Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
gordon67
„Čerešňový kompót (fotorecept)”
Pochvala za ten klinček, prípadne na liter vody pridať lyžičku kyseliny citrónovej, višne,2-3 jahody Fajn. Ale je tu skopírovaná chyba v procese zavárania.(som profesionálny chefe,- viem o čom píšem) Voda má byť tesne pri viečku, prípadne 2 cm nad. Z jednoduchého dôvodu. Pod viečkom sa v záhyboch ukladá celý mikrobóm, a pokiaľ zavárate 4 cm pod namiesto nad, skúste si rukou chytiť to viečko. Pokojne hneď po vypnutí hrnca. Je o 20 stupňov chladnejšie ako samotná zaváranina. Treba byť dôsledný ,pretože celý recept vyzerá tak jednoducho, a nepochybujem, že mnohým zaváranina vydrží aspoň rok, ale mnohým sa znehodnotí. Dosledoval som a táto chyba v zjednodušení postupu je na vareche už od roku 2012 . Mnohí starí rodičia mali len málo výbavy a obyčajné sporáky na drevo , ale vedeli, že rovnako uhorky, zaváraniny, tak aj džemy otočili po vytiahnutí ešte aj hore dnom nie kvôli estetike, ale aby bolo viečko dôkladne vysterilizované aj zvnútra. Tak tí ,čo radi zjednodušujú,a ešte to zavesia sem, skúste si vygoogliť správny postup pri sterilizácii,prípadne ako zavárať. Je to jednoduchšie, ako v zime nadávať.