Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi fotorecept

amelie - fotkaamelie, 21. novembra 2011
Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept)
Foto: amelie

Táto kombinácia mi napadla, keď som rozmýšľala, čo v nedeľu na obed...

Suroviny

1500 g alebo pliecko
100 g
500 g
3 pl
2 ks veľká
5-6 strúčikov
gratinované zemiaky:
1500 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mierne osolíme, okoreníme, ale nevyklepávame. Naložíme do marinády, ktorú si pripravíme z troch lyžíc olivového oleja a 100 ml smotany na varenie. Marinujeme v chlade 24 hodín, priebežne 5-6 krát premiešame. Pred varením si pripravíme aj ostatné suroviny.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ošúpanú cibuľu pokrájame na tenké polmesiace a speníme v panvici na 1 pl oleja.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Len čo sa začne cibuľa "potiť", posypeme ju trstinovým cukrom a za stáleho miešania skaramelizujeme.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dno zapekacej misy vytrieme rozpoleným strúčikom cesnaku - vyberieme zelené klíčky zo všetkých strúčikov, ktoré chceme použiť- a do misy poukladáme polovicu marinovaných plátkov. Na mäso dáme 3 prepolené strúčiky cesnaku

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zakryjeme zvyšnými plátkami mäsa, na ktoré rozložíme skaramelizovanú cibuľu.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na cibuľu dáme vrstvu zelených fazuľkových strukov, podľa možností čo najjemnejších. Nerozmrazujeme ich, iba premyjeme na site prúdom studenej vody. Na fazuľku dáme strúčiky cesnaku.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zalejeme 100 ml smotany zmiešanej s olivovým olejom a na fazuľku dáme plátky slaniny.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zapekaciu misu zakryjeme papierom na pečenie, ktorý predtým namočíme do studenej vody a pokrkváme.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäso pečieme 60-70 minút v rúre predhriatej na 180°C na prostrednom rošte.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Gratinované zemiaky: Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a naložíme na 10 minút do studenej vody. Scedíme a vysušíme papierovým obrúskom . Dno zapekacej misy vytrieme cesnakom a do misy ukladáme kolieska zemiakov, 2-3 krát jednotlivé vrstvy osolíme a okoreníme. V šálke rozmiešame 3 pl olivového oleja so 100 ml smotany na varenie a nalejeme na zemiaky.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zemiaky zakryjeme a pečieme 1 h 20 v rúre predhriatej na 180°C. Pred koncom odkryjeme a pečieme ešte 4-5 minút.

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Názov vyzerá zložito, ale jedlo je nenáročné na suroviny aj na prípravu. Akurát vyžaduje trochu viac času. Normálne, ako nedeľný obed...

    Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

agora
OK, vyzerá výborne, určite vyskúšam...
garanco
Perfektný pracovný postup, jedlo vyzerá veľmi chutné, príležitostne urobím!
bozulka
Recept sa mi páči,určite urobím,len mäso bude z panenky a struky vlastné z mrazáku a už ich treba zpracovať.Určite bude chutiť.
tinca
všetko je tam prudko jedlé a zelenú fazuľku milujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia