Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
tejaja
„Mrkvovo-cviklový šalát (fotorecept)”
@chorvatka (21.11.2024 16:19)

Cviklu milujem.😊 Robím ju na veľa spôsobov, a šalãtov mãm viac druhov, aj zo surovej cvikly, aj z varenej. Máte pravdu, je to vitamínovå bomba. Ale vysokű biologickú hodnotu mã aj vňať cvikly. Použîvam ju často. Nemãte nejaký recept s vňaťou? Bola by som vãm vďačná.
kitchenguru
„Umývačka riadu mimo kuchyne”
Pozdravujem Vás, za seba aj viacero ľudí čo majú umyvačku býva časom aj nechuť vyberať umyté riady z umývačky najmä ak to dáte umyť a idete robiť niečo iné alebo idete preč ak by ste to mali inde bolo by to o to časom asi väčšia strata času, ktorú treba tomu venovať.
danozbudy
„Pre dobrý výsledok: Aj pri polievke sa dá všeličo...”
Prvy bod... nakolko ma byt polievka mastna je vec gusta, ale odsavanie tuku obruskom je dost strasidelny napad. Ono... vacsina chutovych, aromatickych latok su ako nazov napoveda uhlovodiky ktore su rozpustne predovsetkym v tukoch... takze podobnym odsatim ich z polievky "vyzenieme". Vynimka je akurat ak napr. mrazime cisty masovy vyvar ze pozberat mast na zaprazky a pod, ale aj normalna polievka, pokial ju dame do zavaraninoveho pohara do chladnicky a tuk sa prichyti na viecko bude zrazu "fadna"

Inak dobre rady. Este by som k bodu 3 dodal, ze kosti vzdy davame do studenej vody, a dokonca sa oplati, ak varime napr. gulas, maso vykostit, najprv studenou zaliat kosti, a ked voda zovrie pridat maso. Tak dostaneme aj mocny vyvar, aj chutne, nevycvachtane masko.