Bravčová krkovička na víne a hrášku
Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.
Černicový vegan cheesecake
Korpus: Zmixujeme všetky ingrediencie na korpus v mixéri, až kým nezískame lepkavú zmes. Zmes zatlačíme...
Kukuričná polievka
Na oleji opražíme cibuľu a prisypeme zliatu kukuricu. Po chvíli zalejeme vývarom, pridáme roztlačený cesnak...
Polievka Minestrone
Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...
Pečené kura s cestovinami a Nivou
Pečené kura v hlinenej nádobe , ako príloha cestoviny so syrom Niva.
Pečené zelí s chilli a tymiánem
Pekla jsem z jarního, špičatého zelí, tvoří krásné kruhy - plátky. V podobném provedení...
Pekanovo-orechové koláčiky s marcipánovou plnkou
K tradičnému a obľúbenému vianočnému pečivu som aj tento rok pridala zopár "nováčikov" a opäť som urobila...
Bravčové kotúče na ihle fotorecept
Tento recept mam zo slovenskej kucharskej knihy, ktoru som dostala od mojej sestry. Obrazok tohoto...
Kakaový tvarohový krém bez mlieka
Tento lahodný krém si môžete pripraviť aj z klasického tvarohu z kravského mlieka. Môj dezert je...
Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....
Segedínsky guláš so zázvorom a zabíjačkovou klobásou
skvelý obed aj keď trošku viac kalorický :)
Jablkovo - makový koláč
Tento recept uviedla pani Anna Čunderlíková vo svojom blogu cunderlikovamgr. blog. sme. sk. A pretože sa...
Tyčinky z arašidového masla
Pred par dnami tu bola debata o arasidovom masle. Pridavam recept pre tych ktori ho maju...
Jahodovo-tvarohový koláčik
Tento recept vznikol len tak, už pri samotnej príprave koláča... Podmienky boli: tvaroh a jahody....
Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
Plnená panenská sviečkovica a lá KajusiQQ
Je to recept ktorý patril medzi moje prvé, inšpiráciu som našla v knihách o slovenskej kuchyni...
Zdravšia veľkonočná baba bezlepková
Každý rok na Veľkú noc robíme babu, teraz som sa rozhodla urobiť zdravšiu verziu a kedže...
Palacinky s jablkom a medom
Palacinky sú moje obľúbené jedlo, ale tieto sú obzvlášť vynikajúce. Inšpirovali ma v kolibe v...
Kysnuté buchty s džemom
Cukor, soľ a maslo rozpustíme v zohriatom mlieku. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajce, nastrúhanú...
Bezlepkové londýnske rezy
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a zmäknuté maslo, dôkladne zašľaháme....
Broskyňový sorbet
Sorbet je mrazená ovocná dreň, pripravuje sa vo forme ľadovej drte preto sa ľahšie konzumuje ako...
Zákusok za 10 minút
Príprava tohoto zákusku trvá skutočne len pár minút, rovnako ako aj jeho konzumácia, pretože je...
Pečený chrbát z mladého prasiatka na kaši zo zeleného hrášku
Do kože na mäse si urobíme zárezy. Potom mäso z oboch strán posolíme a okoreníme...
Nepečený koláč
Salko dáme variť (zatvorené v konzerve)asi na 2hodiny, aby sa urobil karamel. Zatiaľ si uvarime silnejsiu kávu...
Údené mäsko na opraženej cibuľke
Je to môj čistý výmysel. Časová tieseň, v chladničke len kus údeného, trochu zemiakov...
Pšeno s hokkaido, špenátom a tahini
Tento recept som jedla na jednom kurze kamarátky, Ľubky Balážovej, ktorá varí aj v Naša...