Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
evelynba
„Pľúcka na smotane (fotorecept)”
Milovala som to tak, ako to robila moja mama, aj by som to skúsila urobiť, ale vie mi niekto poradiť, kde zoženiem pľúcka? Nevidela som ich nikde v obchode už snáď 100 rokov. Podotýkam, že ide o Bratislavu, kde nemám žiadneho miestneho mäsiara ani prístup k domácej zabíjačke. Ak niekto vie poradiť, ďakujem!!!
stefanm
„Čo dnes varíte? Máj 2023”
@zolik (22.5.2023 14:34)

...ja keď robím šuľance (tu, u nás na Slovensku, kde ceny potravín radšej nekomentujem!), tak si občas urobím aj zopár maxi, dlhých a dám do mrazničky...a keď sa mi to hodí ako príloha tak je to rýchlo, chutné aj efektné

... pozdravujem a som zvedavý komu budeš fandiť vo finále!! MS v hokeji kde sa stretne Švajčiarsko so Slovenskom 😄


zolik
„Čo dnes varíte? Máj 2023”
@stefanm (22.5.2023 12:45)
Ja tak isto. Tiež recyklujem kde sa dá. V prvom rade z presvedčenia, a aj kvôli peňaženke. Tu (Švajc) išli ceny potravín citeľne hore. Diétou mi našťastie nikto nehrozí 😂
Dusená kapusta, krkovička a zemiakové šúľance.


stefanm
„Snídání v květnu 2023 (5)”
@mijaita (22.5.2023 09:25)

...a (len tak, zo srandy🙂) pridám aj návod na "použitie"!:

Rožok uchopime oboma rukami tak, že palce sú zo spodnej časti preplneného rohlika a ostatnými prstami vyvinieme rovnomerný mierny tlak na jeho vrchnú časť, čím dosiahneme, že časť náplne sa vytlačí smerom von. Vytlačenu majonézu olizujeme a zároveň postupne obhryzavame po celej dĺžke rohlika vytlačené suroviny. Postup opakujeme ešte dva-tri krát a dôsledne dbáme aby sme nevyvinuli neprimeraný tlak na vrchnú časť, čím by mohlo dôjsť k nadmernému vytlačeniu surovin až k ich vypdnutiu! Potom už rohlík konzumujeme rovnako ako rožok s maslom.

Poznámka:...pre tých, ktorí priložený návod nepochopili odporúčam prečítať si ho ešte raz!!😄