Šľahačková bublanina z hrnčeka fotorecept
Foto: olinecka
Bublanina je na prípravu naozaj veľmi ľahká, zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to. Ovocie sa dá použiť podľa chuti a sezóny.
28-30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
250 ml (33 %) |
|
125 ml |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
(jahody, čučoriedky alebo podľa chuti) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka, vanilínový cukor a kryštálový cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme smotanu, olej, krátko zašľaháme. Múku, prášok do pečiva preosejeme a vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rozotrieme pripravené cesto.
-
3
Na cesto ukladáme ovocie, u mňa to boli jahody a čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
-
4
Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním krájame na kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu