Kozľacie mäso so šalviou fotorecept

babidka - fotkababidka, 8. októbra 2011 15:23
Ďalšie recepty »
Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept) Foto: babidka

Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa , bola som v rozpakoch :co s ním? Na Vareche som našla iba jeden recept /ten mi nevyhovoval/ a tak som gúglila a gúglila po francúzskych stránkach ...až som si vymyslela svoj recept :-)

3-4
porcie
20 min
príprava
45-50 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g alebo stehno
1 ks väčšia
3-4 ks
5-6 ks
100 g
2-3 vetvičky čerstvá
 podľa chuti
podľa chuti
štipku
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kozľacina /tak ako jahňacina/ má svoju charakteristickú arómu a preto mäso musíme odblaniť - je to trošku piplavá robota ale s dobre naostreným vykosťovacím nožom to zvládnete dosť rýchlo :-) Mäso opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky .

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme , okoreníme a opečieme na oleji .Ja som použila liatinový hrniec /roud casserole/ ktorý je ideálny na pomalé dusenie v rúre .

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si opražíme slaninu pokrájanú na kocky , pridáme pokrájanú cibuľu a chvíľu podusíme . Pridáme k opečenému mäsu .Zakryjeme a pomaly dusíme . V mojom hrnci sa nemuselo podlievať vodou , ale pridajte ju keď je tekutiny primálo .

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky sparíme a olúpeme , pokrájame na väčšie kúsky a pridáme k mäsu . Pridáme aj pár vetvičiek čerstvej šalvie .

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Ráno som našla pod lesom pár pečiarok a tak som pridala aj tie . Mäsko som nechala dusiť vo vlastnej šťave ešte asi 30 minút ...

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Mäso z mladej kozľaciny je jemné , šťavnaté , krehké a má svoju charakteristickú chuť a vôňu . Trošku svojou chuťou pripomína mladú jahňacinu -preto odhoďte predsudky /ak ich máte / a skúste ho uvariť . Vo Francúzsku sa považuje za delikatesu...a právom:-)

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Podávať môžeme s dusenou ryžou , zemiakmi alebo s čerstvým pečivom či chlebíkom . Ak pridáte viac zeleniny - môžete to považovať za jedlo z jedného hrnca :-) Ja som urobila zemiakovú kašu .

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist