Zemiaky s oštiepkom

monzet - bez fotkymonzet, 26. júna 2010
Zemiaky s oštiepkom
Foto: monzet

Je to naša obľúbená rýchlovka.Keď nemám veľa času,urobím tieto zemiačiky.Sú jednoduché,šikovne hotové a sýte.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
250-300 g
5-6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené,pokrájané zemiaky dáme na panvicu s olejom,osolíme,okoreníme,prikryjeme a opečieme.Pár krát poprevraciame,aby nezhnedli viac,ako je nutné.Keď sú opečené,dáme strúhaný oštiepok,opäť zakryjeme a necháme ho roztopiť.Premiešame a chvíľku opekáme aj s oštiepkom.Aby bol nielen roztečený,ale chytil aj fajnučkú kôrku. Na záver už len zalejeme rozšľahanými vajíčkami,premiešame,prikryjeme,odstavíme z plameňa a necháme dôjsť.Dobrú chuť. (Niekedy pridávam aj kocky údenej,alebo oravskej slaninky.Aj tak sú veľmi chutné)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ďakujem a blahoželám - úprimne, zo srdca, bez pretvárky! Konečne receptík (a dokonca super fajn "šmačný") s mojim obľúbeným, žiaľ aj ďaleko nedosažiteľným, OŠTIEPKOM. Je vhodný skoro do všetkého a k všetkému. Nebojte sa ho kombinovať aj s inými syrmi. Vynikajúco chutí jemne nastrúhaný na haluškách, či strapačkách, s bryndzou!
Ja keď ostanú uvarené zemiaky, dám ich na osmaženú cibuľku,pridám prípadne nejaký salám, osmažím to, zalejem rozšľahanými vajcami,posolím,pokorením,opečiem a mňam...rýchle "francúzke"zemiaky sú na svete.
tinca nepredvarím,oni sa na tej panvici pod pokrievkou dusia a opekajú zároveň.
aroooo môže byť aj údený syr,robila som aj tak,ale priznám,už to nie je tak fantasticky oštiepkové:-))

Pridaj komentár k receptu: