Foto: babkamt
Na obed som spravila výborného pečeného králika. Syn vravel , že takého dobrého ešte nejedol. Od prekvapenia som skoro spadla zo Zobraziť celý popisNa obed som spravila výborného pečeného králika. Syn vravel , že takého dobrého ešte nejedol. Od prekvapenia som skoro spadla zo stoličky. Takú pochvalu som nečakala. Recept som našla na stránke Mimibazar . Stojí naozaj za vyskúšanie. Pôvodne som chcela králika špikovať so slaninou, no nebolo treba.
na 180 °C
Postup
-
1
Králika som nechala rozmraziť. Umyla som ho a odblanila.
-
2
Zarobila som si marinádu z oleja , kečupu , horčice , soli , mletého čierneho korenia,štipky mletej štipľavej papriky a mletej sladkej papriky, cesnaku a cibule.
-
3
Králika som si pokrájala .
-
4
Mäso som natrela marinádou a vložila som ho do pekáča , v ktorom ho budem piecť. Pekáč som prikryla a mäso som vložila do chladničky. Mäso som dala do marinády v sobotu večer.V nedeľu som len zapla rúru na 180 °C. Zakrytého králika som piekla asi 1,5 hod.
-
5
Potom som ho na chvíľu piekla odkryté, aby sa zapieklo.
-
6
Zdalo sa mi , že jeden králik bude k obedu málo , preto som zvlášť dala piecť do malej misky stratené kura.
-
7
Uvarila som zemiaky , umyla šalát .
-
8
Z králičej hrudi a jedného kuracieho trupu som spravila polievku.
-
9
No a obed je už hotový . Môžeme degustovať. Dobrú chuť.
teraz budem musieť veľmi rozmýšľať nad tými králičími stehnami :-)
možno klasika, možno iné.
a zase 5*****
@izabella929 je to naozaj skvelý recept.Sama som bola prekvapená výsledkom.
@pusta no to je dilema. :-) Čo z králika uvariť.Mäso bolo mäkké , šťavnaté , odpadávalo od kosti .Niekedy takto spravím aj kura a pečené mäso.
@akeber som rada , že som ťa inšpirovala čo uvariť v nedeľu na obed. Napíš či ti chutilo.
@mariamka to stratené kura v recepte nebolo.Spravila preto , že som si myslela , že len zajac nám k obedu nestačí.
@ariela6 je to obyčajná plnka do kuraťa pečená samostatne. Doma sme to volali stratené kura.
@eviana ja ho robím len tak od oka.Dala som 5 ks rožkov.Pokrájala som ich na malé kocky.Cibuľu som opiekla do sklovita.
Pridávam kuraciu pečienku. V tomto prípade by sa hodila pečienka z králika.No v kupovanom králiku nebola.Preto som na cibuľke rozpustila jednu malú paštétu. a nakoniec cesnak.Vychladnuté som pridala k pečivu. V miske som rozmiešala 3 vajíčka s mliekom. Namočila som do toho pečivo.Osolila som ho , okorenila,pridala som trochu majoránky a veľa čerstvej petržlenovej vňate.Dúfam , že som na nič nezabudla.
@salinka :-)
Aj to Tvoje stratené kura vyzerá prudko žravo, si výborná kuchárka, radosť už len čítať Tvoje recepty a fotografie sú už na pohľad voňajúce úžasnym jedlom :)
@paplo ška môj nick je zložený zo slova babka a začiatočných písmen môjho mena :-)
Ďakujem za vynikajúci recept!!
@nina100 Zajac sa upiekol do červena , lebo ku koncu som ho piekla odkrytého dovtedy , kým nebol dočervena. Každá rúra pečie inač , to znamená , že udaný čas pečenia je orientačný.
a druhá polovica čaká v tvojej marináde na svoj osud :-) už sa teším,pekný deň ti prajem:-)
u nás je takto pečená hydina v obľube, verím, že s touto marinádou je rovnako dobrá...
@kimlo ja si myslím , že aj s kuraťom by si spravil dobrý obed.
@elysa ďakujem za pridaný link a slová uznania tebe aj @kimlo .
@sovka62 všetci sme nejakí ..... :-)
Občas kúpim králika a máme ho najradšej na smotane s domácou knedľou. Ale po toľkých obdivných komentoch určite najbližšie vyskúšam podľa teba, tvoje recepty mám veľmi rada.
A po zajacovi sa zaprášilo.
A aby som nezabudol, k tomu hranolky z tekvice Hokaido
a kvasenú kapustu. Veľmi dobre to spolu pasovalo. Vďaka sa výborný recept.
Kedy sa tam dava?
K marinade?