Foto: dr
Je veľa receptov na šošovicový prívarok, možno sa Vám bude pozdávať aj ten môj :-).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme vodou. Dáme čistú vodu a necháme namočenú 30 minút. Vo vode, v ktorej sa šošovica máčala dáme variť s pridaním bobkového listu, čierneho mletého korenia, drvenej rasce a 3 strúčikov cesnaku, ktorý nožom roztlačíme. Po 20 minútach pridáme ocot a soľ.
- 2
Šošovicu varíme asi 30 minút, keď je mäkká dáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Do smotany dáme trocha horúcej vody zo šošovice a prilievame po menších dávkach do šošovice (takto sa nám prívarok nezrazí). Po pridaní smotany necháme prevariť na miernom ohni prívarok asi 10 minút (aby sa prevarila múka a nebolo ju v prívarku cítiť). Ochutnáme, ak treba ešte prisolíme.
- 3
Na úplný záver pretlačíme do prívarku zvyšné 2 strúčiky cesnaku, ale už nevaríme, len premiešame, prikryjeme s pokrievkou a necháme odstáť pred podávaním cca 30 minút. K prívarku uvaríme údenú klobásu, prípadne to čo nám vyhovuje podľa chuti, mne chutí prívarok samotný.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem čo to je umeocot ešte som to nikdy nepočula.
www.cestapoznania.sk/2016/04/03/preco-pouzivat-umeocot/...
😂😂😂😂😂