Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 283 najnovší komentár včera 19:07
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 283 najnovší komentár včera 19:07
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 174 najnovší komentár včera 19:07
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Krehký jablčník bez vaľkania
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Reindling - korutánska plnená bábovka
- Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989 +video
- Jednoduchý banánový koláč bez lepku +video
- Slané syrové hviezdičky +fotopostup
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Odnaučte sa to: Ak nechcete pokaziť jedlo, či nebodaj riskovať zdravie, toto s varechou nikdy nerobte
- Nemalo by vám ujsť: 15 najsledovanejších videoreceptov uplynulého roka
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
Prosím ťa ako to s kvasakmi funguje? Keď sú vykvasené necháš ich v tom náleve v ktorom kvasili a tak dáš do chladničky? Alebo sterilizuješ, alebo ako?
Ani omylem, na Porche 911 si brousim uz odjakziva zuby ja!!! A on stejne radsi BMW! :-) Btw jsem v Livorpoolu videla prodejnu s Porsche, nejvetsi zazitek z Anglie. Takze to vidim tak, ze zustanu u jahodove narmelady :-)
... šak to ja si tak vychutnávam, pomaly, postupne aj rovno z lyžičky
...a, prosím, synovy zabaľ tie tri sklíčka rovno do "kufra nového Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet. (151 369 €)"😀😀
Vzdyt to nemas skoro vubec namazane? Nadherná barva, chut, u nas jahudkovy take oblibujem a vzhledem k tomu, ze syn má zitra narozeniny, dostane 3 sklenicky :-)
Hezké psaní o haluškach, ráda jsem si precetla!!
Ucily me halušky pred dost rokama dámy v bazenu v Lúčkách, staly jsme ve vodě a povídaly. Vždycky si na ně vzpomenu! Vlastně jako děláš ty, už i já. U mě buď jen čisté škvarky ze sadla, nebo ten uzený špek. Ten používím ráda. Mam kousek do reznictví, kde mají vyborny, mekkoulinky a mám stále na mrazáku. Skvarky jako takove si radsi koupim, to se mi s tim delat nechce. Trochu brambor mám, tak uz se tesim jak se budu olizovat.
Mangalice mi ani trochu nechutná. Brrrr :-)
Škvarky na halušky se dělají doma. Koupíš kus uzeného špeku,nakrájíš na kostičky 1-1,5 cm a dáš pomalu pražit. Je dobré přidat zkraje 1 až 2 PL olej, pražit do svetle hně
da a vypnout. oni ještě dojdou a jsou křupavé. Halušky potřebují taky pomastit, jak je vybereš z vody , aby se moc nelepily. No a zásadně je neproplachuji,
A ještě jeden postřeh. Na škvaření se nehodí špek z mangalice. to ty škvařečky abys hledala lupou, jen samý tuk, moje zkušenost.
No a zásadní problém máš, jestli nemáš staré brambory. Z nových se moc nedaří, - málo škrobu.Tak dobrou chutˇ'
Ešte musím napísať, že som bola veľmi milo prekvapená ústretovosťou, ochotou a milou komunikáciou so všetkými ktorých sme stretli. Či to bol personál zámku, obsluha alebo domáci.
No zatiaľ nie, to poľovníci k posedom vyjazdili, ale cez zimu je to parada pokial tam v snehu niesu koľaje… 🙂
Ta cesta je vybehana od tebe? :-)