Pre lepšiu prehľadnosť otvárame marcový diel obľúbenej diskusie. Všetkým, ktorí do nej prispievajú svojimi komentármi aj tým, ktorí si ju len radi čítajú prajeme peknú nedeľu a aj celý marec!
@zareagujDiskusie
- Kjuraj: Kypriaci prášok 0 zatiaľ bez komentárov
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 131 najnovší komentár dnes 06:34
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 131 najnovší komentár dnes 06:34
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 4 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 10. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Chutné inšpirácie: Polievky, mäso aj cestovinové rýchlovky. Vyberajte z našej ponuky, čo variť tento týždeň
Cestoviny (pappardelle), syr-smotanova omáčka so šunkou a olivami, strúhaný parmezán, paradajka
Pečená krkovička v celku, fialová kapusta na karameli, knedlík a pivo 😋 (bude aj na dnes!)
... pekný deň prajem 🙋
Ja mam este zo vcera hov.nozinu na štave.maso sa mi v pomalom hrnci uplne rozpadlo takze teraz je to skor take trhane 😀 ale je to super
Biftek s vajcom, opekané zemiaky, restovana ryža, hrášok a cvikla
... spomienka na časy minulé, keď, ako napísal Francúzsky rebel a básnik Villon, peniaze išli..."len do putyk a ženským"!
K tomu šalát z rajčín a cibule.
Dnes bude čo zostalo zo včera :-) teľacie mäso na šťave a ryža - klasika. Ale dobrota.
Slniečko sa snaží vyhrabať spoza mrakov. Fúka, už asi tretí deň, silný uragán …
Karneval sa skončil včera - pochovali sardinku :-)
( tak ako sa na SK pochováva basa ).
V našom meste na hlavnom námestí boli postavené stánky kde predávali grilované sardinky - vôňa/smrad sa ťahal po celom meste …
Príjemný štvrtok prajem všetkým.
Jedno jídlo lepší, chutnější, než druhé!! Nějakou "arabarnu" mam brzo v planu, rýže bude tedy safranova a jeste i varianta citronová.
V Praze je krasne, sluníčko, teplo, máv :-)
😊 narobila si chuť na vajíčkové chleby aj mne
:-) to byla rychlost! :-)
Karbonátky z ovsených vločiek so syrom, čerstvé lečo
Kuracie kúsky a zelenina v bylinkovej smotanovej omáčke, knedlík
Hahaha, si ma rozosmiala, ze pochovali sardinku :-))).
Tu poslednych par dni krasne slnecno, dnes 18° a az pred chvilou zacalo fukat.
Mäsovo-ryžové guľky v paprikovo-paradajkovej omáčke. A tmavý chlieb k tomu.
“Rychlost to byla neveliká, ale pohyb to byl” (Šimek a Grossmann)
Pozdravujem do Prahy 😊
Anooo! :-)
Ukulickovana napln do parik, že? Dobry napad! Nejspis se ujme i v Praze :-)
Bulgur pilav, dusená mrkva s cesnakovým jogurtom a kura na kurkume + Isote, jogurtová polievka 😊
Tak daj potom vedieť akú "arabarnu" si urobila :-)
No veru, to bola rýchlovka. Si šikovná :-)
Vajicka na cibulke so sampionmi.raz za cas dobre ranajky
Rascová polievka s haluškami
Vyprážaný syr, hranolky
... pekný víkend prajem
Tá tlačenka priam spieva samou krásou! Ja takéto obdarúnky milujem. Viac ako kytka ma poteší pekný kus šunky, syra, tekvicový olej, domáce výrobky, ako napr. aj táto tlačenka by bola u mňa vysoko vítaná 😂
Prajem pekný piatok a dobrý štart do víkendu. U mňa dnes krásne slnečno 15C.
U nas 20°
Aj u nás.
Parádne cestoviny!
Tam ide tuším len Pecorino a čierny peper. To musí byť dobré! Škoda, že si neodfotila. Mňa by si skutočne potešila. Pozdravujem
🃏
Nádherné! Už začal pôst?
😂😂
Zeleninové rizoto podľa .
varecha.pravda.sk/recepty/ryza-so-zelerom-a-mangoldom-fot...
A k tomu ešte dusená zelenina.
Celý deň prší a má pršať aj cez víkend. No čo už. Čas na knihu, čaj a koláč :-))
Dakujem, nabudúce ak stihnem,- úsmev, pretože tieto cestoviny su za 1min hotove, takze na panvicu oprazim nasucho cerstvo mleté korenie, trochu vody z cestovín, dám pecorino a hned cestoviny z hrnca ,este zo 1 naberačku vody z cestovín,zamiesam, syr sa "skrémuje" a už nestiham ani fotit ani nič, len na tanieri este posypem pecorinom... keď som objavila toto pecorino ktoré pouzívam, to je ale že pecka, chut a vôna bryndze, ale struktúra je iná. unás su čerstvé cestoviny často. v nedelu som robila gnocchi s ragù....
Tak takéto famózne a krásne gnocchi nerobí ani môj Talian, ktorý ma obchodík neďaleko. Často u neho nakupujem. Milujem taliansku kuchyňu. Majú rodinnú manufaktúru, skôr minifaktúru. Zamestnáva svoje babky a tety ( +65 ). Už len keď tam človek príde, tak nasaje tú atmosféru (a to ešte ani nejedol). Taliansky trochu viem, lebo “aj” musím (je to jeden zo 4 štátnych jazykov). Moji synovia ovládajú taliančinu skoro “perfektne” (maturity, štátne skúšky a aktívne požívanie). Je to malebná a intenzívna reč. Tak isto je talianska kuchyňa malebná a inšpiratívna. Ja osobne, budem veľmi rada a vďačná, ak do tejto diskusie pridáš pár nápadov, podnetov a skúseností s ňou.
Však take zmizela rychlostí metelesku blesku! Ano, darek nad darky, NENI dort z polarky! A k tomu mi ještě kamoška upekla celou cihličku žitného, semínkového chleba. No, oplatím uzenými lososovými bříšky :-)
Není nad výmenný obchod. Ten je najlepší! Ja som minulý rok vymieňala so susedou tekvice a cukety za domáce vajíčka. Obojstranná spokojnosť. Len každé ráno som musela sliepky presviedčať aby niesli. 😂
“Vajce a ja” - poznáš?
Nápodobne som na tom bola
Pozdravujem milá M. 😘
Rýchle varenie :)
Raz za čas, prečo nie, aspoň netreba hrnce umývať ;)
Tá baklava je nádherná! Zrejme by mi nechutila (nemám rada veľmi sladké), ale vyzerá tak lákavo, že by som určite aspoň raz do nej zahryzla.
Tiez poznám trochu tvoju krajinu kde zijes, v tú stranu od aosty ku sionu, tam sa vsak francúzky a potom sme aj viac pochodili do bellinzoli a okolia,. Co sa tyka reči, tak v taliansku je to sranda..kedze "donedávna" tu boli kralovstva či regiony a každý mal a stále má zauzívany ten svoj dialekt, jednoducho taliani,ale dôlezité že sa dohodnú..
Tieto moje gnocchi boli bezvaječné, v zásade cestoviny čerstvé nerobim do zásoby - nemrazím. urobim cesto, nasúlam,nakrájam a "prejdem" cez vidličku...na 500g zemiakov cca 150g múky, bud typ "0" alebo semolina grano duro rimacinata... môj muz je 2v1 italiano DOC aj IGP. stará skola, milanese DOC a napolitano IGP. Áno tradícia tu zohráva dôlezity aspekt(a sú nañ hrdí) a preto vravím že tu treba brať zivot s určitym druhom filosofie,a tak pozdrav toho "tvojho taliana z minifaktúry" že nech mu to frčí v plnej sile ,od srdca. ako sa tu hovorí "perche fare cose male si le puoi fare bene", - načo robit veci zle, ked ich môžes urobit dobre, a tak tu ludia robia veci ako sa to má a prenása sa to do kultúry/kultu žitia..pred nedávnom som videla s podobnou zivotnou filozofiou zaujimavy film....ak budete mat moznost,čas,a chut zhliadnite Adriano Olivetti - La forza di un sogno, má 2 časti,...idem teraz varit, majte sa
Krásny deň žien prajem. 😊❤
asi všetci pozdravujeme a máme radi @haji. Ale ja verím, že behá po doktoroch, aby zistila, či su zdraví, a zase nás poteší.
Ďakujeme pekne, nápodobne!
Jeden den bola takto:
Prezrela som tu viacere recepty a tak som si vybrala z kazdeho nieco. Uz ani neviem presne, co som do toho vsetko dala. Mala som to ulozene v mraznicke.
Druhy díl - Co zivot dal a vzal :-)
Nejlepsi co jsi varila! :-) Dobry napad na nekdy pro me!
Prislo mi usmevne, ze stejne jidlo mam pripravene na zitra. Zasadni rozdil je jeden. Misto masa cukina! Kure ted bylo 2x a nemam chut. Uz se tesim na obed :-)
McDonaldovou jsem cetla, jak pise @janger veeelmi davno! Mnoho krasnych knizek bylo, ted zase cteme jine.
varecha.pravda.sk/recepty/vlacna-jablkova-torta-s-coko-jo...
Robievam podobný s marhuľami podľa tohto:
www.kylieflavell.com/index.php/2022/08/12/apricot-olive-oil-...
Je to austrálčanka vydatá za taliana v toskansku, má veľa zaujímavých receptov
Halušky s bryndzou, acid mlieko
Cestoviny pappardelle (na spôsob "carbonara")
S priateľmi v reštaurácií 😋
Zemiakovy privarok s fasirkou
A dojedali sme aj v pondelok :-)
varecha.pravda.sk/recepty/opecena-spargla-fotorecept/6731...
Špargľu pripravujem takto skoro stále, je chrumkavá, skoro nikdy nevarím.
Počasie sa v strede dňa "vyškriabe" na skoro 20 stupňov ale v noci je ešte stále chladno. Sľubujú aj dažde, ale v našej oblasti zatiaľ nič…. Na šťastie pršalo v iných oblastiach, dosť nato, aby sa aspom z časti zaplnili nádrže a prešiel strach zo sucha a nedostatku vody ako minulý rok.
Príjemnú stredu prajem všetkým.
Ty teda fakt vela nezjes :-))). ja by som to mala na 4 obedy :-)
To som akurat prisiel z kočikovania takze som bol straaaasne hladny 😀a mam rad toto jedlo to je pravda haha
Ryža s drobnou zeleninou a hubami, ky. uhorka
Juj, krásne sa ti všetko vydarilo! Pekné už na pohľad a lákajú k ochutnaniu. :)
Už dlhšie upozorňujem, že potrebuješ väčšie taniere 😂
Zemiaková omáčka a fašírky sú stará dobrá klasika a chutné jedlo.
Všetko pekné a iste aj chutné, ALE ten chlebík je nádherný!
Dakujem 🙂 aj dobre bolo...
Dakujem 🙂 aj chlebik bol fajnovy. Ani som necakala na prvy krat ze sa takto podari
Kedze nemam tenkostennu zelenu papriku (ani v tureckom, ani v polskom obchode nebola), tak som spravila taku, aka je tu bezne v obchode dostat.
A kedze som nestihla vcera spravit knedlu, tak bola s ryzou.
Dnes bude na veceru s knedlou. Experiment s knedlou v tlakovom hrnci (pod nizkym tlakom) sa mi nepodaril. Chcela som to vyskusat, ale uplne zbabrane :-(. Nastastie som cesto rozdelila a cast isla do normalneho hrnca na paru.
Aj ja mám problém s normálnou paprikou. Sem tam je v potravinách dovoz z Maďarska, väčšinou v 1/2kg balení. Inak ako u Teba, jedine u Turka.
Nevadí, že “tlaková” sa nevydarila. Zato “parenú” knedlu máš výstavnú. A večeru zachránenú 😊
Restovana kuracia pečeň v smotanovej omáčke s tymiánom, cesnaková topinka 😋
Zdravím všetkých na Vareche a prajem pekný víkend
Taka.klasika :))
Čerstvé lečo, opečeny zemiak, slaninove čipsy a pivoo 😋
Pokojný, hoci upršaný víkend prajem!
Prajem peknú sobotu.
Tu síce neprší, ale je riadne zatiahnuté a chladnejších 7C.
Dnes si nebol kocikovat? Lebo akosi malo si si nalozil :-)))
Like mas iba polovicny :-), koprova omacka pre mna nieeee
Aby ste mi nenadavali ze som pazravy 😀
ved my ti nenadavame, zabavame sa na tom :-)
Majte pekné nedeľné popoludnie 😊
Mali sme podobné chute. U nás panenka v cestíčku a bazalková ryža ( včera bola zemiaková kaša)
"Ľavé" pečené kuracie stehno, zemiaky, domáca ky. kapusta s údenou paprikou
Poznámka:
Ospravedlňte zníženú kvalitu foto zapríčinenu mojou nepozornosťou. Porucha nie je vo vašom zariadení!!🙂🙂
Cezmínka, nechcem ti kaziť radosť, ale to zrejme nebola bobria rodinka. Bobor má čierny a hlavne placatý chvost. Toto boli najskôr nutrie.
Toto vyzerá pekne a zdravo. :-)
Černohorák milujem. Skoro nikdy ich ale nerobím doma, je to "reštauračné" jedlo. Ale niekedy ich musím urobiť aj ja.
Veru by som si dala, tie tvoje dobre vyzerajú.
A džem.
Mestečko sa volá Swanage, v južnom Anglicku.
Malé tipické mesto, a krásna príroda na prechádzanie sa.
Hneď som pozrela na Wikipedia 😊, chutné mestečko s pekným nábrežím, pieskovými plážami a historickým centrom. Uži si to!
Si mi narobil chuť 😊
Ryža s Parmezánom a kuracie pečienky s jarnou cibuľkou, + jablkové pyré
Morčacie mäso... (manželka v zemiakovej placke ja v zemiakovej lokši)
Pripomenula si mi raňajky v jedno krásne aprílové ráno v malom hotelíku (budova zo 14. storočia) v Oxforde, všade naokolo kvitli žlté narcisy. Na tanieri to vyzeralo takmer rovnako, ako na tvojej fotografii. Vďaka za pripomenutie krásneho dňa. :)
Ďakujem, ale už som doma.
Aj teraz tam bolo nesmierne množstvo narcisov a crocusov, všetko rozvoniavalo jarou.
Príjemný deň. ( u nás dažďový )
Po krátkém výpadku se hlásím do služby přátelé. Omlouvám se všem. Měla jsem běhání po vyšetřeních, což není moc příjemná zábava a svým způsobem mě to nenaladilo na nic veselého, ani smyslu plného. Pravda, vařit a jíst se musí, to jsem ještě zvládala. Ovšem bez nálady. Mno, to nejakutnější mám za sebou bez ztráty kytičky a věřím, že na Vareche naberu lepší náladu a inspiraci. Děkuji @redakcia za otevření dalšího měsíce naší oblíbené diskusie, jste všichni moc šikovní!
U nás je už pár dní slunečno, velký vítr z většiny povolil, ale stále je dost chladno. Dnes jsem byla na nákupu a ulovila dvě krabice morčacích drobů na polévku ve slevě. Zítra budu vařit polívčičku, už se na ni těším, hezky s nudličkami hmm Také musím vymyslet hlavní chod. Čekám, co mě ťukne do nosu...
akosi som nikdy nepochopila k masu kompot, nuz ale proti gustu.... :-)
Doma si to neudělám, ale v nemocnici jsem dostala kompot k hlavnímu chodu a jak jsem byla šťastná! haha Tam si můžeš o nějaké čerstvé zelenině nechat zdát 24/7.
Vitaj znova "doma", v našej varecháčskej kuchyni a pri varecháčskom stole, prikrytom porozumením a dobrou náladou a s dobrým jedlom aj pre srdce a dušu. Nech tebe a nám všetkým prinesie nová jar dostatok síl a vitality. Zhodou okolností dnes môjmu Amigovi vyberali dva veľké tumory (už boli ako tenisové loptičky) - tak nech sa všetci chorí, ľudia aj zvieratká, rýchlo zotavíte, aby ste si mohli znova užívať všetky krásy, ktoré nám/vám život ponúka.
napis mi do mailu, mam ho v profile, nieco ti pre Amiga poradim
Děkuji za srdečné přivítání a hlavně Amigovi přeji brzké uzdraveníčko!! Ať je zase fit a s radostí rozdává lásku nejenom své paničce! Na dálku letí pofoukáníčko a pohlazeníčko pro Amiga!! Drž sa, Amigo! Jsi frajer!!
Ďakujem. Ozvem sa. :)
Srdečná vďaka. A teším sa, že ťa zasa "vidím". Dobrý deň nám všetkým.
Fajny "kotlíkový"!😋...(a bude aj na dnes)
Skvělá volba, gulášek nikdy nezklame, dala bych si s radostí! Krásný den přeji!
Ahojík, milá Kuku, umíš potěšit! Tyjo, snídaně plná bílkovin, na mě teda mocinky zdravá... věřím, že úřady úspěšně dáš!
U nás také sluníčko, nebe vymetené, modré jako šmolka. Ještě je chladno, má se oteplovat. Už 4 minuty máme astronomické jaro, Slunce vstoupilo do znamení Berana. Hurá!! 3x hurá!!
Přeji všem krásný jarní den!
Nějaký blázen? vytahal všechny kořenky z kuchyňské linky s tím, že vše srovná a umyje. Až jsem se té hromady lekla. Nebudu se nudit, asi týden, počítám.
Krkovicka na prirodno este chyba tam hodinka.bohuzial som zacal neskoro varit ale štava zacina hustnut a voniii to 😀
... zaujímavé...my sme to robili v utorok, aj s výmenou fólie na policiach. Zvládli sme to za hodinu a to som musel ešte odskočiť do obchodu lebo sme nemohli nájsť pripinačky.🙂...ale ja toho veľa nemám, len také základné!
"Hadžadža" (halušky so zemiakmi a opečenou cibuľou 😋)
@haji vitaj späť, som veľmi rada, že už Ti je lepšie 😍
Budes to mať pekné, veru. Ja som to robila jeden dlllhý zimný večer.
Vyzerajú fajnovo, džemové tvarohové som neskúšala. Bude to podobné ako Rákóczi túrós😀kedže bol otvorený tvaroh, rýchlo som uvarila cestoviny, tak dme jedli zase rovnako. Len ja naslano. Manžel varil bravč.stehno na šťave ale nelákalo ma mäso. Objavila som tieto fleky, sú sýte a dobre sa šmýkajú.
Sranda, už sa nám to podarilo viac krát, že sme varili to isté, alebo skoro to isté 😍
Mne sa na takéto slíže osvedčili tieto, určite ich poznáš. Je to z Migros.
Hej, máš pravdu. Takéto pekné roztiahnuté vrtule si nepamätám. Ale do Migrosu som chodila veľmi rada, majú obrovský výber. Už sa mi raz podarili aj tvarohové tagliatelle😄iné doma nebolo a chuť bola veliká.
Asi 40 stihlych sklenicek od oliv jeden suplik, a mnoho takových jako plastových zkumavek v druhem supliku. Nad odsavacem nekolik sklenicek a neco v zasobach. Nejak se to nastradalo :-) Ale jsou mezi tim i mlete a nemlete klasiky.
Přesně, nějak se to nastřádalo za delší čas, o tom žádná. Jen není vtipné dělat revoluci v kořenkách, když člověk vaří. Musím pomalu a po chvílích, hlavně si neukousnout velký díl. Což jsem nevystihla. Neva, chybami se člověk učí.
Mám skvělý krůtí vývar, i do zásoby - čistý vývar ve sklenicích. Zavařila jsem nudle, obrala kosti a byla ko. S novým dnem si vyhrnu rukávy a jdu do kořenek. Je to výzva.
Včera k pozdnímu obědu pohádka mládí: krupice s kakaem, cukrem a máslem. Uždibování vařeného masa...
Letí pozdravení do Prahy i na SK!
Moc děkuji za přání, pozdravení, jsi milá! Průřez těstovinami je fajn, přiznám se, že jsem konzerva, kupuji hlavně kolínka - velké i malé. A široké nudle od Alopa, ty se komíhájí po bradě... a zdražily jako čert. Koupila jsem poslední balíček za nekřesťanskou cenu v akci. Poohlédnu se po jiném modelu. Ono to jde i s kolínky, když je nouze...
Letí pozdraveníčko, přeji krásný víkend!
U nás Oskar šajní, nebe modroučké a mělo by se oteplovat. Miluju jaro! Teď 9°C, jsme na dobré cestě.
Krkovicu miluju ve všech podobách, máš v hrnci masa jako u rasa! Tak to má být - tvoja norma!
Letí pozdravení i k vám a pohlazeníčko Gabkovi! Krásný víkend!
Kdo je k dílu, je aj k jídlu! Chutné foto, panvička vše zachrání!
Krásný víkend v pohodě prožitý, ať se vám doma daří, tobě i manželovi!
Paradajková kapusta so zemiakmi, fašírka, chlieb a pivo 😋
... u nás jasno, +12°C (to má furt pobaví, keď niekto napíše "u nás" jasno alebo prší a ja ani netuším kto odkiaľ je, kto kde práve žije!!🙂)
U nás - 50 km západne od Zürichu - je krásny slnečný deň, 19C. Info je špeciálne pre @stefanm 😊
u nas jasno +16° :-)))
Napadol mi jeden zart, ktory som pocula este v dobe, ked sme mali doma "rozhlas po drote" (take radio si uz dnesna mladez nevie predstavit). Bola tam akoze predpoved pocasia.....zrana hmlisto, cez den tak isto a v noci tma... :-)). Neviem preco, ale ked sa spomina pocasie, tak mi to hocikedy napadne.
Pozdravujem :-).
@ stefanm … u nás celý týždeň poprchuje 😂
Počas týždňa sme mali morčacie prsia v cestíčku, batátové pyré ( aj pár zemiakov ) a hrášok.
varecha.pravda.sk/recepty/thajske-stir-fry-s-bravcovym-ma...
Jednoduché a chutné.
Dnes som bola na trhu, kúpila kopec ovocia a zeleniny a tiež jahňacie mäso, kura a rybu. Uvidíme, aké obedy z toho vykomolím :-))
Tiež mám v chľadničke hrudku tvarohu, možno bude aj koláč.
Príjmený začiatok víkendu prajem všetkým, užite si ho.
My už sme si naliali pohár vína, kúsky syra a olivy … je piatok, treba sa odreagovať :-)
To je moje obľúbené, dobre si navarila.
Salát, který zpívá mým chutovym poharkum :-) Ja mela zelny s mrkvickou. Krásný. lahudkovy vikend! P.S. arabarna bude! :-)
Hezky, fašírka, paradajková kapusta hmm
Mno, u nás.... je to např. Jihovýchod Moravy, úsek mezi Myjavou a Malackami. Obecně je u nás tepleji, takže předpověď počasí pro náš konec někdy nesedí. Dřív jsem se orientovala podle počasí na Markíze, na pana dr. Ilka se dalo spolehnout. Pak odešla Markíza a je po radosti. Apky na pana doktora nemají!
Dobre varíš, obdivuji, že každý den stojíš u plotny! Manželka má doma poklad, o tom žádná!
Přeji pohodový jarní víkend!
¨Děkuji za pozdravení a přání, jsi milá! Tuším trochu nestíhám, omlouvám se všem, kterým adresně možná nepoděkuji, pardon! Jsem jenom člověk.
Jejda, musím si vzpomenout u přípravy ryže, že mám dát hřebíček, tu chuť prostě miluju! Máš krásné talíře, radost pohledět, včetně dobrot na nich!
Přeji krásný víkend, dokonce i u vás teploučký a slunečný - to je co říct!
Segedínský gulášek, domácí knedla - to je inspirace jako řemen! Musím udělat, sice domácí knedlu "objedu", ale segoš bude!
Krásný víkend k Zurichu přeji!
U nás je teď někde kolem 5°C, modré nebe, Oskar se snaží seč mu síly stačí! Má být někde kolem 16°C, uvidíme, jestli se "apka" trefí. V telce včera večer hádali na našem konci 12°C. V každém případě máme krásný jarní den!
Včera k obědu skvělá krůtí polévka s maskem a nudlemi, pozdní večeřo hlavní chod : pečené brambory s mlékem - skvělá chuť /hlady jsem šilhala/.
Zelný salátek s mrkví je velká dobrota, aj fotogenická. Mno, ale pro mě příště krájet na menší kousky, ju?!
Krásný jarní víkend přeji!
Děkuji za milé pozdravení! Hmm u vás prší, tuším co nevidět bude i u nás deštivo. Vláhu příroda potřebuje, to je jisté!
Výborně vaříš, rozmanitě, hodně čerstvé zeleniny - tiše závidím. U nás také dostat španělskou zeleninu, ovoce - jsou výborné, kvalitou nás někdy obchodníci zkoušejí, ale pořád je španělské zboží chutné. K těm palmový srdíčkám - aj u nás jsem našla nabídku, ale ve skle a skutečně se to tak ofic jmenuje: palmová srdíčka.
Máš krásné talíře, radost pohledět. Dnes mě okouzlil bílý s malovanými modrými větvičkami a na konci s motýlkem - jestli správně vidím! Krása!
Pohodový jarní víkend přeji i k vám! A dobrou chuť ke všem dobrotám!
Chleba ve vajíčku zbožňuji, narobila si mi chutě! Pochovávání sardinky - tyjo, u toho bych chtěla někdy být, aj s tou voňou a chuťami hmmm
Když dělám plněnou papriku v rajské, vždy dělám aj gulky - bez gulek to prostě nejde! Skvělé jídlo!!
Domácí tlačenka je velká dobrota! Jenže k té už se nejspíš nikdy nedostanu. Neva, minulý týden jsem si koupila v řetězci, snad bude jedlá /zatím jsem odolala/. Máme podobné chutě... Nedávno jsem si koupila kousek tlačenky u řezníka, oh to byla havárie, bez chuti a bez zápachu. Jojo, řezník a řezník - být v tom rozdíl.
Tiše závidím, krásná Anglie, včetně anglické snídaně a jiných dobrot - určitě bych otestovala s radostí /asi s průvodcem, který má chuťový přehled haha/. Měli jste krásný výlet!!
Krásná kytice i přáníčko! Jsi milá!
Moc děkuji za milý koment, který mě rozsekal! Tvůj úhel pohledu mě nenapadl a musím říct, že zdravotnický svět už pro mě nebude stejný - s tvojí optikou mě nikdo a nic v tomto resortu nedostane na lopatky!! - behať po doktoroch, abych zistila, či sú zdraví ?! -
Moc děkuji za zajímavé komenty, zkušenosti, fotečky. Milé sdílení! Obdivuji tvorbu domácích těstovin. Nějakou dobu jsem dělala vlastní nudle do polévky a dobře vím, že se to musí umět. Jsi šikulka a moudrá žena!
Krásné pozdravení letí i k vám domů!
Krásné fotečky z výletu v Rakousku, stejně jako fotečky dobrot od vás, milá Cesmínko! Syn je velmi šikovný a vidět, že vaří a servíruje s láskou! Moc děkuji za potěšení, pohladilo a zahřálo srdíčko!
Přeji krásné jarní dny tobě i rodině!
Krásná práce, vidím, že tě kváskování úplně dostalo! Jsi šikulka, já se s chlebíkem trápila dobře rok než mi vyšel ku spokojenosti. Tleskám!
Krásné pozdravení letí i k vám!
Hmm, tak to bych letěla s radostí také, hlavně ta čerstvá zelenina zpívá. Díky za sdílení, letí pozdravení i k vám!
S radosťou prečítala tvoje vľúdne komentáre ku komentárom, ktoré nám narobia chute alebo sú inšpiráciou a spríjemnilo mi to moje čajové ráno. Vďaka!
Ja tiež skáčem ako koza a potom mi v rýchlosti vypadávajú slovíčka... takže: S radosťou som si...
Krásné dopoledne a celý den přeji! haha Někdy to tak je, že slovíčko, písmenko vypadne, případně kus věty. Na noťasu se píše skvěle, horší chytrák telefon. Někdy jsou ruce rychlejší/pomalejší než hlava, i tak to někdy chodí. Neva, rozumíme si! Jsme holky šikulky!
Ja akurát robím špenátové halušky 😂
To snáď už ani pravda byť nemôže🤣🤣🤣🤣 dobrú chuť!
Kyslá zemiaková polievka (voda z ky. kapusty) s chrumkavou cesnakovou hriankou😋
... dojedame fašírky a paradajkovú kapustu a pracujeme na tvarohovom kysnutom koláči s broskyňami (ja len podávam veci 🙂)
...
Super, polévka vypadá hodně dobře, paprikáš je také skvělá volba a dvoje halušky - bomba! Na segedín se také chystám - vaříš samé dobroty, milá Kuku!!
Letí pozdravení!
@kukulienka71
hezky spolu ladíte, holky, jako kdyby jste byly jedna!
Bezva inspirace, halušky jsem nikdy nedělala a špenátové teprve ne. Hmm
@kukulienka71
Nejak nám to v poslednej dobe vychádza 😍
Je to moc fajn, dva páry rukou udělají víc dobrot, určitě aj sranda u vaření a pečení je dvojitá. Samé dobroty u vás máte na stole hmm Dezert by se mi hodil... jste šikovní!
Letí pozdravení
Mrkvová krémová polévka s orechovým olejom musí být skvělej chuti, aj halušky špenátové s parmezánom by mi moc chutnaly! Bezva oběd!
Já měla polévku z krůtích drobů, hezky s masíčkem /ještě tam cca dvě porce mám/, malé penne s máslem, tvrdým sýrem /Leerdammer - ulovený ve slevě/. Rychlé a dobré to bylo.
Také letí pozdravení i k vám!
varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-kolac-s-tvarohom-a-po...
Odporučujem všetkým.
Ako som spomínala, musela som urobiť niečo s tvarohom.
Niekedy keď idem do obchodu hladná, nakúpim kopec vecí, čo potom neviem, čo s tým. Tak ako aj s týmto tvarohom … v poslednej dobe veľa nepečiem, nemá to kto jesť, každý si zoberie len jeden kúsok ( okrem mňa, ja ich zjem viac ) a potom to rozdávam známym a susedom…. Ach jaj.
Relax sobotu prajem všetkým.
Aj mne až oči a myseľ prechádzajú od prezentovaných dobrôt na tanieroch a miskách!
Ja dnes obedovala skromne (ale chutne): bola som dopoludnia nakúpiť v indickom obchode a obed som si zostavila z časti nakúpeného: na panvici zohriate celozrnné placky čapati, pikantná miešaná zelenina naložená v olejovom náleve a biely jogurt. Rovnako sa to môže podávať s ryžou, ale tú si treba uvariť, na čo už nebol čas.
Môžem potvrdiť. Vyskúšala som už mnohé recepty tejto autorky a boli to jednak dobre a zrozumiteľne zostavené recepty a veľmi chutné. Je mi ľúto, že ju už na Vareche nevídam.
Pri čítaní tvojho príspevku som si spomenula na príhodu, čo mi rozprával jeden známy, údžbár v nemocnici. Išiel sobotu večer s kolegom z roboty a mali takýto rozhovor:
Kolega: Poď so mnou do kulturáku, žena varí na svadbe, určite nám voľačo dá.
Známy: Nejdem, nie som hladný.
Kolega: Ja tiež nie, ale zadarmo nech aj črevá dotrhá.
Do pár dní skončila celá svadba + polka dediny na infekčnom so salmonelózou. Samozrejme že aj známeho kolega. Známy to uzavrel tým, že nikdy s takou radosťou nechodil do roboty, ako vtedy. Pod oknom kolegu si neodpustil: "Idem si do kuchyne niečo dať, zadarmo nech aj črevá dotrhá." A potom sa zabával na kolegovej "šťavnatej " reakcii.
Kimči, 2 dni pred vypršaním doby spotreby a zadarmo? Bol by hriech nezobrať!
... tiež sme "likvidovali" tvaroh 🙂... pochúťka večerná ku hokeju v tv
Krásny koláč, vydaril sa Vám. Určite aj preto, že si skvele podával 😂
Ach jáj, čo by som ja dala za hrudkový tvaroh. Keď som na SK tak sa ho neviem dojesť. Niekto si možno povie, že banalita, ale tie koláče, slíže buchty… chutia s hrudkovým tvarohom úplne inak.
Tak, nech Ti chutí a pekný TV večer prajem 😊
Děkuji za koment, chutné foto a odkaz na recept, také už jsem tento koláčik robila, je skvělý! Bodejť by nebyl, tuk v těstě je nositel chuti, na něm tvaroh, ovoce, mrvenička! Jsem na tom podobně, zpravidla větší část rozdám. Ale těší mě to, že ulahodím aj susedom, kamarádkám či rodině. Hned bych dala testovací vzoreček - jsi šikulka!
Krásný večer přeji!
Také pochválím, nejen fotogenický koláčik, ale i ten hrudkový tvaroh! S radostí bych ho ochutnala, meruňkové či broskvové jsou nejlepší hmm
Hezký večer přeji!
Boženky, budu muset segoš urobit!! Inspirace jako řemen, už se na něj těším!
Také bych brala kimči zadáčo, všema deseti. A určitě mu nic nebude. Často nakupuji věci těsně před koncem záruky, rychle je zpracuji a nebo spapám. Těší mě sleva i rychlý výběr haha
Hezký večer přeji i k vám! A letí i pohlazeníčko psí dámě!
No to je smůla smůlovitá, ještě k tomu na svatbě... Zažila jsem na vlastní kůži půl "potráveného" města Hodonín z polského přehnojeného květáku. Potvrzeno i Okresní hygienickou stanicí, po Velikonocích ho Albert stahoval z prodeje. I já ho koupila... narozdíl od většiny kolegů já přišla do práce. Protože jsem toho snědla jen kousek /byl hořký/ a zbytek letěl - polévka, smažený květák. Sice mě to mrzelo, květák byl docela drahý, jídlo nevyhazuji, ale pud sebezáchovy zapracoval.
Z jednoho kolena podle velikosti vyjde asi 3/4 až 1 kg tláči. Na velikonoce můžeš nabídnout kamošce nebo bráchovi, Ono když je toho moc, tak se přejí,a jak se říká, všeho s mírou.
Věř,že to není nic složitého a výsledek stojí za to. A kdyby nebylo koleno, tak 1/2 kg plecko, +- 30 dkg kůže( v řeznictví mívají).
Já dělávám dost často. Skorozet' se může užrat, tak vždy dostane i výslužku.
@farbuska
Ďakujem, tanieriky a misky sú momentálne moja "úchylka". Niektoré sú už, chudiatka, poobíjané ale nevadí, pokiaľ sa dá do nich naložiť jedlo, je to okay.
Niektoré sú z dovolenky, niektoré z obyčajného čínskeho obchodu.
Včera sme mali opečenú rybu, iba soľ a korenie, pokvapkaná citrónom.
Mladé a mäkké, veľmi chutné.
Opečená na troške oliváča, hrubozrnná soľ a hotovo. Dobrota na stole.
Ono není hrudkovy, jako hrudkový. U nás, kdyby nebylo tvarohového, olešnického tvarohu není také žádný. A pokud bys koupila tvaroh na strouhání, tak vyhodíš peníze za vysušené, tvarohové, hnusné piliny.
V chľadničke mám jahňacie kotlety, karfiol, špenát, varený cícer …. Uvidíme, čo dnes z toho "vykúzlim" …… :-))
Peknú nedeľu prajem všetkým a pohodové varenie. Nech vám chutí! :-)
Moje smrt! :-(
To sa muselo stat v nejakom paralelnom vesmire, lebo v tom nasom som nikdy ziadneho chlapa nepocula povedat, ze nie je hladny :-))).
Ja som dopadla lepsie, kimci zjedene bez nasledkov.
Ha ha ha …. Nemáš rada zemiaky alebo bôb? Alebo to podávať k rybe?
Budeš se divit, už to také znám. Stane se to, když je chlap tak vášnivě mlsný, že jí jenom to co má rád a hlavně jedině když na to má chuť. Mno, ještě existuje i varianta názoru, který razí můj bratr. Pokud se do něj někdo trefuje, že je tlustý, odpovídá : "Nojo, narozdíl od tebe nejsu líný se nažrat!" Uznávám, že jsem to napsala dost vulgárně, ale snad mi to ctění čtenáři odpustí. Brácha má pragmatický slovník.
K obědu další díl polévky z krůtích drobů, penne - to se ukáže s čím, nejspíš opět se sýrem. Čekám bráchu, přijede mi opravit dvě maličkosti. Věřím, že se to dnes povede.
Dusené bravčové mäso, levanduľova omáčka so slaninou, zemiaky a pivo
... centrálny Šariš, zamračená upršana nedeľa pokračuje (prognóza:...gauč, tv archív, kniha, vaňa, pižamo, posteľ)
Děkuji za milý koment, fotečku a přeji kásnou neděli!
Tyjo, vepřové s levandulovou omáčkou? Jsi odvážný, bo levandule je hodně aromatická a voňavá bylinka, klobouk dolů. Vidím i moučníček, dobrotku hmm
Ryby jako takove!! Uaaa, neee! :-)
Majte pekné nedeľné poobedie.
Krásne knedle!
Ty ich mrazíš v celku? Ja zvyknem nakrájať a tak dať do mrazničky. Vyťahujem potom podľa potreby.
Pána jaka hostina .vsetko vyzera vyyborne.mne chuti paprika najviac s chlebom ale take krasne knedle by som si veru dal 😀nech sa dari aj rodinke
Aj to je dobry napad. Ja knedle nemám extra velké, z jednej je 12-13 platkov a to teda naraz zjeme, preto vcelku. Vecer som ich vytiahla z mrazu a pred podavanim nakrajam a prehrejem nad horucou parou, sú akoby boli vtedy robené.
Taká klasika, aby si mohol každý vybrať. Ale zas nie veľké množstvá, aby veľa neostalo, bo na druhý deň je chutnejší len segedín😉
Všetko pekné, určite aj chutné, ale ten Segedín, ten priam spieva 😊
Tie tvoje porcie sa mi páčia. :)
Vzdy varene, nebo dusene maso koupu v masle. Krasne krkovicky, vecpaly se mi do chuti, budu ji muset vyhovet :-)
Ty a maslo ste nerozlučná dvojica:-) to je vyšší level.
Skvělá volba, plněné papriky, gulky miluju. Obnov doma talíře, toto je malýýý talíř, pro tebe určitě!! Já podávám podobná jídla v hlubokém talíři, jistota je jistota.
Krásný nový jarní týden přeji!
Krásný servis, pestrost chutí i oko si užije. Srdíčko na masku nemá chybu. A klameš tělem, dvakrát jsem četla text - hledala jsem opečené párečky - potvorka glazovaná mrkvová...
Krásný nový týden, plný jara a radosti!
Milá Kuku, ty jedeš jako pila, takový výběr by mi vystačil i na dva týdny. Knedle máš utěšené a máš pravdu s postupem mrazení celé knedle - neoschne tak. Jeden si musí zaradit ve svých podmínkách. Já nejsem knedlová, někdy pár koleček zamrazím a to není bůhvíco. Opět segedín, boženky fakt ho budu muset udělat, když aj ty jedeš segošovou vlnu!!
Krásný nový týden, jarní a pohodový!
Včera večer po dvacáté hodině přiletěla bouřka - ocásek. Sprchlo kapesně. Během dopoledne se vyhrabal Oskar, máme 13°C a predikují občasné přeháňky. Hlášení místa: Jihovýchod Moravy.
Mějte pohodový den, a dobrou chuť ke všem dobrotám, přátelé!
S oškvarkami to mám podobne: to je jedno, koľko sadla/slaninyvyškvarím, padnú za obeť skôr, ako by sa dožili oškvarkovej nátierky alebo nebodaj pagáčikov.
aj tebe - a všetkým - dobrý začiatok už jarného týždňa.
Milujem vytápať sádlo. Takto sa vyšantím len keď som na SK/na Záhorí. Oškvarky, žiaľ jesť už nemôžem, ale to nevadí lebo v rade na ne čakajú už iní oškvarkoví maniaci. Keď ich vidím “mastných až za ušami” chytám málem žlčníkový záchvat, len sa na nich pozerám ( a to samotný žlčník už 25 rokov nemám 😂).
Přesně tak to bylo doposud. Počítám, že i nadále - to se v nejbližších hodinách ukáže, jestli bude "stará vesta" funkční. V posledních cca 2 letech jsem musela omezit co se dalo, a teď jsem prošla též dietkami a prohlídkami, nejsem trénovaná. Jak dobře víme, trénink dělá závodníka. Ufky Je možné, že dojde na pomazánku či jiné vymoženosti, bo brzdit se budu muset. Uvidíme.... držím si pěstě všemi směry. haha
“U nás” - miesto výskytu: 50 km západne od Curychu alebo 50 km východne od Bazilej je príjemných, bezveterných 13C. V noci výdatne popršalo a pekne spláchlo všetko “svinstvo” čo v poslednom čase poletovalo v ovzduší a z čoho som ja prskala jak besná 😡. Takže pre mňa začal týždeň veľmi pohodovo 😊
Pravdu díš, žlučník je zákeřný orgán, i když už je pryč, pomstychtivec jeden! Já žlučajs mám, někdy o něm vím, jindy mlčí jako partyzán. Horší hlídač je žaludek a střeva. Když netrénuješ, je to hned znát. To nemluvím o krevních testech, tam je to jasné jako facka, nezlobí orgáni, ale doktor dráb se svými tabulkami.
Mě dostala cena hotovej masti, tak jsem koupila surové sádlo. Mno, sádlo. Spíš ořez za cenu sádla. Což neva, budu mít víc masitých škvarků, sice méně tekutiny, ale s tím počítám. Současná prasátka jsou šlank. Jdu hlídat kastroly, papááá
Děkuji za fajn recept/postup domácí tlačenky, jsi milá! Pro mě je to příliš velký úkol a také příliš velké množství ke konzumaci, byť s pohoštěním, rozdajem apod. Pravda, mám radost z postupu a vážím si, že se k němu mohu případně vrátit, případně poslouží dalším zájemcům. Děkuji ještě jednou za sdílení, vidět, že jsi zkušená hospodyňka!
Ještě trochu poškádlím. U nás se tomu říká " zavarená slanina. Je to uvařený bůček, + koření, hned po vytažení z vody posypaný paprikou a potřený čenekem /hodně. (já si strouhám najemno)Dobře vychlazený. Množství (bůčku) podle libosti.
Taky k tomu vzpomínka. Když jsme spravovali dům, byla u toho velká brigáda. No a co na svačinu. Tak jsem uvařila asi 2 kg ,jen tak skusmo. švagrové koukali a pak , kdo nejvíc urve. A když to projde chvíli udírnou, tak jak ty říkáš:: s nikým se nedělím. Doma jsme dělávali zabijačky, tak proto to vím. Hezký den M.
Haha, takové něžné škádleníčko nemůže uškodit. Bůček obcházím v uctivé vzdálenosti a zpravidla se mu dostanu na kůži tak dvakrát do roka, peču s jiným maskem. Recept, který popisuješ znám, jednu dobu frčel snad ve všech rodinách. Jednou jsem ho otestovala při oslavě. Je výborný, o tom žádná.
Na moje možnosti si vystačím se škvarky a mám z nich na rok černé svědomí. Dnes snídaně /obvykle nesnídám/: chlebík a škvarky. Dokonce jsem si vsugerovala, že jak ztuhly, chrumkají... To víš, že ne, ale důvod proč se v nich pasu jsem našla. Jsem nádoba hříšná!
My jsme doma zabíjačku nedělávali, pokud nepočítám králíky, slepice, kachny. Prase už jsme nechovali, pamatuji kozu. I ta byla doma jenom kvůli mně - mlíčko, bo jsem nesnášela kravské. I druhá babi měla kozu. Prase choval brácha dědy a zabíjačka od něj byla nejlepší ze všech, tu jsem poznala i se zavázanýma očima - od strýce Jana vedla o parník. Dostávali jsme čas od času zabíjačku i od známých, mohla jsem porovnat.
Přeji také krásný den, jarní a plný radosti!
U nás je příjemných 16°C, polojasno, téměř bezvětří. Všude je vidět, slyšet a cítit jaro. Krása!
@mamec má pravdu, opravdu se jedná o nutrie a ne bobry. Ale hlavně jsem se snažil na netu najít slavný klasický vtip Pavla Kantorka ještě z před emigrantských dob, kterak se seznamuje bobr s kočkou: "Kočka, znáš bobra? Ne? A chceš facku od bobra?"
Ta levandulová omáčka mne velmi zaujala. Měl jsem z Ischie sáček speciální směsi koření na jejich králíka, který vedle sušeného plátkového česneku též viditelně obsahoval výrazné množství levandule. Rád bych proto zkusil jak asi chutná samotná levandulová omáčka.
Zdravím a dávám tip na nejspolehlivější web počasářů. V Praze fungují spolehlivěji než hodinová předpověď počasí i Norové, protože kalkulují i vliv kopců Brdy na JhZ. Ověř si nejdříve na PC že to platí i pro vaši polohu. Dnes už by na JJv pršet nemělo.
www.ventusky.com/?p=49.886;14.553;9&l=rain-1h...
varecha.pravda.sk/recepty/natierka-z-batatov-a-cicera/908...
Spagettini Nr.3, krevety, paradajky, jarná cibuľka, cesnak, chilli a parmezán
Maslo každé jídlo olahodní! :-)
Silný zeleninový bujón s drobnou cestovinou, hubami a (pani @mijaita na "masle"🙂) opečenou cuketou...
...a Jablkovo-tvarohova žemľovka, domáci višňovy kompót 😋
A jak to te cukete udelalo dobre po tele i po chuti, vid? A vyvar to jistí . Dobrá poooolííívkaaa! :-)
Děkuji za krásné foto, dort jako malovaný! Všechno nejlepší mamince ke krásným kulatinám, ať jí zdraví slouží a láska provází na každém kroku!
Přeji všem krásný jarní den!
Dnes to vidím na něco rychlého na pánvi: jarní cibulka, kladenská pečeně, volí oko a možná kousek sýra. Hezky s chlebíkem.
Chodila jsem na yr.no - jak cz. tak jejich přímé. Cz nevyhovovalo, orig. norské šlo, ale hodně se změnili a předpověď jim pro nás přestala vycházet.
Mám dvě apky v noťasu a jednu v telefonu /ani nevím jaké/. Beru je s nadhledem, někdy s chutí šidí.
Jsem ráda, že mám něco nového, dám vědět, jak to chodí. Jsi milý, ještě jednou díky!
Díky za připomenutí Pavla Kantorka, jeho kreslená zvířátka s jemným vtipem miluju. Jukla jsem na Wikipedii a připomněla jsem si i jeho sestřenici, Miriam Kantorkovou - herečku.
Jedno se musí uznat, že na fotce od Cesmínky jsou nutrie téměř bez úsměvu. Kdyby se smály víc, jde rozdíl poznat i podle zubů. Herečky!
Hmm, ty jsi rychlejší než rychlá! On polystyren jako základna pro pomazánku je fakt nouze. Není nad opravdický chlebík! Kouzelné foto, jsi šikulka!
Hurá, blahopřeji k zahájení balkonové sezóny!! Nemáš umrzlou zádel?
Počítám, že i toto foto odhaluje balkonovou večeři?! Sliny se mi sbíhají, chutné zátiší!
Skvělou polévku jsi vykouzlil, žemlovka s tvarohem a domácími višněmi vypadá skvěle, o chuti nepochybuji! Díky za fotečky, jsi šikovný!
Skvělé foto, popadnu talíř s rybkami a utíkám, s nikým se nedělím. Jááá ryby ráda!! Dlouho jsem neměla klasicky pečenou, to musím napravit hmmm
Narobila jsi mi chutě, díky za ně!
Mäsové guľky v korenistej paradajkovej omáčke, knedlík (kupovaný ☹️)
...polojasno, 12°C, mierny severný vietor
Děkuji za chutné foto paradajkové omáčky s gulkami a knedlíkem, hned bych si dala pořádnou porci. T
y rád k rajské pivo? Celý můj tatínek.... aj mi slza vyskočila.
aj řádek skočil...
😅😅 áno dakujem, máš pravdu. Bolo nám povedané že tam žijú aj bobre a aj nutrie. A boli tam aj obhryzené stromy. Ani jedno som ešte takto nevidela a preto som sa zmýlila😅 Čo už, teraz som múdrejšia. Ale aj tak to bol zážitok ich tam vidieť.
Tá je kúpená :-)
Trileçe
...ono to nie je klasik paradajková omáčka ako ku plnenej paprike
... táto je z domácej čistej paradajkovej šťavya ochutené:... soľ, cukor, muškátový orech, mletý koriander, čerstvo mleté čierne a nové korenie, mletá škorica a sušená citrón kôra, mierne zahustene štipkou svetlej instantnej zapražky...a k tomu decko piva pasuje!
...slzičku zatlač, spomienku uchovaj
...to ma oslovilo...to su z kysnutého cesta??
Děkuji za koment a sdílení ochucení tvé rajské, vážím si toho.
Hezký večer!
Vidím, že jsi byla na sběru medvědího česneku, který se teď u vás v kuchyni usadil - krásná zelená barvička i vůně - prívarok beru všemi deseti! I váš dezert vypadá dobře!
Hezké pozdravení letí i k vám!
Děkujeme za fotečky, bůček je fajn, skvělý Gabko s tatrankou! Mám obavu, že za chvíli se Gabrielko pustí i do bůčku a to ti bude trouba malá!
Letí pozdravení oběma a pohlazeníčko a puska Gabkovi!
Oprava: ne tatranku, ale Horalku!! Jsem nepozorná, omlouvám se.
Malinkaté nedorozumění - vypadlo mi slůvko než, takže ventusky.com funguje v Praze lépe i než Norové, podle nichž se řídí hodinové předpovědi pro jednotlivá města ČR, ověř si jak u vás
Keksíky sú veľmi pekné. Sú upečené k sviatku Íd (teraz Íd-al-Fitr), ktorý bude večer z nedele 30. marca na pondelok 31.3. Je na nich napísané: Íd mubarak, čo je prianie k sviatku Íd.
(Žila som v Indii a mala som aj moslimských priateľov, takže trochu poznám.)
Takže prajem tvojej rodine: Íd mubarak! Šťastný Íd.
Áno presne tak. Ďakujeme 🙂 Bude to v pondelok alebo možno v nedelu. To ze kedy presne sa dozvieme az vecer predtym. Ale je viac pravdepodobne ze to bude v nedelu. Toto bol moj prvý ramadán kedy som si vyskúšala pôst tak ako má byť a musim povedať som velmi prekvapená ako hladko to islo
A človek sa po pôstnom dni teší na iftár, že?
Chlebíky sú tiež krásne, tak si užite sviatočný čas. Ešte raz: Íd mubarak!
Na moje prekvapenie hlad ani necítim. V pohode by som vydrzala este dalsi den bez jedla 😃 a co sa týka vody tak to ano. To chýba ale len tie prvé dni. Potom som si uz na to zvykla. A takýto pôst má veľa zdravotných benefitov. Večer sa vždy pôst prerušuje đatlami a vodou. Najlepšie zam zam voda ak je dostupná. Ja mam pocit ze tie 3 đatle mi dodaju cukor na týzden 😃 hrozne sladké ale je to zdravý cukor...
Polievku máme podobnú, tiež zeleninová. :) Akurát tvoje pirohy by som veru neodmietla. Dobrý sobotný obed.
Sýty slepačí vývar (včera mala dcéra meniny tak dnes sa hodí 🙂)
Zamračené, 12°C
Ďakujeme. Aj by som ťa rada ponúkla. Pekný víkend prajem
Ja mam na Ramadan cynicky nazor,
prezil som niekolko v arabskych krajinach nie u expats ale u mojich arabskych priatelov aj minuly tyzden som bol v Dubaji. Teraz mi povedz preco sa kazdy z nich stazoval ze najviac priberu pocas Ramadanu, lebo to co som prezil su polnocne " obzerstva".
U nás na jihovýchodě Moravy od božího rána přeprchá, cca 13°C.
Jasnačka, díky za informace, jsi milý! Krásný víkend přeji!
Ahojík, kvásková pekařko, krásné chlebíky máš! Jsi šikulka! Ano, i u nás je linecké blíže směrováno na Vánoce, ale i na Velikonoce se pečou a zdobí vajíčka, kuřátka. Přiznám se, že ramadán je mi vzdálen a půst vlastně také, ani křesťanský nedržím. Můj dědeček říkával, že hřích není co jde do úst, ale co z úst vychází a jedl všechno co babička podávala na stůl.
Zdravím i k vám, pohodové sváteční dny, které přicházejí každé jaro a začínají nová období napříč národy, vírami, rodinami, životy.
Hmm, zeleninovou polévku s knedlíčky máš povedenou, pirohy nemají chybu! Díky za krásné fotečky a chutnou inspiraci!
Krásný víkend přeji a dobrou chuť aj k dušenému masu zítra!
Slepičí vývar jako malovaný, dodá sílu a chuťové pohárky si užijí! Krásnou oslavu a vše nejlepší dceři ke jmeninám! Zdravím celou rodinu!
... ďakujeme za prianie... oslávili sme včera, dnes sme zvládli cintorín a krátku prechádzku...teraz oddych
Pocasie u nas tak okolo 10 stupnov, vacsinou aj slnecno bolo. Vytiahla som sa do zahrady na slnko, ale veru aj som sa za chvilku zase stiahla ;-).
Inak, tebou odporucany rakusky ocot uz mam :-). Len este som ho nevyskusala.
Kupila som teraz v polskom obchode, ale som ho hned dala do mraznicky, tak ani neviem, aky je.
A oklamala som sa s bryndzou. Cela som bola natesena, ze ju Poliaci maju. Az doma som pozrela na zlozenie. A je ciste z kravskeho mlieka. Nuz, co uz....
Děkuji za milé komenty a fotečky. Dobre si navarila, napiekla - bůček se jen směje, líbí se mi i treska na chlebíku, hovězí miluju, k tomu koprovka, mrkvička - u vás by se mi líbilo a moc by mi chutnalo. Ano, dnes i novoluní i zatmění Slunce, docela nářez. I u nás chladněji. Já nevystrčila ani nic, natož nos. Poctivě jsem vařila a větrala - kapusta, kaleráb jsou docela aromatické druhy zeleniny. A chutnalo mi, prapodivná fúze se povedla.
Přeji hezký večer!
Grilované vykostene šťavnaté😋kuracie stehno, "pestré" zemiaky, cviklovy šalát
Děkuji za chutné fotečky, masko se mi líbí, aj cviklový šalát, ale hlavně mě zajímají pestré zemiaky - nějaká fúze se zeleninkou hmm
U nás dnes pod mrakem, cca 13°C, odpoledne na chvilku vylezl Oskar. Příjemná neděle.
Ohřála jsem si moji zeleninovou polévku, české kapustu, vinnú klobásu a tentokrát jsem podávala hlavní chod s hriankou nasucho.
Hezký nedělní podvečer i večer přeji všem!
...tak som jej nachystal: chlieb s bio olivovým olejom, kapary a deco vínka...pochutila si😋
...majte pekný večer
U nás svietil oskar ale ešte fúkal chladivý vietor. Nevadilo, obed bol už na balkóne :-)
Blízko nás je marocký obchod, kúpila som tam kus halal mäsa, pochutili sme si.
Ospravedlňujem sa za fotku :-(
Moja obľúbená, podľa mojej mamy.
Skotačivý mazlík, nejspíš se bude mít jako v bavlnce a už se raduje do zásoby!
Hmm, samé dobroty jste měli, moc se mi líbí květáková polévka s hráškem a haluškami - miluju zeleninové polévky.
Krásný nový týden přeji a dobrou chuť ke všem dobrotám nejen u vás!
U nás máme cca 10°C, honí se mraky a sem tam vystrčí Oskar pár paprsků. Nic moc počasí, ale všechno kvete a jaro jede naplno.
Díky za sdílení, i tento druh dobroty je fajn a příjemné posezení je radost! Já měla v pátek svařák, červený. Také dobrota.
Klidný nový týden, plný pohody přeji i k vám!
Viem si predstaviť aj kúsok lososa navrch.
Dnes svieti zase oskárek, cez deň je to na kraťasy ale noci sú ešte stále chladivé. Všetci sa už tešia na leto, ale ja som rada, že je to tak ako to je - tepla si užijeme až až…
Humorný prvý apríl prajem.
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-a...
Prajeme pekný deň všetkým prispievateľom aj čitateľom nielen tejto obľúbenej diskusie.
Zase prekrasny talir!! A ten creme fraiche s repou super napad!! Udelam si se zakysankou na neco, skvely napad!
Extra pro tebe pridala jednu slibenou arabarnu marockou! :-) Vyborna!
Umíš si poradit a vyčarovat změnu, mně by vynovené placičky chutnaly!
Tiše závidím, když vidím jak je u vás teploučko, u nás kosa kosovitá už několikátý den. Ale máš pravdu, ještě se budeme péct, o tom žádná!
Krásný nový měsíc, jarní a plný dobrých chutí!