Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
tejaja
„Syrek na Veľkú noc zo Šariša (fotorecept)”
@zinnajdha (25.3.2024 10:36) To, čo vyzerá rovnako, nemusí byť rovnaké. :) Šarišský syrek nepochádza zo Zemplína, je medzi nimi rozdiel. Syrek je jemne nasladlý, kým zemplínska hrudka je slaná, do zemplínskej hrudky idú bylinky, do syrka nie. A je oveľa pevnejší, vzhľadom k pomeru vajec a mlieka. Ten pomer by zodpovedal tomu, čo vyššie písala evanaaa.
Pre porovnanie zemplínska hrudka:  www.receptyzozemplina.sk/velkonocna-hrudka/...


chemik
„Majonéza podľa ČSN”
Tato klasická majonéza chuťově vyniká tím, že neobsahuje žádný cukr ani náhradní sladidla. Navíc je proti všem komerčním cenově nejvýhodnější a dá se připravit na počkání. Riziko případné salmonelozy z infikovaných vajec je málo pravděpodobné jako u vajec naměkko.
klimka
„Údená bravčová panenka”
Dobrý deň. Sú to síce už skoro 2 roky od uverejnenia receptu, ale mám otázku. Tú panenku treba potom ešte ako dlho variť? Kúpila som v obchode a je na nej napísané, že treba tepelne upraviť, ale nepíšu čas. Ďakujem.