Foto: havino
Poznáte takéto zemiaky? Ja som si po dlhej dobe na ne včera spomenula. Varili sa v mojom detstve u susedov v rodine s 9 Zobraziť celý popisPoznáte takéto zemiaky? Ja som si po dlhej dobe na ne včera spomenula. Varili sa v mojom detstve u susedov v rodine s 9 deťmi a mne u nich veľmi chutili. Jedli sa ako samotné jedlo, bez mäsa. Z času na čas, keď mám húb dostatok ich pripravujem aj ja. Jednoduché, ale veľmi chutné, ochutené hubami a hojne cibuľou.
tepelná úprava
Postup
-
1
Zvlášť na oleji len vo vlastnej šťave udusíme huby, pridáme soľ, mletú rascu. V inej nádobe usmažíme dostatok cibule, nech ju je cítiť v zemiakoch do zlatova a už len zmiešame, štuchané zemiaky, huby, cibuľu a hrsť vňatiek, ja som aj ligurček, aj zelerovej aj petržlenovej dala.
-
2
Takto vyzerajú a verte, že chutia aj bez mäsa, s kyslou uhorkou napríklad.
¨
v špajzi ghee mať a nepoužiť ??? ešte, že te lásko mám...:-)
@svedka :-) ved to bola moja porcia a tiež som si s ňou poradila, ako sa patrí
@frezia , vyskúšaj, je to chutné, hubové a jednoduché
@bebemana , dakujem, vieš, že ma to napadlo, že dať ich do pirohov, čestné pionierské, s osmaženou cibulou posýpať, viem si chuť predstaviť, ale napadlo a už aj vyfučalo, teraz už nevyfučí si myslím a snad aj urobím, mám mrazené, zavárané, môžem skúšať