Ovocný koláč
Ovocný koláč

Šľahačková bublanina z hrnčeka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 4. júna 2024
Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept)
Foto: olinecka

Bublanina je na prípravu naozaj veľmi ľahká, zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to. Ovocie sa dá použiť podľa chuti a sezóny.

28-30
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 bal.
1 hrnček (250 ml)
250 ml (33 %)
125 ml
2 hrnčeky
1 bal.
 (jahody, čučoriedky alebo podľa chuti)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka, vanilínový cukor a kryštálový cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme smotanu, olej, krátko zašľaháme. Múku, prášok do pečiva preosejeme a vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rozotrieme pripravené cesto.

    Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto ukladáme ovocie, u mňa to boli jahody a čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.

    Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním krájame na kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia