Pohánkoto s kuriatkami

Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 15. mája 2011
Pohánkoto s kuriatkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
 podľa chuti
1 konzerva menšia
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Pohánku vo vriacej vode krátko povaríme a prikrytú odstavíme.

  2. 2

    Ošúpanú cibuľku nadrobno nakrájame, speníme na oleji, pridáme kuriatka, nadrobno pokrájanú červenú papriku, hrášok a/alebo kukuricu, podlejeme vývarom a krátko podusíme, posolíme, okoreníme podľa chuti.

  3. 3

    Pridáme pohánku. Zľahka zmiešame a môžeme podávať dochutené strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

eunika
Super recept,pohánku milujem,akurát tie kuriatka nemám,ale hádam ich nahradia šampiňony...či?
mariaklara
Pohánku vôbec nevarím, len zalejem horúcou vodou, prikryjem pokrievkou a po pol hodinke sa môže konzumovať.
cica2
nádherné foto a aj recept sa mi páči!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia