Foto: teniska
Cookies, ktoré vznikli z receptu od Nigelly kríženým s mojou improvizáciou.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Oba druhy cukru vyšľaháme s roztopeným maslom s kokosovým olejom. Postupne pridáme 1 celé vajíčko a 1 žĺtok, vanilkovú arómu. Zmiešame múku so sódou bikarbónou a pridáme k cukrovej zmesi. Premiešame a nasypeme pecičky (tak sa volali - Bio čokoládové pecičky z horkej čokolády - sú to tie čokoládové kúsky). Zmiešame.
- 2
Na plech dáme silikónovú podložku (alebo papier na pečenie), a malou lyžičkou robíme kopky na plech. Aj keď sa vám budú zdať malinké, nedávajte viac, cookies sa v rúre rozlejú na placky. Odporúčam tak max. 12 malých kopiek na plech.
- 3
Dáme do vyhriatej rúry na 170°C piecť cca 10 minút. Keď už vidíte jemne tmavšie okraje, vyberajte z rúry. Necháme pár minútiek vychladnúť na plechu, potom oberieme a šup ďalšie kopky. Cookies sú krehučké a chrumkavé. Dobrú chuť :)
- 4
Cookies sa samé vytvarujú, podľa toho ako sa rozlejú pod vplyvom tepla. Ale nedá mi sa nepodeliť, aký tvar si zvolil cookie na poslednom plechu :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu