Orechové rožky z mascarpone fotorecept
Fantastické rožky na každú príležitosť, na sviatky, oslavy, posedenie... Za málo peňazí veľa dobrého.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
375 g |
|
250 g studené |
|
250 g |
|
štipka |
|
Suchá zmes na posyp: | |
120 g |
|
3 hrste |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 bal. (nemusí byť) |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, k nim ešte soľ...
-
2
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme vychladiť.
-
3
Suroviny na posyp. Všetky suché suroviny zmiešame spolu.
-
4
Vypracované cesto rozdelíme na štyri rovnaké bochníky..
-
5
Pracovnú dosku posypeme suchou orechovou zmesou a na nej valčekom rozvaľkáme cesto (bochník) do tvaru kruhu.
-
6
Kruh cesta (bochníka) predelíme na 8 častí a posypeme suchou orechovou zmesou, pritlačíme valčekom. Potom každú časť zrolujeme do tvaru rožteka - rolujeme smerom k špičke.
-
7
Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť.
-
9
Pred podávaním uložíme na podnos, dobrú chuť...
Len vyskúšaj, veľká dobrota...Som rada ,že sa recept páči a našla si si čas nahliadnutť, prečítať...