Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Queenhaninka: Rozmery plechu 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 482 najnovší komentár dnes 09:10
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 482 najnovší komentár dnes 09:10
- Sovka62: Mäso 33 najnovší komentár 16. júna 2025
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 359 najnovší komentár dnes 09:10
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Stopky z jahôd už nikdy nevyhadzujte. Spravte z nich tento jednoduchý sirup +video
-
Tvarohový zákusok z lístkového cesta s penou +fotopostup
-
Tvarohový koláč s jahodami +fotopostup
-
Nescafé rezy s tvarohom a jahodami +fotopostup
-
Výdatná rascová polievka
-
Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke +video
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Čokoládová mliečna ryža VIDEO
-
Pochutnáte si: 13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
-
TOP rebríčky: Obľúbené jedlá, jednoduché koláče aj sviatočné zákusky. Varte a pečte podľa najlepších receptov uplynulého mesiaca
-
Recepty na domáci termix: Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias
-
Sezóna v plnom prúde: 12 jahodových zákuskov, ktorým nebudete môcť odolať
-
Zabudnutý klenot: Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?
-
Viac než len soľ a korenie: 10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo
-
Po víkende: Pondelková večera zo zvyškov uvarených zemiakov či kaše. Spravte si placky, fašírky alebo vyprážané chuťovky
V 2 kroku
Ďakujem za vyskúšanie, som rada, že chutí. :)
Len poznámočka, do koláča neide cukor, len med, je tam len vanilkový cukor na ochutenie, ale samozrejme byť nemusí.
Koláč stačí aj po upečení len pocukrovať práškovým cukrom, ale tou polevou ste urobili výborne. Ešte raz ďakujem.:)
Vypadlo mi tam slovíčko, chodievala som do Šariša k dedkovi, ktorý býval s dcérou, otcovou sestrou. :)))
Tak teraz ste mi vyrazili dych. Môj otec pochádzal tiež z Veľkého Šariša a na prázdniny som tak chodievala pravidelne, býval s dcérou, otcovou sestrou a tak som mala pri sebe sesternicu a okolité detváky. A z Veľkého Šariša mám aj švagrinú. Ufff to je náhoda. :))))
Ja síce teraz bývam v Košiciach, ale som Prešovčan, čistý koňar ako hrom.:)) Takže vy ste polokoňar.:))) A je to jasné, prečo mi vaše komentáre páčia.
Trepanky sú u mňa jasné, ale viete, že som na tú polievku aj zabudla? Vďaka za pripomenutie.
A ďakujem za recept. :)))
Recept je veľmi jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Ja som si ho ešte vylepšila štipkou karí.
PS: Trošku zvýšilo aj na raňajky 😁
Krabicové, ale samozrejme, že som nemyslela trvanlivé mlieko. To používam len na varenie. Pre mňa má nepríjemnú chuť.
Vyzerá to naozaj dobre. :)
K tomu ryža a šalát.
Cibuľu som nakrájala na dlhšie pásiky, zemiaky nastrúhala na hrubom strúhadle a potom nechala fašírky na prudkom ohni opiecť, tak aby bol povrch zapečený a vo vnútri ešte nedopečené. Dodalo to jedlu a omáčke super chuť.
A na vrch som dala pár kopčekov kyslej smotany, čo mi zavadzala v chľadničke :-)
Odporúčam, je to dobrota!
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-dzulbastije-fotorecept...
Hrozienka, ani vlašské orechy do nej Dáni nepridávajú. Vyšľahaná šľahačka sa pridáva až do úplne vychladnutej kaše.
Je to výborný, tradičný ,vianočný dánsky dezert. Podávajú ho s teplou višňovou omáčkou. Mandle sekajú nahrubo a v jednej porcii je ukrytá celá mandľa, kto ju nájde, dostane extra darček 🎅.