Grahamový chlieb fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 24. januára 2014
Grahamový chlieb (fotorecept)
Foto: ancicka

Inšpiraciou na tento chlebík mi bola " iva63".Ja som si gramaž prispôsobila pre pekárničku.Dúfam,že tí čo majú pekárničky,tak si ho vyskúšajú.Ja som zo Zobraziť celý popisInšpiraciou na tento chlebík mi bola " iva63".Ja som si gramaž prispôsobila pre pekárničku.Dúfam,že tí čo majú pekárničky,tak si ho vyskúšajú.Ja som zo začiatku,ked som si kúpila pekárničku,mala ten problém,že nie vždy sa mi vydaril.Hlavne skoro vždy sa mi po upečení stred prepadol.Teraz ked som sa naučila s pekárničkou narábať,tak chlebík je vždy výborny.Ivka dakujem,za tvoje recepty.Nieje to posledný,čo som robila.ja si ich viacej prispôsobím na pekárničku.

5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
280 g
150 g
15 g
2 čl
2 PL
2 čl




Postup

  1. 1

    Použila som tieto múky.

    Grahamový chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmäs semiačok.

    Grahamový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekárničky si dám suroviny v poradí,ako sú napísané a zapnem pekárničku na "klasik",farba II.

    Grahamový chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení ja vždy boky s spodok jemne potriem vodou a nechám na mriežke vychladnúť.

    Grahamový chlieb (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sany11
Velmi pekny chlebik 5***** ja peciem ovsenny chlebik ktory si sem pridala na varechu,ten nam najviac chutí.vyskusala som viacej receptov na chlebiky no ten tvoj ovsenny je proste najlepši,a iny uz ani neskusam.
afataga
pekny chlieb si upiekla, este navrch cesnakovu natierku a je to :-)
milan1946
Nemam zatial domacu pekarničku ale mienim si ju kupiť,preto ťa chcem poprosiť o radu:ako si vyriešila to s prepadavanim stredu chlebika?Chcem sa aj vdaka tebe, vyvarovať chybam.Dakujeeeem.
ancicka
@milan1946 ,trochu neskor odpovedám,ale treba dávať tak najviac 15 g droždia,alebo sušené droždie používať a cesto musí byť tuhšie,tak by sa nemalo prepadnuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia