Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
stefanm
„Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025”
... keď som sa vracal z obchodu (6:15) s čerstvým chlebom sa stal zázrak... stíchli vtáci, spustil sa tichý šuchotavy dážď a mne bolo ľúto, že to mám tak blízko domov
... keď som nám chystal skromné "raňajky do postele" (hrianka, čerstvé žerve s pažitkou, obľúbená chrumkavá redkvička a obyčajný čaj) udrel prvý blesk a dunivo zahrmelo...a potom ešte asi tri krát a bolo po radosti... dážď ustál, tie čierne sídliskove vtáky zase začali vrzgať svoje hity a ja som si začal pozerať Poldu, pri tej oddychovej krimirozpravke sa pekne drieme 🙂

... prajem všetkým trochu! letnej búrky...v primeranej miere poteší


kucharka
„Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025”
Koláč bol tvarohový s jahodami. Podľa :
 varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-kolac-/52235-recept.h...


Odporučujem.

U nás pokračujú hice … a s najväčšou pravdepodobnosťou tak bude až do konca septembra. Dnes aspom trochu pofukoval vetrík, aj keď nie vždy je to pomáha - niekedy rozfukuje teplý vzduch. Keď niekde musím ísť, prenieham z jednej strany chodníka na druhú - podľa toho kde je tieň :-)))


kucharka
„Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025”
@mijaita (25.6.2025 16:59)

Ďakujeme za super fotky, paráda. Sri Lanka je krásna krajina.
Aj ja som si odtiaľ doviezla vrece čaju :-)
Čaje, mangá, karí …. A banány. Raz sme na jednom trhu napočítali 19 rôznych banánov : veľké, malé, tenké, zelené, žlté, fialové ….
Rada by som sa tam ešte niekedy vrátila.
chemik
„Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025”
@mijaita (26.6.2025 11:49)

Tip na papriku z Normy, když už do té tržnice půjdeš. Dnes jsem opět koupil do zásoby v Normě na Větrníku karton pečených paprik v akci po 45 Kč. Nálev hustý jako likér úžasné chuti, jen přidám tvaroh, bryndzu, mletou papriku, sušený česnek a cibuli mírně orestovanou na másle a mám celoročně k snídani oblíbenou budapešť.
zolik
„Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025”
Spagetti s parmezánovou omáčkou, ktorú na fotke žiaľ nie je vidieť. Táto omáčka je rýchla (kým sa uvaria špagety) je hotová. Nechám zovrieť šľahačku, mierne zredukujem, prisypem nastrúhaný parmezán na želanú hustotu a pridám trochu morskej soli a čerstvo mleté korenie. Na panvici za necelé tri minúty sú hotové krevety a čierne olivy. Rýchlejšie to hádam ani nejde. Všetko čerstvé a hotové do 10 minút.
Dnes je pod 30C, konečne trochu úľavy. Striedavo je zatiahnuté a poprcháva a potom opäť vylezie slnko a vysuší tých pár kvapiek ktoré dokázali dopadnúť až na zem.
Prajem Vám pekné popoludnie