Kysnuté pečené buchty fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 5. júna 2010

...je veľa receptov na kysnuté cesto, ale nie vždy sa to podarí....s týmto áno

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
30 g
4 PL
1 ks
200 ml
375 ml
PLNKA:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť...do cesta nedávam vajce, buchty sú aj na druhý deň mäkké, cesto s vajcami je tvrdšie...

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou a plnkou z nutelly...Tvarohovú plnku si pripravíme z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru...Cukor dávame do tvarohu až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru pustí vodu...

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú...na obrázku už skoro sú...

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť...dobrú chuť

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

312 komentárov k receptu
@enerrgizer ak si to piekol sám od začiatku do konca (a predpokladám že si to sám piekol ) tak máš môj obdiv. Nie každá žena dokáže upiecť takéto parádne buchty, nieto ešte chlap. Klobúk dole. Aj foto postup je výborný :-)
enerrgizer,
u nas je uz rano , uz som pozeral ladnicku , u nas sa vsetci ucia na skusky takze lekvar aj nutela sa vyparila.Idem do obchodu a skusim...
dik
Teda, enerrgizer, to mi bolo treba, pozrieť sa na ten obrázok, teraz nebudem mať pokoj, stále budem mať pred očami tie krásne buchty! Nakoniec budem musieť aj ja piecť, ale vďaka. Aspoň si ma "štuchol."
Obdivujem ako pekne vyzeraju ako zo stroja.Mne sa to tak pekne nedari-su take nerovnake.Ale muz hovori ze je to tak dobre.Ale mna by zaujimalo @enerrgizer ako to robis ze su take rovnake?Prezrad tajomstvo.Vopred dakujem.
@enerrizer , @honestka , ano tie buchty budu takto dobre vyzerat a tiez chutit, iba ked ich dobre namastime. Ulahcime si robotu tak, ze si do malej misticky dame trochu oleja alebo rozpusteneho masla a kazdu buchticku pred ulozenim na plech namocime do toho omastku, iba z jednej strany. Ked vsetky poukladame na plech potrieme este z vrchu. Buchty se vobec nezlepia a pekne sa daju oddelit po upecemi.
Klobúk dolu, varechár, krásne. Kuchtička máš pravdu že ich treba dobre namstiť. Ja to robím tak, že pod plech si niečo podložím aby jedna strana bola vyššie ako druhá, do spodnej časti nalejem olej, samozrejme celý plech vyolejujem a potom s každou buchtou prebehnem cez ten spodný okraj plechu - čiže cez olej a ukladám ich vedľa seba. Ja to rýchle, a aj to splní účel.
Ahoj. Som Ti vďačná hned za niekoľko vecím naraz. Nemám síce 200 rokov, ale aj tak som, žiaľ, internetový analfabet. No VĎAKA Tvojim buchtám som dnes zvládla vytvoriť si aký-taký profil, lebo som Ti jednoducho musela napísať. Môj manzel dal pred pár dňami na varechu fotorecept na čokoládové mafiny, tak som sa vlastne dozvedela ze existuje nejaká Varecha, lebo u nás varí on a sleduje vsetky relácie o varení, počnúc Chuťovkami, J.Olivierom, Bez servítky a blablabla. "Najhoršie" je ze on to vsetko skúša a kto to musí pojesť? Ja. Este horsie je ze varí fantasticky a vie to aj naaranžovať. Ženy, nezáviďte. Viete ako ťažko tie kilá zhadzujem...? Ale tieto buchty mi musí upiecť! Si super, len tak dalej. Pozdrav manzelku, o umývaní kuchyne viem svoje...
Ahoj. Recept som ukázala aj ženám v robote, tak buchty jedna hneď na druhý deň piekla. Boli výbornéééé. Pre mňa je to dosť náročné, ja som taký "hrnčekový" typ všetko do jedej misy zmiešať, ale cez dovolenku v lete sú buchty v pláne. Tie Tvoje buchty mi nedajú pokoj...
Prve, co ma zaujalo na tychot buchtach bolo to, ze do nich nejde maslo. U nas je dost problem zohnat maslo na pecenie, takze uz tu sa mi recept pacil. A ked som ho isla studovat, pretoze som sa rozhodla upiect ich, zistila som, ze do nich nejde vajce! Co bolo dalsie + pretoze ich moze jest aj moj manzel, ktory vajicka neje. S cestom sa vyborne pracuje. Velmi pekne dakujem za recept, buchticky su makkucke a velmi dobre! Plnila som dzemom.




Odskúšané, vynikajúce, mäkulinké, ako plnku som použil mix mletého maku a slivkového lekváru... ukladám recept do svojej knižky receptov.
(?-)))
Teraz som ich dorobila a dala piecť. Ja zatiaľ nie som až taká dobrá v pečení ale vďaka tebe sa mi to možno aj podarí . Vďaka za inšpiráciu.
prvý krát v živote som ho robila podla Vášho receptu včera a už ho idem robit znova lebo mi nedaju pokoj vraj su ako od starej mamy tak dakujem :-)
Tento recept na buchty je ten najlepší !!!!! :) Naposledy som dokonca skúsila vymeniť mlieko za sójové kvôli alergii na mlieko a chuť bola rovnaká.. juuj radosť piecť :))
dostala som chuť na pečené buchty, lebo k fazuľovici na kyslo sa hodia a natrafila som na tento recept, tak som vyskúšala a môžem odporúčať ďalej:))) MŇÁÁÁM:-)
robim podobne, niekedy davam olej, niekedy maslo a niekedy oboje a vzdy sa vydaria :) postup vsak mam iny, vyvalkam cele cesto a prerezem nozom vodorovne a potom zvysle az nam vzniknu stvorce, je to o dost rychlejsie a tvarovat sa daju tiez takto pekne :) tvarohovu plnku zvyknem v poslednej dobe tak davat, kvoli tej vode co pusti ked sa prida cukor, ze natriem tvaroh na cesto a potom posypem cukrom a hrozienkami..neznasam ked mi tvarohova plnka tecie
čítam tu samé chvály na tento recept ja som už jedny buchty robila tam šlo 100g masla a jedno vajíčko a polohrubá múka, ale ma zaujal tento recept veľmi prečítala soms i až do konca komentáre k receptu a čítam samé pozitíva tak ich vyskúšam aj ja kúpila som si tvaroch a lekvár slivkový dám uvidím aké budú potom napíšem.
Bolo mi to treba?Teraz vypínam počítač a idem robiť buchty.Také chúťky si mi narobil.Už poobede ma cukalo niečo upiecť,no ustála som to. No toto sa nedá vydržať.Tvaroh síce doma nemám,no nutelu a lekvár áno.
recept je zaujímavý -ty ešte viac najmä to, že muži sice sa radi pohybujú v kuchyni, ale maloktorý aj vypeká. Mne kedysi mamka povedala, že ked zvládneš kysnuté cesto až vtedy môžeš povedať že si dobrá kuchárka a ty si asi " pán kuchár" ukladám do kk
perfektný recept,dnes som ho vyskúšala v kombinácii s fazuľovou polievkou a boli fantastické. Cesto sa perfektne podarilo a to pritom nie som kamarátka s kysnutým cestom((. Ale Tvoje bolo na jednotku, mäkkučké a nadýchané. Ukladám aj ja )))
Lebo si ich málo zarobila a pojedli sa....... Vyzerajú vynikajúco tak sa nie je čo diviť. Prekvapuje ma tiež to cesto bez vajíčka, nechám si poradiť a nedám ani ja. Si šikovný!
tak a prave ich peciem uz 2 krat ako prekvapenie pre rodinu ... :) uz rozvoniavaju :)))) mnaaaaaam neviem sa dockat ... marmeladove,makove a nutelove :)
su uzasneeeeeee fakt sa podarili, cesto nema chybu aj ked sa mi zdalo dost mastne neviem preco .... a aj bez vajicka vysli vynikajuco mnamky
Moj manzel mi vravi, ze si nasiel na Vareche nejaky recept na buchty, ze nam ich spravi. Spozornela som, a pytam sa ho, ze kto je autorom receptu, nech sa neopali. Odpovedal mi, ze nejaky enerrgizer. Usmiala som sa, a povzbudila ho do pecenia, ze moze smelo zamiesit, lebo tie budu dobre.
Polovicu naplnil s nasim slivkovym lekvarom a polovicu s tvarohom. Boli fantasticke, dakujeme ;)
V každom príspevku od Teba je cítiť,že kulinárstvo je Tvoje hobby.
Krásne recepty,s pasiou tvorené. Isto Ťa Tvoji spolustolovníci aj patrične docenia. Kúsok im Ťa aj závidím :-)))...
No klobúk dole, výborný recept, buchty boli vychválené do nebies :D naozaj dobré kvalitné cesto, a buchty som mal ukážkové. Do cesta som dal trošku nastrúhanej citrónovej kôry, máme to tak radi... Recept mám založený a šírim ho po rodine :D
ahoj :-)

toto je najlepší recept na kysnuté cesto.... začala som buchtami tak ako píšeš, boli perfektné .... ale už som z toho robila aj koláč (klasika slivky+posýpka) ale aj záviny (tvarohové, makové.....) všade to cesto bolo neskutočne dobré .... ďakujem, ale hlavne, že som ho medzi toľkými receptmi vôbec našla :-)) :-)))
super konečne nejaký dobrý recept =) môj manžel miluje koláčiky a vždy ma z nejakým otravuje a keď som mu spomenula buchty no ani nedýchal =) už mám zamiesené tak sa teším keď ich budeme už papať
Sú úplne úžasné, cez týždeň ich upečiem. Počas tehotenstva mám stále chuť na sladké namiesto bežného jedla:)
Ďakujem za receptík
sú super...už som si myslela,ze v mojom veku nikdy neurobim kysnute cesto...k pečeniu sa mi veĺmi nechcelo..ale tieto tvoje podla Tvojho receptu uz robim asi 10x a celej rodine chutia a dokonca posuvam Tvoj recept dalej...takže v nasej rodine už len Tvoje...dík
Prvy krát v živote som dnes piekla buchticky:-)sú proste neskutočné fajnoveeeee.Podarili sa tak super že uz polovica plochu je fuc a to som ich pred pol hodinou iba dopiekla. Ďakujem za další skvelý recept.
dnes som tie buchty piekla, prvykrat v zivote a boli uzasne, priatel chvalil, spolubyvajuci chvalil,sa pytali ci mi maju pomoct zriesit zmluvu s pekarnami, ze budem pre nich piect :) keby som vedela ako tu pridat foto, tak by ste videli ake boli velke, krasne, nadychane....premiera sa vydarila a ja som neskutocne stastna :) DAKUJEM :)
Enerrgizer Ďakujem!!! Zožala so veľký úspech s týmito buchtami, sú mäkučké krásne nadvihnuté a veľmi chutné. Vždy, keď som sa pokúšala o takýto typ buchiet - boli dobré len teplé, keď vychladli boli ako tehly. Tento recept je najlepšííííííííí!!!!!!!!!
Tieto buchty som našla na tejto stránke a kôli nim som sa sem aj prihlásila. Hneď na druhý deň som buchty upiekla a boli naozaj veľmi chutné. Dakujem za recept. Je zaradený ako prvý v mojej kuch.knihe.
ja mám otázku, aká múka tam vlastne ide - hladká výberová neexistuje :-)
Hladká špeciál alebo polohrubá výberová tam má ísť ???
Ďakujeeem
aj som zabudla okomentovať, boli výýýýborné. Nechápem, načo všade píšu do cesta vajcia, keď bez nich je to oveľa lepšie :) Určite budem robievať :)
ježkové oči,tak krásne buchty, jedna,ako druhá toľko dobrých komentárov a ja ani raz som ich nepostrehla? určite vyskúšam
No, klobuk dole,asi ma uz konecne niekto nauci,aspon cez PC piect.Nefotila som zbytocne aj moje buchty,lebo by som sa opakovala...
Tak o tomto hovorila moja nevesta ! Vraj moje buchta sú vynikajúce (podľa starkynho receptu), ale u kamarátky vraj jedáva ešte lepšie. Bez vajec, s olejom a múka špeciál. Ale ja to miesiť nebudem, dám to do DP.
ahojki,dakujem za info.teraz som si dala fajne zemiakove placky a pozeram,kde sa mi ulozia-brucho,nohy..to je tak,kto je doma,je stale v kuchyni...a este ten krasny cas vonku...
Akurat pečiem tieto buchty pre španielske deti do školy, kde chodí moja dcéra. Tak vám dám vedieť, aká bola odozva :D Zatiaľ cesto pekne rastie.
Včera som ich urobil (no ja? - vymiesila a vykysla ich DP). Lepšie cesto na spracovanie, ale aj chuťovo po upečení ja nepoznám. Vrelá vďaka ! Oplatí sa občas zablúdiť na VARECHU, aj keď mi to trvalo tri roky.
No ja Vám musím napísať,ze az taka nadsená som nebola, kedze buchty sú famózne a chcem ich zas a znova :) Viete kolko takto priberiem???
Ale mám aj otázočku k receptu - ako docielim aby mali taky pekny tvar a neotvarali sa?
ďakujem @karamelka ...cesto po naplnení dobre spojím a tú spájanú časť dávam dole, na plech...takže sa potom neotvárajú. Dobre je ak nemáš mastné ruky od masla, lebo potom sa buchta dobre nespojí. Treba mať pomocníka, alebo buchty najskôr vytvarovať, spojiť a až potom namočiť do masla a ukladať na plech :)
vcera vecer som robila buchty a aj osie hniezda (kanelbullar pre manzela) a su nadherne, s cestom sa krasne pracuje a je to po prvykrat kedy sa mi cesto nelepilo, nadhera. Chcela som sa opytat, myslis ze mozem pouzit to iste cesto aj na parene buchty? Tuna sa neda zohnat polohruba muka, len hladna..tak to by bolo naozaj super, hlavne pre moje deticky. Co myslis? vopred dakujem za radu :o)
Ahojte, som tu nova, a chcem reagovať na tečúci tvaroh po pridaní cukru - nebude tiecť keď doň pridáte vanilkový pudingový prášok - nebude vytekať z buchát. ODSKÚŠANÉ :)
používateľ nemá avatar
5ka
pmoooc, asi som jediná ktorej sa tieto buchty nepodarili, vlastne sa mi ešte ani raz nepodarili, preto Ťa prosím o radu, cesto som mal veľmi tvrdé(prečo?), ťažko sa vaľkalo a keď som ich spájala po plnení tak sa mi nelepili, pri všetkých doterajších pokusoch ten istý problém, prosím Ťa o radu už chcem konečne papkať krásne nadýchané buchty ako Tvoje na obrázku:)......
...nechala si kysnúť aspoň hodinku? dodržala si množstvo múky, mlieka a oleja?...tak nemôže byť tvrdé. Ťažko sa radí takto na diaľku :) skús pozrieť ešte raz tie množstvá... 750g múky, 2dcl oleja a 3,75 dcl mlieka...droždie, cukor, štipku soli... kyslo dobre?
neskutočné cesto, jemné a vláčne zároveň, akurát pečiem buchtičky, mňamky, už sa tešíme aké budú fajnovučke, ináč mi to tu rozvoniava po celej kuchyni:-)))
Idem ich piecť. Len neviem či trafím na polohrubú múku špeciál, lebo tu v Luxemburgu nepoznám názvy múky, je ich veľmi veľa druhov, tak kúpim z každého a po otvorení sáčku hmatom medzi prstami zisťujem, ktorá múka sa mi najviac podobá na tú našu polohrubú. Dúfam,že trafím správne.
to som si teda dal,ked som upiekol tieto buchty asi pred rokom. Plnil som ich už kadečím ale tvarohové sú najlepšie. Ďakujem za super recept na kysnuté cesto.Robil som s ním už aj závin aj moravské koláče. Proste nemá chybu.
Ahoj, ja by som sa chcela len opýtať na ten kvások. Pretože som ho ešte nerobila, tak som len chcela vedieť, že kolko mam dat do nho múky. Lebo tam píšeš že tam ide mlieko, cukor a droždie ale neviem kolko múky lebo cela tam asi nepojde :). Tak ďakujem pekne
ahoj @verka1003 kvások si urob z asi 1 dcl mlieka a asi dvoch pol. lyžíc múky, droždia a asi z 1 pol. lyžice cukru... toto všetko len odober z celkového množstva surovín, sprav takú riedku kašičku a nechaj cca 20 minút postáť, aby sa naštartovalo droždie ...veľa šťastia a dobrú chuť :)
verka1003: ak môžem poradiť odober si z mlieka tak ako píše enerrgizer cca 1- 1,5 dcl (tak od oka, netreba úplne presne, aj tak to všetko skončí v ceste) a ohrej ho (to mliečko) v mikrovlne na tzv."letné", pozor nie horúce!!! A až potom pridaj 2 PL múky, cukor, premiešaj, pridaj droždie znova premiešaj a prikry ( nech je kvások v teple) a už len počkať, asi tak 10 minút?? To už uvidíš - kvások pekne podrastie.
musim pochvalit tento recept, cesto je vynikajúce, veľmi dobre sa s nim pracuje, ja som použila sušené droždie, aj s nim to krasne vykyslo...este som sa chcela spytat, ci by bolo mozne z nich spravit napr. šišky, alebo kapustníky, samozrejme bez pridania cukru.
chválim, chválim....vyskúšala som a vydarili sa ...to chválenie sa dobre počuvalo...takže posúvam ďalej chvály... :-))))
teraz som cesto vypracovala, a dala som oveľa viac mlieka a ešte sa mi aj tak zdá husté.uvidím keď vykysne.Vždy som robila cesto od oka.No zaujalo ma že bez vajíčka budú mäkké aj na druhý deň.
buchty sú naozaj výborné,ale mlieka musí byť viac. Koľko som pridala neviem,pridávala som už od oka. No neviempochopiť, ako môžu byť mäkké, keď je tam tak málo mlieka.
ja idem tiež chváliť @enerrgizer , ešte v piatok som robila makové buchty z polky cesta, lebo mi nejde rúra, tak v remoske som piekla na dva krát a z druhej polovice škoricové osie hniezda. Cesto sa driapkalo,ako vata, famózne. Ja som mala mlieka akurát, možno som málinko pridala, ale ja si od oka už viem poradiť. Len som bola zvedavá na cesto bez vajca, výborné.
poviem ti pravdu, neviem či sa mi to zdá,ale ved už mám vyše týždna pokazenú rúru, tak som v remoske, aj vianočku, aj tieto tvoje buchty, aj chlieb, no a nemôžem si pomôcť, mne sa všetko zdalo akési nadýchanejšie. Neviem či si to len domýšlam,ale krásne sa to v nej všetko upieklo, hoc som mala obavu, že nedávam cestá do vyhriatej rúry,ako sa dáva. Ak máš remosku skús. Ved ja ju tiež odložim, ked mi v týždni opravia rúru. Remosku síce mám tu väčšiu teflónovú, ale aj tak mi je malá, plechy sú plechy.
Moja 81 rocna mama prehlasila,ze toto su najlepsie kysnute buchty,ake kedy v zivote jedla a pytala sa ma, ako som ich robila!!!!! ona mna!!!! To je co povedat,lebo jej sa malokto jedlom zavdaci:-) Plnila som ich tvarohom,take drobnejsie boli a zjedla ich 7 na posedenie,co je pri jej necelych 40 kg na neuverenie,kukala som ako puk...takze ziadne vajce uz do kysnutych ciest nedavam,vtedy vydrzia naozaj dlho makucke a nadychane, prave peciem dva plechy a jeden pojde mame...:-)
ja som z tohto cesta v sobotu robila škoricové hniezda. neskutočne driapkavé, nadýchané, pridala som vanilkový cukor, citronovu kôru, no veru už ani ja do cesta nedám vajce a to som žila v tom, že žltka a čo ja viem čo, aké kvalitné cesto bude. Nerozumiem tomu,ale je to tak, toto cesto nemá žiadnu chybu.
môžem sa pridať iba k tým, čo vychválili tento recept, v sobotu som piekol, boli výborné, asi dám zamiesiť aj dnes na tieto výborne kysnuté buchty
aj ja sa pridávam s chválou- buchty v sobotu upečené, v nedeľu dojedené a boli výborné... s cestom sa dobre pracovalo, takže ešte sa určite piecť budú... :))
Dobry den....buchty upecene, cesto je skutocne vyborne, len sa chcem poradit - ako tie buchticky tvarujete, lebo sa mi tazko to cesto zliepalo do guliek, stale sa oddelovalo, potom mi aj plnka trochu vytekala...vdaka za radu :)
ahoj, musíš dávať pozor, aby si nemala pri spájaní cesta mastné ruky a tou zlepenou časťou dávam na plech. Robím z cesta také malé "placky" a náplň obalím...držím palce :)
Tento recept som vyskúšala dnes prvý krát a nevyšli mi najlepšie no sú celkom fajn. Ešte nikdy som také buchty nerobila tak snáď druhý krát budú lepšie. Neviem prečo sa mi zdajú tvrdšie, nie sú celkom jemné a neupekli sa mi do takých obdlžníkov a rovnomerne. Neviete prečo?
ťažká otázka :) môžno za to môže ako je vypracované cesto, ako sú buchty naukladané na plech, teplota v rúre, ako ti vykyslo cesto...potrela si ich upečené cukrovou vodou a nechala si ich odpočinúť pod utierkou? ...držím palce nabudúce :)
tieto buchty sú úžastné, a to ja teda na kysnuté nemám talent, ale tieto sa mi vydarili.spravila som pol na pol buchty a závin.mňam
Ahojte, buchty chutia výborne, ale... neviem prečo nech skúšam akýkoľvek recept, mne sa vždy "pokakajú" proste buchta a lekvár okolo preč??? čo robím zle? skúšala som to už viackrát a stále to nie je ono. Zjesť sa zjedli len sa tak zaprášilo ale ja som z toho nešťastná:( Poraďťe mi nejakú "fintu ako na to?
@januliena tak skús na to ísť inak:cesto vyvaľkaj na 1cm hrúbku a pokrájaj na obdĺžniky,na polovicu poklaď náplň a prikry obdĺžnikom cesta a dobre zatlač okraje.Nechaj podkysnúť a nezabudni kraje omočiť v tuku,aby sa ti nezlepili.Môžeš vykrajovať aj kolieska a postupuješ rovnako.Zvyšné cesto prepracuješ a znova vyvaľkáš.Náplň musí byť tuhá (slivkový lekvár alebo miešaná marmeládová zmes).Vyskúšaj a uvidíš,čo sa ti osvedčí.
@enerrgizer neviem, ako sa Ti poďakovať, toto je najlepšie kysnuté cesto aké som kedy robila. Krásne nakyslo, kvasnice sa tešili... napriek tomu, že som ho robila na vegánsky spôsob... keď som závin zvinula, musela som sa zachichotať od šťastia :) fakt...
Tu je môj závin robený z tohoto cesta, zavinula som ho viac do "pľacata", nabudúce zaviniem viac do guľata... on potom určite spľacatie trochu aj sám :)



Dnes som robila repete tohoto cesta, podarilo sa ešte lepšie. :) Veľmi je to motivujúce. Robila som buchty ako v tomto recepte. Len chcem ešte naposledy naozaj pochváliť. :) Je výborné.



Vynikajuce mnam Len manzel nasiel chybu na nich bolo ich Malo :)nabuduce musim min.dva plechy este raz dakujem odteraz peciem Len tieto buchty
Po precitani tolkych priaznivych komentarov som sa odhodlala vyskusat 1x upiect buchty, ktore u nas v rodine pecu len nase babky. Mna to cesto trochu sklamalo, bolo dost mastne, aj pri plneni sa mi aj pracovna doska zamastila a buchty neboli take oblackovo lahucke ako som si predstavovala. Este na tom musim popracovat, isto uberiem z tych 200ml oleja. Kym budem babka, budem aj buchty vediet piect :-)
Ja, ktorá nie som s kysnutým cestom žiadna kamarátka som sa dnes odhodlala urobiť podľa tvojho receptu škoricové a pudingové slimáky. Musím konštatovať, že chválospevy na tento recept sú naozaj namieste. Cesto rýchlo nakyslo, veľmi ľahko sa s ním pracuje a výsledok je fantastický. Slimáky sú ľahučké, rozplývajú sa v ústach. Srdečná vďaka za perfektný recept. Už sa kysnutého cesta vôbec nebudem báť.
Tak já tomu doopravdy nerozumím.Jak je možné že slováci mají vždy takové recepty,které se vždy podaří?Můj manžel je slovák a tak vždy když chci uvařit,nabo upéct něco,co se na Slovensku jí poměrně často,tak vždy zavítám na tyto stránky a vím že se to povede.Bylo tak tomu u kynutého závinu se skořici,ale i u pirohů s brynzou.Dnes se pouštním do těchto krásných buchet,a věřím,že se to povede.Moc děkuji za tyto stránky,jsou super...
Ahojj enerrgizer pises na kvasok cukor mlieko drozdie ale aj muku .... nie je to preklep? Dakujem . Napriek tomu sa ich chystam upiect ;) zelam pekny dnik.
Super recept! Robil som buchty po prvy krat v zivote a nikdy som nemal uzasnejsie cesto :) Dobre sa s nim pracuje a je velmi chutne :)
Tak aj ja prispejem so svojou skúsenosťou, keď som sa rozhodovala, podľa ktorého receptu urobím kysnuté cesto, vyhral to u mňa tento a neľutujem. S cestom sa pracovalo veľmi dobre, krásne vykyslo a buchtičky boli mäkučké. A to som použila špaldovú múku! (konkrétne typ T630) Takže recept je naozaj spoľahlivý. Iný už skúšať nebudem :-)
dnes som ich napiekla. sú fantastické. vláčne a mäkučké. výborný recept. s cestom sa dobre pracovalo, vôbec sa nelepilo a pritom som ho len tak lenivo pomiesila. ďakujem.
Ahoj dnes upecene cesto je vynikajuce len vsetka napln skoncila na plechu. Plnila som ich dzemom asi by to chcelo lekvar ale nakolko teraz zijem v Belgicku ten som nezohnala... Ale chutia vyborne . Vidim to na usmiatych tvarach mojich chapanov a spinavych ustach od dzemu.
...prvý raz som piekla buchty a prvý raz som robila niečo z kysnutého cesta...tento recept sa mi hneď zapáčil a po toľkej chvále v tejto diskusii som si povedala, že teda skúsim...doma som akurát mala len celozrnnú múku, tak som to riskla :) ...cesto krásne vykyslo, dobre sa s ním pracovalo, akurát moje buchty vyzerajú trocha ináč (tak grahamovo) :) ale chutia dobre :) Ďakujem za recept :)
jednoducho famozne. Moj muz povedal ze lepsie nepecie ani jeho svokra a to uz je co povedat :) Bala som ze ked ich napeciem ja ktora pecie len raz do roka ze budu na figu.Ale fakt tento recept je suprovy.Pracovalo sa mi s cestom velmi dobre,buchty su makucke a aj pekne vykysnute.No jedinu chybu to ma ze je toho malo,takto budem musiet piect este v stredu,nakolko deti zostali smutne ze tak malo bolo:) Dakujem za recept.
dnes som piekla podľa tvojho receptu, @enerrgizer. Super tučné cesto, podsypávať ani netrebalo. Len som mala moc tekutý tvaroh, dala som do neho potom 2 žĺtka a sneh z bielov a tak som radšej volila formu tvarohového posúcha, taký vynikajúci som ešte nejedla, fakt! Ďakujem za recept. Na fotke vidno nepriamo aj dnešné zatmenie slnka:-)


ahoj, buchty síce robievam, podla receptu od babky "od oka" a iný postup, ale včera som vyskúšala tento Tvoj recept a už inak robiť nebudem. Buchty boli supeeer, len sa po nich zaprášilo, nabudúce musím robiť dvojitú dávku. Ďakujem :-)
Uzasne cesto,kedze sme vegani,nahradila som obycajne mlieko sojovym,olej sme dali kokosovy a plnku som spravila makovo-lekvarovu a na kopky som este dala za lyzicku brusnic (ktore som mrazene len zohriala na panvici a pridala hnedy cukor) .... mnaaamm nieco uzasne))))dakujem
tie buchty su uzasne, pripominaju mi detstvo :) chcela som sa opytat, ci by sa dali z tohto cesta urobit aj sisky, lebo ja chcem pecene buchty ale polovicka by radsej sisky.....aby som nemusela miesit 2cesta,ale urobim z polovice pecene a z druhej polovice cesta sisky...dakujem :)
Aho. Dnes som piekol buchty podla Tvojho receptu. No co Ti poviem. Nebicko v papulke. Len sa tak zaprasilo po celom pekaci. Mozem robit znovu.
Dnes sme ich 1.krát piekli, sú VÝBORNÉ!!! Robili sme ich s lekvárom aj s nutelou a sú fajné. Ale vyšlo nám ich iba 29. (Ktovie, či by sa dali aj na slano urobiť. )
cokolvek, co by si dal napr na cestoviny alebo na chlebik - bryndza, syr, spenat, mlete masko (tepelne upravit vopred), klobasa, tvaroh s koprom....
len potom pocitaj s tym, ze to treba zjest kym sa plnka stihne pokazit :-)
Jejdanenky, tisícdevätsopäťsto pochvalných komentárov, nemohla som sa dostať na koniec. A to som ti len chcela posunúť dobrý nápad, ktorý som kedysi našla tu, na Vareche, konkrétne tento: do tvarohovej plnky pridaj lyžicu (2,3,4 podľa množstva plnky) vanilkového krému Olé, čo je puding bez varenia. Pridávaj postupne, podľa potreby, aby si plnku nemal až príliš tuhú. S takouto plnku sú tvarohové buchty úplne iné, tvarohu sa v nich zdá viac, netečie a nevpečie sa do cesta a, samozrejme, sa s ním lepšie pracuje.
Tieto buchty su exelentne! Robim ich a este ani nevychladnu, uz su zjedene! Moje deti a vobec cela rodina sa na ne vzdy velmi tesi. Dakujeme v dalekej Canade za uzasny recept!
Minule som piekla makové boli výborné, teraz by som chcela nutelové, len sa chcem spýtať či tá nutela nevytečie, alebo k nej ešte niečo primiešate? Ďakujem za super recept
Dnes upečené a sú fantastické! Časť múky som nahradila špaldovou hladkou, ale cesto je výborné. Vrelo odporúčam. Ďakujem za recept. Ak sa mi podarí doložím aj foto :-))
ahojteee :)
cesto vynikajuce, dokonalost uplna..len ma taky zaciatocnicky problem, neviete niekto poradit? ide o to ze AKO balit buchty, skusala sm ze obdlznik, plnka na polovicu, prelozit druhou polkou cesta stlacit okraje a vyformovat buchticku..len tie boli take placate.. potom som skusala plnka uprostred a rozky sikmo k sebe ako do satocky a kadejako pospajat, ale tym pacom po zahryznuti do buchty bola plnka natlacena tesne pod vrchnym okrajom a zvysok bolo saaameee cesto :) prosim ako to balite aby bola plnka pekne v strede nestlacena a pritom nevytiekla? :) dakujeeeeem
@Kika33 (14.11.2016 08:58)

Milá začiatočníčka:-) ja režem z cesta štvorhranné tvary (štvorce či obdĺžniky, kedy ako sa podarí), do stredu dám lyžičkou plnku (lekvár musí byť hustý, aby sa dal ľahšie zabaliť a nemá potom tendenciu vytekať počas pečenia), všetky okraje schytím do uzlíka a dobre scelím, obrátim batôžtek, okraje namočím v oleji či rozpustenom tuku a HUSTEJŠIE vedľa seba ukladám na plech, tak sa aj z vláčneho, mäkšieho cesta neurobí placatá buchta, lebo ony ešte počas následného kysnutia a pečenia vytvarujú jedna druhú do výšky. Čím viac hutnejšej plnky máš, tým viac jej ostane v strede, lebo cesto ju len obalí. veľa úspechov prajem;-)
Práve dopečené. Ochutnal som ešte horúcu a sú veľmi dobré. Ešte ani s jedným cestom sa mi nepracovalo tak perfektne ako s týmto a to som tých ciest a rád ako na to vyskúšal dosť veľa. Toto cesto teda u mňa vyhralo. Máš moju pochvalu. Pekný večer.


Robila som najprv jednu dávku a dala na ochutnávku kamoškám a potom som musela napiecť aj im . Takže za 2dni som musela robiť 4dávky. Vážne sú úžasné aj na druhý deň. Ďakujem krásne za recept je super.


Buchticky vyskusane a chutili uzasne! Vyhovuje mi, ze do cesta ide malo cukru :) Vyskusala som uz vela receptov na pecene buchty a nikdy sa mi nevydarili tak dobre ako tieto - mozno preto, ze nemam talent na pecenie :D Dakujem za recept, deti sa oblizovali a zabrali aj u manzela v praci :)


Teším sa na tento recept, chystám sa v najbližších dňoch. Teraz som robila buchty zo špaldovej múky tiez bez vajca s lekvárom. Nabudúce urobim tieto s tvarohom. Ak by som robila cesto zo špaldovej múky a nie z hladkej ako mám zmeniť množstvá podľa Vás @Enerrgizer ?
Dakujem velmi pekne za receptik. Pekarnicka cesto vymiesila ja som urobila zvysok. Su to moje tretie v zivote a konecne som nasla take makke ake som hladala. Posielam foto


Tento recept na buchty - myslim tym cesto - by mal dostat Nobelovu cenu. Patrim medzi zeny, ktore nie su posadnute varenim a pecenim. To vsak neznamena, ze moja rodina hladuje. Varim denne, varim vsak jednoducho a hlavne jedla, ktore sa daju pripravit rychlo, bez hory riadov. Peciem asi dvakrat do roka. Buchty su vsak moja slabost. Dnes som jej podlahla. Vybrala som si tento recept, lebo bol bez vajicka a ja mam skusenost, ze cesto bez vajec je lahucke a dlho vydrzi makucke a chutne. Nesklamala som sa. Buchty su uzasne, lepsie som v zivote nejedla. Upiekla som dva plechy a jeden je uz prazdny. Som rada, ze som nasla recept, ktory je skutocne vynikajuci. Dakujem. Skusim pridat aj obrazky, dufam, ze to zvladnem. Ak su tu v texte gramaticke chyby, tak sorry, uz roky som mimo Slovenska a pouzivam anglictinu.


Vzdy som mala strach z pecenia a najviac z kysnuteho cesta. Vdaka tomuto receptu pecenie z kysnuteho cesta priam milujem a nikdy sa mi neleni. Kvasok mi vzdy ide z pohara vyskocit aby sa konecne zamiesal :o) robim z neho vsetko, slane slimaky, aj zaviny, buchty, slane palicky ( stangle) k mliecnej hribovej polievke, balese. Kazdy pyta recept. Vzdy Vas pochvalim, a zdielam. Dakujem krasne!
Dnes som vyskúšala Váš recept na základe množstva pozitívnych komentárov a som veľmi spokojná. S cestom sa výborne pracovalo, buchty boli chutné a mäkučké. Ďakujem!
Ďakujem za recept, cesto pekne vykyslo, podla vášho receptu na , len sa mi trocha horšie zliepali,po pridani muky to bolo lepšie ale na prvý krat vyšli nad očakávania. :-)


Fakt úžasný recept, včera som ho objavila. Buchtičky sú vynikajúce. Ja pečiem z kvásku, ale nezadala som kváskové pečené buchty a keď som našla tento recept, tak som si ho na kváskový prispôsobila. Urobila som zdravšiu verziu, dala som menej cukru - trstinového, použila som trochu celozrnnej múky (máme problémy s trávením bielej múky), obilné mlieko a kvások, nie droždie. Cesto bolo úžasné. Hoci sa mi zdalo dosť mastné, nakoniec po vykysnutí sa s ním nádherne robilo a nebolo nutné ani mastiť boky buchtičiek. Trošíčku sa síce nalepili, ale bez problémov som ich odtrhla od seba. Pripájam aj fotky. Sú geniálne. Ďakujem za inšpiráciu



Pridaj komentár k receptu: