Kysnuté pečené buchty fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 5. júna 2010

...je veľa receptov na kysnuté cesto, ale nie vždy sa to podarí....s týmto áno

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
30 g
4 PL
1 ks
200 ml
375 ml
PLNKA:




Postup

  1. 1

    Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť...do cesta nedávam vajce, buchty sú aj na druhý deň mäkké, cesto s vajcami je tvrdšie...

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou a plnkou z nutelly...Tvarohovú plnku si pripravíme z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru...Cukor dávame do tvarohu až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru pustí vodu...

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú...na obrázku už skoro sú...

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť...dobrú chuť

    Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
@enerrgizer ak si to piekol sám od začiatku do konca (a predpokladám že si to sám piekol ) tak máš môj obdiv. Nie každá žena dokáže upiecť takéto parádne buchty, nieto ešte chlap. Klobúk dole. Aj foto postup je výborný :-)
tinca
@enerrgizer buchty sú skvelé, krásne fotto, ja má tiež osvedčený recept nedám naň dopustiť, a veru že je podobný tvojmu.
2010
enerrgizer,
u nas je uz rano , uz som pozeral ladnicku , u nas sa vsetci ucia na skusky takze lekvar aj nutela sa vyparila.Idem do obchodu a skusim...
dik
2010
robili som , boli dobre uz su aj zjedene...
zdezda
:-) buchty, ako rozprávka, skúsim aj tento recept, dík za foto-postup.
evanaaa
Teda, enerrgizer, to mi bolo treba, pozrieť sa na ten obrázok, teraz nebudem mať pokoj, stále budem mať pred očami tie krásne buchty! Nakoniec budem musieť aj ja piecť, ale vďaka. Aspoň si ma "štuchol."
hera
Obdivujem ako pekne vyzeraju ako zo stroja.Mne sa to tak pekne nedari-su take nerovnake.Ale muz hovori ze je to tak dobre.Ale mna by zaujimalo @enerrgizer ako to robis ze su take rovnake?Prezrad tajomstvo.Vopred dakujem.
enerrgizer
ide len o to aby boli zhruba rovnaké a tiež musia byť pekne naukladané na plechu...a manžel má pravdu, dôležitejšie je jemné nadýchané cesto...
honestka
Aj ja ich robim v kazom prevedeni so vsetkymi naplnami su fajn a snad najdolezitejsie je ich velmi dobre pomastit, ked su uz na plechu.
kuchticka
@enerrizer , @honestka , ano tie buchty budu takto dobre vyzerat a tiez chutit, iba ked ich dobre namastime. Ulahcime si robotu tak, ze si do malej misticky dame trochu oleja alebo rozpusteneho masla a kazdu buchticku pred ulozenim na plech namocime do toho omastku, iba z jednej strany. Ked vsetky poukladame na plech potrieme este z vrchu. Buchty se vobec nezlepia a pekne sa daju oddelit po upecemi.
stefani11
Vyzeraju výborne.Dostala som chuť na také domáce buchty,asi ich vyskúšam.Máš môj obdiv.Šikovný muž.
hefi
Klobúk dolu, varechár, krásne. Kuchtička máš pravdu že ich treba dobre namstiť. Ja to robím tak, že pod plech si niečo podložím aby jedna strana bola vyššie ako druhá, do spodnej časti nalejem olej, samozrejme celý plech vyolejujem a potom s každou buchtou prebehnem cez ten spodný okraj plechu - čiže cez olej a ukladám ich vedľa seba. Ja to rýchle, a aj to splní účel.
tatranka
Tie buchtičky sú také pekné,akoby si každu dávku na ne vážil.Máš môj obdiv.
zazanka
Ahoj. Som Ti vďačná hned za niekoľko vecím naraz. Nemám síce 200 rokov, ale aj tak som, žiaľ, internetový analfabet. No VĎAKA Tvojim buchtám som dnes zvládla vytvoriť si aký-taký profil, lebo som Ti jednoducho musela napísať. Môj manzel dal pred pár dňami na varechu fotorecept na čokoládové mafiny, tak som sa vlastne dozvedela ze existuje nejaká Varecha, lebo u nás varí on a sleduje vsetky relácie o varení, počnúc Chuťovkami, J.Olivierom, Bez servítky a blablabla. "Najhoršie" je ze on to vsetko skúša a kto to musí pojesť? Ja. Este horsie je ze varí fantasticky a vie to aj naaranžovať. Ženy, nezáviďte. Viete ako ťažko tie kilá zhadzujem...? Ale tieto buchty mi musí upiecť! Si super, len tak dalej. Pozdrav manzelku, o umývaní kuchyne viem svoje...
michal1977
Ďakujem zazanke za uznanie a čistenie kuchyne. Buchty vyskúšam asi tento víkend, takže bude čo umývať ... Ešteže zazanka je moja ochotná manželka. Takže hor sa na buchty !!!!
enerrgizer
som rád, že sa na ne chystáte...papier na pečenie pomáha, ale umývať aj tak treba...
zazanka
Ahoj. Recept som ukázala aj ženám v robote, tak buchty jedna hneď na druhý deň piekla. Boli výbornéééé. Pre mňa je to dosť náročné, ja som taký "hrnčekový" typ všetko do jedej misy zmiešať, ale cez dovolenku v lete sú buchty v pláne. Tie Tvoje buchty mi nedajú pokoj...
michsamant
Prve, co ma zaujalo na tychot buchtach bolo to, ze do nich nejde maslo. U nas je dost problem zohnat maslo na pecenie, takze uz tu sa mi recept pacil. A ked som ho isla studovat, pretoze som sa rozhodla upiect ich, zistila som, ze do nich nejde vajce! Co bolo dalsie + pretoze ich moze jest aj moj manzel, ktory vajicka neje. S cestom sa vyborne pracuje. Velmi pekne dakujem za recept, buchticky su makkucke a velmi dobre! Plnila som dzemom.




1x mf26
damian6
Ahoj zaujalo ma to , že sú mäkšie ako s vajcom . Vyskúšam.
damian6
Odskúšané, vynikajúce, mäkulinké, ako plnku som použil mix mletého maku a slivkového lekváru... ukladám recept do svojej knižky receptov.
(?-)))
elisisse
Teraz som ich dorobila a dala piecť. Ja zatiaľ nie som až taká dobrá v pečení ale vďaka tebe sa mi to možno aj podarí . Vďaka za inšpiráciu.
karolin
prvý krát v živote som ho robila podla Vášho receptu včera a už ho idem robit znova lebo mi nedaju pokoj vraj su ako od starej mamy tak dakujem :-)
07janka
su kraasne,
viem presne co dnes vecer budem piect ;))
sladkaa
takze vcera vyskusane, a aj ked to bolo moje buchtove "poprve", tak boli vynikajuce! bez receptu by sa to nepodarilo :)) dakujem
nena2011
Je to vynikajuci recept, buchty sa mi na prvy sup vydarili, kazdemu chutili. Iny recept na buchty skusat nebudem. Srdecna vdaka.
pagi
Tento recept na buchty je ten najlepší !!!!! :) Naposledy som dokonca skúsila vymeniť mlieko za sójové kvôli alergii na mlieko a chuť bola rovnaká.. juuj radosť piecť :))
jezibabka1
dostala som chuť na pečené buchty, lebo k fazuľovici na kyslo sa hodia a natrafila som na tento recept, tak som vyskúšala a môžem odporúčať ďalej:))) MŇÁÁÁM:-)
pipina222
Jezismaaaria, po vsetkych tychto pochvalnych komentoch (o fotkach nehovoriac) ich MUSIM vyskusat!!!!!!! Dam vediet! ;)
angiek
robim podobne, niekedy davam olej, niekedy maslo a niekedy oboje a vzdy sa vydaria :) postup vsak mam iny, vyvalkam cele cesto a prerezem nozom vodorovne a potom zvysle az nam vzniknu stvorce, je to o dost rychlejsie a tvarovat sa daju tiez takto pekne :) tvarohovu plnku zvyknem v poslednej dobe tak davat, kvoli tej vode co pusti ked sa prida cukor, ze natriem tvaroh na cesto a potom posypem cukrom a hrozienkami..neznasam ked mi tvarohova plnka tecie
1x daruna
marica007
pred chvílkou som ich vytiahla z rúry :) krásna vôňa,aj vyzerajú ako naozajstné :))) drahý sa za nimi ide zadrhnúť :)
1x erikov
narciska
čítam tu samé chvály na tento recept ja som už jedny buchty robila tam šlo 100g masla a jedno vajíčko a polohrubá múka, ale ma zaujal tento recept veľmi prečítala soms i až do konca komentáre k receptu a čítam samé pozitíva tak ich vyskúšam aj ja kúpila som si tvaroch a lekvár slivkový dám uvidím aké budú potom napíšem.
frycy
perfektny recept.peciem to uz piatykrat a stale sa to vydari....
babkamt
Bolo mi to treba?Teraz vypínam počítač a idem robiť buchty.Také chúťky si mi narobil.Už poobede ma cukalo niečo upiecť,no ustála som to. No toto sa nedá vydržať.Tvaroh síce doma nemám,no nutelu a lekvár áno.
babkamt
Tak na večeru sme mali buchty podľa tvojho receptu.Boli vynikajúce.
marijanka712
recept je zaujímavý -ty ešte viac najmä to, že muži sice sa radi pohybujú v kuchyni, ale maloktorý aj vypeká. Mne kedysi mamka povedala, že ked zvládneš kysnuté cesto až vtedy môžeš povedať že si dobrá kuchárka a ty si asi " pán kuchár" ukladám do kk
arriska
napiekla som a su vyborneeee mnam .... :) dakujem za super recept ... ukladam
nalenka
perfektný recept,dnes som ho vyskúšala v kombinácii s fazuľovou polievkou a boli fantastické. Cesto sa perfektne podarilo a to pritom nie som kamarátka s kysnutým cestom((. Ale Tvoje bolo na jednotku, mäkkučké a nadýchané. Ukladám aj ja )))
hubata
Lebo si ich málo zarobila a pojedli sa....... Vyzerajú vynikajúco tak sa nie je čo diviť. Prekvapuje ma tiež to cesto bez vajíčka, nechám si poradiť a nedám ani ja. Si šikovný!
arriska
tak a prave ich peciem uz 2 krat ako prekvapenie pre rodinu ... :) uz rozvoniavaju :)))) mnaaaaaam neviem sa dockat ... marmeladove,makove a nutelove :)
kvitku
su uzasneeeeeee fakt sa podarili, cesto nema chybu aj ked sa mi zdalo dost mastne neviem preco .... a aj bez vajicka vysli vynikajuco mnamky
kvitku
chcela som pridat fotku mojich buchiet ale neviem ako sa to tu robi tak nič :)
lklenka
upečené a zjedené :-)
boli výborné , mekučké :-)
ďakujem za recept ;-)
foska
Moj manzel mi vravi, ze si nasiel na Vareche nejaky recept na buchty, ze nam ich spravi. Spozornela som, a pytam sa ho, ze kto je autorom receptu, nech sa neopali. Odpovedal mi, ze nejaky enerrgizer. Usmiala som sa, a povzbudila ho do pecenia, ze moze smelo zamiesit, lebo tie budu dobre.
Polovicu naplnil s nasim slivkovym lekvarom a polovicu s tvarohom. Boli fantasticke, dakujeme ;)
veritosa
Tieto buchty sú vynikajúce. Myslím si, že na kuchyňu starých mám pri takýchto kuchtíkoch, by bolo hriechom zabudnúť.
Gratulujem!!
danielas
V každom príspevku od Teba je cítiť,že kulinárstvo je Tvoje hobby.
Krásne recepty,s pasiou tvorené. Isto Ťa Tvoji spolustolovníci aj patrične docenia. Kúsok im Ťa aj závidím :-)))...
giacommo
No klobúk dole, výborný recept, buchty boli vychválené do nebies :D naozaj dobré kvalitné cesto, a buchty som mal ukážkové. Do cesta som dal trošku nastrúhanej citrónovej kôry, máme to tak radi... Recept mám založený a šírim ho po rodine :D
giacommo
No a ešte taký fígel, čerstvo upečené buchty som jemne potrel ,,polevou,, z rumu, vody a cukru :) to som niekde vyčítal...
cica2
dneska som ich upiekla, s cestom sa super pracovalo a buchty sú výborné. Robila som s tvarohom a slivkovým lekvárom @enerrgizer ďakujem za výborný recept :-)



palo1973
ahoj :-)

toto je najlepší recept na kysnuté cesto.... začala som buchtami tak ako píšeš, boli perfektné .... ale už som z toho robila aj koláč (klasika slivky+posýpka) ale aj záviny (tvarohové, makové.....) všade to cesto bolo neskutočne dobré .... ďakujem, ale hlavne, že som ho medzi toľkými receptmi vôbec našla :-)) :-)))
marychita
super konečne nejaký dobrý recept =) môj manžel miluje koláčiky a vždy ma z nejakým otravuje a keď som mu spomenula buchty no ani nedýchal =) už mám zamiesené tak sa teším keď ich budeme už papať
larrinka
Sú úplne úžasné, cez týždeň ich upečiem. Počas tehotenstva mám stále chuť na sladké namiesto bežného jedla:)
Ďakujem za receptík
anetka2
sú super...už som si myslela,ze v mojom veku nikdy neurobim kysnute cesto...k pečeniu sa mi veĺmi nechcelo..ale tieto tvoje podla Tvojho receptu uz robim asi 10x a celej rodine chutia a dokonca posuvam Tvoj recept dalej...takže v nasej rodine už len Tvoje...dík
kukana
Prvy krát v živote som dnes piekla buchticky:-)sú proste neskutočné fajnoveeeee.Podarili sa tak super že uz polovica plochu je fuc a to som ich pred pol hodinou iba dopiekla. Ďakujem za další skvelý recept.
womanka
no chcela som sem dať tie moje buchty...ale kým na to prídem... :Dyes bejbe...i´m blond :D
iwankaaa
dnes som tie buchty piekla, prvykrat v zivote a boli uzasne, priatel chvalil, spolubyvajuci chvalil,sa pytali ci mi maju pomoct zriesit zmluvu s pekarnami, ze budem pre nich piect :) keby som vedela ako tu pridat foto, tak by ste videli ake boli velke, krasne, nadychane....premiera sa vydarila a ja som neskutocne stastna :) DAKUJEM :)
timeas
váhala som či robiť buchty ale nakoniec sú to tie najlepšie aké som jedla :) a cesto ... jedna báseň
maajci
Enerrgizer Ďakujem!!! Zožala so veľký úspech s týmito buchtami, sú mäkučké krásne nadvihnuté a veľmi chutné. Vždy, keď som sa pokúšala o takýto typ buchiet - boli dobré len teplé, keď vychladli boli ako tehly. Tento recept je najlepšííííííííí!!!!!!!!!
dzaci
Tieto buchty som našla na tejto stránke a kôli nim som sa sem aj prihlásila. Hneď na druhý deň som buchty upiekla a boli naozaj veľmi chutné. Dakujem za recept. Je zaradený ako prvý v mojej kuch.knihe.
janka1011
ja mám otázku, aká múka tam vlastne ide - hladká výberová neexistuje :-)
Hladká špeciál alebo polohrubá výberová tam má ísť ???
Ďakujeeem
janka1011
aj som zabudla okomentovať, boli výýýýborné. Nechápem, načo všade píšu do cesta vajcia, keď bez nich je to oveľa lepšie :) Určite budem robievať :)
skye
Ja ich peciem len podla tohto receptu a vzdy sa po nich len zaprasilo ... su vyborne!!!
havino
ježkové oči,tak krásne buchty, jedna,ako druhá toľko dobrých komentárov a ja ani raz som ich nepostrehla? určite vyskúšam
kicka
No, klobuk dole,asi ma uz konecne niekto nauci,aspon cez PC piect.Nefotila som zbytocne aj moje buchty,lebo by som sa opakovala...
modrykamen
Tak o tomto hovorila moja nevesta ! Vraj moje buchta sú vynikajúce (podľa starkynho receptu), ale u kamarátky vraj jedáva ešte lepšie. Bez vajec, s olejom a múka špeciál. Ale ja to miesiť nebudem, dám to do DP.
kicka
Ahoj modry kamen, nerozumiem,kde to das...DP do dopravneho podniku...
1x trava
kicka
ahojki,dakujem za info.teraz som si dala fajne zemiakove placky a pozeram,kde sa mi ulozia-brucho,nohy..to je tak,kto je doma,je stale v kuchyni...a este ten krasny cas vonku...
danurm
Akurat pečiem tieto buchty pre španielske deti do školy, kde chodí moja dcéra. Tak vám dám vedieť, aká bola odozva :D Zatiaľ cesto pekne rastie.
marektv
idem nakupit suroviny a skusit potesit nasho maleho maroda :)
modrykamen
Včera som ich urobil (no ja? - vymiesila a vykysla ich DP). Lepšie cesto na spracovanie, ale aj chuťovo po upečení ja nepoznám. Vrelá vďaka ! Oplatí sa občas zablúdiť na VARECHU, aj keď mi to trvalo tri roky.
salinka
@enerrgizer , chválim tvoj recept a ďakujem. Každá gazdinka má ten "svoj" najlepší, ale odteraz budem piecť podľa teba:-)))


karamelka
No ja Vám musím napísať,ze az taka nadsená som nebola, kedze buchty sú famózne a chcem ich zas a znova :) Viete kolko takto priberiem???
Ale mám aj otázočku k receptu - ako docielim aby mali taky pekny tvar a neotvarali sa?
enerrgizer
ďakujem @karamelka ...cesto po naplnení dobre spojím a tú spájanú časť dávam dole, na plech...takže sa potom neotvárajú. Dobre je ak nemáš mastné ruky od masla, lebo potom sa buchta dobre nespojí. Treba mať pomocníka, alebo buchty najskôr vytvarovať, spojiť a až potom namočiť do masla a ukladať na plech :)
danadam
vcera vecer som robila buchty a aj osie hniezda (kanelbullar pre manzela) a su nadherne, s cestom sa krasne pracuje a je to po prvykrat kedy sa mi cesto nelepilo, nadhera. Chcela som sa opytat, myslis ze mozem pouzit to iste cesto aj na parene buchty? Tuna sa neda zohnat polohruba muka, len hladna..tak to by bolo naozaj super, hlavne pre moje deticky. Co myslis? vopred dakujem za radu :o)
enerrgizer
ďakujem, vyskúšaj a potom napíš, ja som to ešte neskúšal :) ale možno by sa to aj dalo...
pekarocka
Ahojte, som tu nova, a chcem reagovať na tečúci tvaroh po pridaní cukru - nebude tiecť keď doň pridáte vanilkový pudingový prášok - nebude vytekať z buchát. ODSKÚŠANÉ :)
používateľ nemá avatar
5ka
5ka
pmoooc, asi som jediná ktorej sa tieto buchty nepodarili, vlastne sa mi ešte ani raz nepodarili, preto Ťa prosím o radu, cesto som mal veľmi tvrdé(prečo?), ťažko sa vaľkalo a keď som ich spájala po plnení tak sa mi nelepili, pri všetkých doterajších pokusoch ten istý problém, prosím Ťa o radu už chcem konečne papkať krásne nadýchané buchty ako Tvoje na obrázku:)......
enerrgizer
...nechala si kysnúť aspoň hodinku? dodržala si množstvo múky, mlieka a oleja?...tak nemôže byť tvrdé. Ťažko sa radí takto na diaľku :) skús pozrieť ešte raz tie množstvá... 750g múky, 2dcl oleja a 3,75 dcl mlieka...droždie, cukor, štipku soli... kyslo dobre?
berenicenka
neskutočné cesto, jemné a vláčne zároveň, akurát pečiem buchtičky, mňamky, už sa tešíme aké budú fajnovučke, ináč mi to tu rozvoniava po celej kuchyni:-)))
gubics
Idem ich piecť. Len neviem či trafím na polohrubú múku špeciál, lebo tu v Luxemburgu nepoznám názvy múky, je ich veľmi veľa druhov, tak kúpim z každého a po otvorení sáčku hmatom medzi prstami zisťujem, ktorá múka sa mi najviac podobá na tú našu polohrubú. Dúfam,že trafím správne.
janko38
to som si teda dal,ked som upiekol tieto buchty asi pred rokom. Plnil som ich už kadečím ale tvarohové sú najlepšie. Ďakujem za super recept na kysnuté cesto.Robil som s ním už aj závin aj moravské koláče. Proste nemá chybu.
verka1003
Ahoj, ja by som sa chcela len opýtať na ten kvások. Pretože som ho ešte nerobila, tak som len chcela vedieť, že kolko mam dat do nho múky. Lebo tam píšeš že tam ide mlieko, cukor a droždie ale neviem kolko múky lebo cela tam asi nepojde :). Tak ďakujem pekne
enerrgizer
ahoj @verka1003 kvások si urob z asi 1 dcl mlieka a asi dvoch pol. lyžíc múky, droždia a asi z 1 pol. lyžice cukru... toto všetko len odober z celkového množstva surovín, sprav takú riedku kašičku a nechaj cca 20 minút postáť, aby sa naštartovalo droždie ...veľa šťastia a dobrú chuť :)
helika92
verka1003: ak môžem poradiť odober si z mlieka tak ako píše enerrgizer cca 1- 1,5 dcl (tak od oka, netreba úplne presne, aj tak to všetko skončí v ceste) a ohrej ho (to mliečko) v mikrovlne na tzv."letné", pozor nie horúce!!! A až potom pridaj 2 PL múky, cukor, premiešaj, pridaj droždie znova premiešaj a prikry ( nech je kvások v teple) a už len počkať, asi tak 10 minút?? To už uvidíš - kvások pekne podrastie.
nela30
musim pochvalit tento recept, cesto je vynikajúce, veľmi dobre sa s nim pracuje, ja som použila sušené droždie, aj s nim to krasne vykyslo...este som sa chcela spytat, ci by bolo mozne z nich spravit napr. šišky, alebo kapustníky, samozrejme bez pridania cukru.
babek
chválim, chválim....vyskúšala som a vydarili sa ...to chválenie sa dobre počuvalo...takže posúvam ďalej chvály... :-))))
kozmovajitka
teraz som cesto vypracovala, a dala som oveľa viac mlieka a ešte sa mi aj tak zdá husté.uvidím keď vykysne.Vždy som robila cesto od oka.No zaujalo ma že bez vajíčka budú mäkké aj na druhý deň.
sophie11
ja ich robievam podla tvojho receptu uz dlho a su naozaj vyborne... aj teraz sa uz pecu :)
kozmovajitka
buchty sú naozaj výborné,ale mlieka musí byť viac. Koľko som pridala neviem,pridávala som už od oka. No neviempochopiť, ako môžu byť mäkké, keď je tam tak málo mlieka.
enerrgizer
som rád, že chutia :) @kozmovjanka do cesta ide takmer 4 dcl mlieka (375ml) a 2 dcl oleja ..podla mna to na 750 g múky nie je málo, dobre si merala? :)
havino
ja idem tiež chváliť @enerrgizer , ešte v piatok som robila makové buchty z polky cesta, lebo mi nejde rúra, tak v remoske som piekla na dva krát a z druhej polovice škoricové osie hniezda. Cesto sa driapkalo,ako vata, famózne. Ja som mala mlieka akurát, možno som málinko pridala, ale ja si od oka už viem poradiť. Len som bola zvedavá na cesto bez vajca, výborné.
havino
poviem ti pravdu, neviem či sa mi to zdá,ale ved už mám vyše týždna pokazenú rúru, tak som v remoske, aj vianočku, aj tieto tvoje buchty, aj chlieb, no a nemôžem si pomôcť, mne sa všetko zdalo akési nadýchanejšie. Neviem či si to len domýšlam,ale krásne sa to v nej všetko upieklo, hoc som mala obavu, že nedávam cestá do vyhriatej rúry,ako sa dáva. Ak máš remosku skús. Ved ja ju tiež odložim, ked mi v týždni opravia rúru. Remosku síce mám tu väčšiu teflónovú, ale aj tak mi je malá, plechy sú plechy.
zdenzlo
úžasný recept a úžasné buchty:) len sa po nich zaprášilo....prvýkrát a určite nie posledný som ich piekla:)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
výborné, vynikajúce, mäkkučké, práve upečené. Veľké Ď. za receptík.
marianne
Moja 81 rocna mama prehlasila,ze toto su najlepsie kysnute buchty,ake kedy v zivote jedla a pytala sa ma, ako som ich robila!!!!! ona mna!!!! To je co povedat,lebo jej sa malokto jedlom zavdaci:-) Plnila som ich tvarohom,take drobnejsie boli a zjedla ich 7 na posedenie,co je pri jej necelych 40 kg na neuverenie,kukala som ako puk...takze ziadne vajce uz do kysnutych ciest nedavam,vtedy vydrzia naozaj dlho makucke a nadychane, prave peciem dva plechy a jeden pojde mame...:-)
marianne
vyborne su aj ked sa vyberu z mraziaku,takto jej narobim zasoby...
havino
ja som z tohto cesta v sobotu robila škoricové hniezda. neskutočne driapkavé, nadýchané, pridala som vanilkový cukor, citronovu kôru, no veru už ani ja do cesta nedám vajce a to som žila v tom, že žltka a čo ja viem čo, aké kvalitné cesto bude. Nerozumiem tomu,ale je to tak, toto cesto nemá žiadnu chybu.
bambulkaa1
také krásne a nadýchané buchty a chutné samozrejme sa mi ešte nepodarili .super recept :)
jillian
Vynikajuci recept! Blahozelam a dakujem.Peciem ich skoro kazdy den a len sa tak po nich zaprasi!
marhula2
neskutočne dobré,včera som ich vyskúšala a už teraz viem ,že ine piect ako tieto nebudem....fakt skvelé
polovnicka
Sú mňamkové..raz dva bol plech prázdny..pridala by som foto,ale neviem ako.. :-) robila som s domácim čučoriedkovým lekvárom
jano46
môžem sa pridať iba k tým, čo vychválili tento recept, v sobotu som piekol, boli výborné, asi dám zamiesiť aj dnes na tieto výborne kysnuté buchty
elysa
aj ja sa pridávam s chválou- buchty v sobotu upečené, v nedeľu dojedené a boli výborné... s cestom sa dobre pracovalo, takže ešte sa určite piecť budú... :))
lota11
Dobry den....buchty upecene, cesto je skutocne vyborne, len sa chcem poradit - ako tie buchticky tvarujete, lebo sa mi tazko to cesto zliepalo do guliek, stale sa oddelovalo, potom mi aj plnka trochu vytekala...vdaka za radu :)
enerrgizer
ahoj, musíš dávať pozor, aby si nemala pri spájaní cesta mastné ruky a tou zlepenou časťou dávam na plech. Robím z cesta také malé "placky" a náplň obalím...držím palce :)
lota11
dakujem teda, nabuduce vyskusam podla Vasej rady :)
lucia1012
Tento recept som vyskúšala dnes prvý krát a nevyšli mi najlepšie no sú celkom fajn. Ešte nikdy som také buchty nerobila tak snáď druhý krát budú lepšie. Neviem prečo sa mi zdajú tvrdšie, nie sú celkom jemné a neupekli sa mi do takých obdlžníkov a rovnomerne. Neviete prečo?
enerrgizer
ťažká otázka :) môžno za to môže ako je vypracované cesto, ako sú buchty naukladané na plech, teplota v rúre, ako ti vykyslo cesto...potrela si ich upečené cukrovou vodou a nechala si ich odpočinúť pod utierkou? ...držím palce nabudúce :)
lusches
tieto buchty sú úžastné, a to ja teda na kysnuté nemám talent, ale tieto sa mi vydarili.spravila som pol na pol buchty a závin.mňam
dzula
Dakujem za recept... Vzdy sa mi podaria a su velmi chutne. Kazdy ich chvali a velmi chutia vsetkym. Odporucam!
dzula
Dakujem za recept... Vzdy sa mi podaria a su velmi chutne. Kazdy ich chvali a velmi chutia vsetkym. Odporucam!
januliena
Ahojte, buchty chutia výborne, ale... neviem prečo nech skúšam akýkoľvek recept, mne sa vždy "pokakajú" proste buchta a lekvár okolo preč??? čo robím zle? skúšala som to už viackrát a stále to nie je ono. Zjesť sa zjedli len sa tak zaprášilo ale ja som z toho nešťastná:( Poraďťe mi nejakú "fintu ako na to?
viera1
@januliena tak skús na to ísť inak:cesto vyvaľkaj na 1cm hrúbku a pokrájaj na obdĺžniky,na polovicu poklaď náplň a prikry obdĺžnikom cesta a dobre zatlač okraje.Nechaj podkysnúť a nezabudni kraje omočiť v tuku,aby sa ti nezlepili.Môžeš vykrajovať aj kolieska a postupuješ rovnako.Zvyšné cesto prepracuješ a znova vyvaľkáš.Náplň musí byť tuhá (slivkový lekvár alebo miešaná marmeládová zmes).Vyskúšaj a uvidíš,čo sa ti osvedčí.
elixir
@enerrgizer neviem, ako sa Ti poďakovať, toto je najlepšie kysnuté cesto aké som kedy robila. Krásne nakyslo, kvasnice sa tešili... napriek tomu, že som ho robila na vegánsky spôsob... keď som závin zvinula, musela som sa zachichotať od šťastia :) fakt...
Tu je môj závin robený z tohoto cesta, zavinula som ho viac do "pľacata", nabudúce zaviniem viac do guľata... on potom určite spľacatie trochu aj sám :)



elixir
Dnes som robila repete tohoto cesta, podarilo sa ešte lepšie. :) Veľmi je to motivujúce. Robila som buchty ako v tomto recepte. Len chcem ešte naposledy naozaj pochváliť. :) Je výborné.



methi
Dnes som miesto lekvaru do nich skovala kocky horkej cokolady :)

emilis
Vynikajuce mnam Len manzel nasiel chybu na nich bolo ich Malo :)nabuduce musim min.dva plechy este raz dakujem odteraz peciem Len tieto buchty
europizza
Moje prvé kysnuté pečené buchty a hneď sa vydarili :) super!



nelisa
Po precitani tolkych priaznivych komentarov som sa odhodlala vyskusat 1x upiect buchty, ktore u nas v rodine pecu len nase babky. Mna to cesto trochu sklamalo, bolo dost mastne, aj pri plneni sa mi aj pracovna doska zamastila a buchty neboli take oblackovo lahucke ako som si predstavovala. Este na tom musim popracovat, isto uberiem z tych 200ml oleja. Kym budem babka, budem aj buchty vediet piect :-)
omarofka
Vyzera vynikajuco uz aj skusam cakam na kysnutie tak po upeceni dam vediet ako chutily.
njdevil
Čerstvé droždie je umenie zohnať , akým pomerom by som mohla nahradiť čerstvé za sušené ?
enerrgizer
ahoj, na obale by to malo byť napísané...ja zvyknem dávať na kg múky asi 10g sušeného droždia...
janealli
Ja, ktorá nie som s kysnutým cestom žiadna kamarátka som sa dnes odhodlala urobiť podľa tvojho receptu škoricové a pudingové slimáky. Musím konštatovať, že chválospevy na tento recept sú naozaj namieste. Cesto rýchlo nakyslo, veľmi ľahko sa s ním pracuje a výsledok je fantastický. Slimáky sú ľahučké, rozplývajú sa v ústach. Srdečná vďaka za perfektný recept. Už sa kysnutého cesta vôbec nebudem báť.
mojko28
Upiekla som, držala som sa receptu, sú úžasné! A to som myslela, že mám dobrý recept na kysnuté cesto, ale toto je famózne!
tibor
Vynikajúce, ja rozdeľujem na cca 65 g a tak dostanem rovnaké buchtičky
sabra
Tak já tomu doopravdy nerozumím.Jak je možné že slováci mají vždy takové recepty,které se vždy podaří?Můj manžel je slovák a tak vždy když chci uvařit,nabo upéct něco,co se na Slovensku jí poměrně často,tak vždy zavítám na tyto stránky a vím že se to povede.Bylo tak tomu u kynutého závinu se skořici,ale i u pirohů s brynzou.Dnes se pouštním do těchto krásných buchet,a věřím,že se to povede.Moc děkuji za tyto stránky,jsou super...
alicik
Ahojj enerrgizer pises na kvasok cukor mlieko drozdie ale aj muku .... nie je to preklep? Dakujem . Napriek tomu sa ich chystam upiect ;) zelam pekny dnik.
vajet
Super recept! Robil som buchty po prvy krat v zivote a nikdy som nemal uzasnejsie cesto :) Dobre sa s nim pracuje a je velmi chutne :)
aleana
Tak aj ja prispejem so svojou skúsenosťou, keď som sa rozhodovala, podľa ktorého receptu urobím kysnuté cesto, vyhral to u mňa tento a neľutujem. S cestom sa pracovalo veľmi dobre, krásne vykyslo a buchtičky boli mäkučké. A to som použila špaldovú múku! (konkrétne typ T630) Takže recept je naozaj spoľahlivý. Iný už skúšať nebudem :-)
kastelo
dnes som ich napiekla. sú fantastické. vláčne a mäkučké. výborný recept. s cestom sa dobre pracovalo, vôbec sa nelepilo a pritom som ho len tak lenivo pomiesila. ďakujem.
siluro
super recept ale pre mna amatera poprosim.200C na 20min na akom programe a ktora pozicia v rure.velmi pekne dakujem
enerrgizer
ahoj @siluro , každá rúra je iná a ináč pečie...tá moja ohrev zvrchu a zospodu, v strednej časti rúry...
zicherka
Ahoj dnes upecene cesto je vynikajuce len vsetka napln skoncila na plechu. Plnila som ich dzemom asi by to chcelo lekvar ale nakolko teraz zijem v Belgicku ten som nezohnala... Ale chutia vyborne . Vidim to na usmiatych tvarach mojich chapanov a spinavych ustach od dzemu.
smeja
...prvý raz som piekla buchty a prvý raz som robila niečo z kysnutého cesta...tento recept sa mi hneď zapáčil a po toľkej chvále v tejto diskusii som si povedala, že teda skúsim...doma som akurát mala len celozrnnú múku, tak som to riskla :) ...cesto krásne vykyslo, dobre sa s ním pracovalo, akurát moje buchty vyzerajú trocha ináč (tak grahamovo) :) ale chutia dobre :) Ďakujem za recept :)
enerrgizer
Ja ďakujem za komentár, prvé buchty z celozrnnej múky :) dobrú chuť, som rád, že chutilo :)
janka2521
buchty su vyyyyyyyyyyyyyyyyyborne zase ich peciem detom velmi chutia :-) :-)
taty1825
jednoducho famozne. Moj muz povedal ze lepsie nepecie ani jeho svokra a to uz je co povedat :) Bala som ze ked ich napeciem ja ktora pecie len raz do roka ze budu na figu.Ale fakt tento recept je suprovy.Pracovalo sa mi s cestom velmi dobre,buchty su makucke a aj pekne vykysnute.No jedinu chybu to ma ze je toho malo,takto budem musiet piect este v stredu,nakolko deti zostali smutne ze tak malo bolo:) Dakujem za recept.
smejkad
dala som deci oleja, 2 deci slahackovej smotany a zvysok mlieko z automatu, bozske su :-)
kukulienka71
dnes som piekla podľa tvojho receptu, @enerrgizer. Super tučné cesto, podsypávať ani netrebalo. Len som mala moc tekutý tvaroh, dala som do neho potom 2 žĺtka a sneh z bielov a tak som radšej volila formu tvarohového posúcha, taký vynikajúci som ešte nejedla, fakt! Ďakujem za recept. Na fotke vidno nepriamo aj dnešné zatmenie slnka:-)


jancits
Po prvej polovici komentov, som sa rozhodol, že idem do toho.
Dúfam, že budú aspoň z polovice také dobré.
Klobúk dole. :-)
luss44
opakovane ich pečiem už veľakrát, aj včera plný plech, sú výborné. Práve som rcp posunula kolegyniam, nech sa dobré šíri ďalej :)
andy25
ahoj, buchty síce robievam, podla receptu od babky "od oka" a iný postup, ale včera som vyskúšala tento Tvoj recept a už inak robiť nebudem. Buchty boli supeeer, len sa po nich zaprášilo, nabudúce musím robiť dvojitú dávku. Ďakujem :-)
duro41
veľmi dobrý recept....doporučujem...celá rodinka si pochutila...ďakujeme
chantal2000
Uzasne cesto,kedze sme vegani,nahradila som obycajne mlieko sojovym,olej sme dali kokosovy a plnku som spravila makovo-lekvarovu a na kopky som este dala za lyzicku brusnic (ktore som mrazene len zohriala na panvici a pridala hnedy cukor) .... mnaaamm nieco uzasne))))dakujem
finczi
Dnes som piekla buchty podľa tohto receptu - makové aj so slivkovým lekvárom, veľmi chutili. Ďakujem!
sway219
tie buchty su uzasne, pripominaju mi detstvo :) chcela som sa opytat, ci by sa dali z tohto cesta urobit aj sisky, lebo ja chcem pecene buchty ale polovicka by radsej sisky.....aby som nemusela miesit 2cesta,ale urobim z polovice pecene a z druhej polovice cesta sisky...dakujem :)
enerrgizer
ahoj, šišky som z neho ešte robiť neskúšal...ale myslím, že to pôjde, vyskúšaj a napíš potom...dobrú chuť :)
peko
Aho. Dnes som piekol buchty podla Tvojho receptu. No co Ti poviem. Nebicko v papulke. Len sa tak zaprasilo po celom pekaci. Mozem robit znovu.
sway219
vyskusala som urobit sisky a vysli v pohodicke....takze da sa :)
pacun110
Dnes sme ich 1.krát piekli, sú VÝBORNÉ!!! Robili sme ich s lekvárom aj s nutelou a sú fajné. Ale vyšlo nám ich iba 29. (Ktovie, či by sa dali aj na slano urobiť. )
smejkad
uber cukor na 1CL a mozes aj na slano, toto je vyborne cesto :-)
smejkad
cokolvek, co by si dal napr na cestoviny alebo na chlebik - bryndza, syr, spenat, mlete masko (tepelne upravit vopred), klobasa, tvaroh s koprom....
len potom pocitaj s tym, ze to treba zjest kym sa plnka stihne pokazit :-)
sovka62
Jejdanenky, tisícdevätsopäťsto pochvalných komentárov, nemohla som sa dostať na koniec. A to som ti len chcela posunúť dobrý nápad, ktorý som kedysi našla tu, na Vareche, konkrétne tento: do tvarohovej plnky pridaj lyžicu (2,3,4 podľa množstva plnky) vanilkového krému Olé, čo je puding bez varenia. Pridávaj postupne, podľa potreby, aby si plnku nemal až príliš tuhú. S takouto plnku sú tvarohové buchty úplne iné, tvarohu sa v nich zdá viac, netečie a nevpečie sa do cesta a, samozrejme, sa s ním lepšie pracuje.
ericenka82
zajtra ich chcem piecť, len neviem koľko gramov maku mám zomlieť keď chcem všetky makové. Poradí mi niekto, prosíím :-)
enerrgizer
ahoj...ja to odhadujem asi na 250-300g ..ak ti zostane, tak zješ, ak bude málo....dalšie budú čokoládové, alebo lekvárové....dobrú chuť :)
jillian
Tieto buchty su exelentne! Robim ich a este ani nevychladnu, uz su zjedene! Moje deti a vobec cela rodina sa na ne vzdy velmi tesi. Dakujeme v dalekej Canade za uzasny recept!
ericenka82
Minule som piekla makové boli výborné, teraz by som chcela nutelové, len sa chcem spýtať či tá nutela nevytečie, alebo k nej ešte niečo primiešate? Ďakujem za super recept
monty469
Dnes upečené a sú fantastické! Časť múky som nahradila špaldovou hladkou, ale cesto je výborné. Vrelo odporúčam. Ďakujem za recept. Ak sa mi podarí doložím aj foto :-))
1x haji
sassena
Už ich robím druhýkrát a rovno nesiem na návštevu. Sú vynikajúce!! Ďakujem veľmi pekne za recept!!
kika33
ahojteee :)
cesto vynikajuce, dokonalost uplna..len ma taky zaciatocnicky problem, neviete niekto poradit? ide o to ze AKO balit buchty, skusala sm ze obdlznik, plnka na polovicu, prelozit druhou polkou cesta stlacit okraje a vyformovat buchticku..len tie boli take placate.. potom som skusala plnka uprostred a rozky sikmo k sebe ako do satocky a kadejako pospajat, ale tym pacom po zahryznuti do buchty bola plnka natlacena tesne pod vrchnym okrajom a zvysok bolo saaameee cesto :) prosim ako to balite aby bola plnka pekne v strede nestlacena a pritom nevytiekla? :) dakujeeeeem
kukulienka71
@Kika33 (14.11.2016 08:58)

Milá začiatočníčka:-) ja režem z cesta štvorhranné tvary (štvorce či obdĺžniky, kedy ako sa podarí), do stredu dám lyžičkou plnku (lekvár musí byť hustý, aby sa dal ľahšie zabaliť a nemá potom tendenciu vytekať počas pečenia), všetky okraje schytím do uzlíka a dobre scelím, obrátim batôžtek, okraje namočím v oleji či rozpustenom tuku a HUSTEJŠIE vedľa seba ukladám na plech, tak sa aj z vláčneho, mäkšieho cesta neurobí placatá buchta, lebo ony ešte počas následného kysnutia a pečenia vytvarujú jedna druhú do výšky. Čím viac hutnejšej plnky máš, tým viac jej ostane v strede, lebo cesto ju len obalí. veľa úspechov prajem;-)
2x haji a jerica
yogicek
Práve dopečené. Ochutnal som ešte horúcu a sú veľmi dobré. Ešte ani s jedným cestom sa mi nepracovalo tak perfektne ako s týmto a to som tých ciest a rád ako na to vyskúšal dosť veľa. Toto cesto teda u mňa vyhralo. Máš moju pochvalu. Pekný večer.


1x luss44
menhartkollar
Robila som najprv jednu dávku a dala na ochutnávku kamoškám a potom som musela napiecť aj im . Takže za 2dni som musela robiť 4dávky. Vážne sú úžasné aj na druhý deň. Ďakujem krásne za recept je super.


valerie6
Buchticky vyskusane a chutili uzasne! Vyhovuje mi, ze do cesta ide malo cukru :) Vyskusala som uz vela receptov na pecene buchty a nikdy sa mi nevydarili tak dobre ako tieto - mozno preto, ze nemam talent na pecenie :D Dakujem za recept, deti sa oblizovali a zabrali aj u manzela v praci :)


enerrgizer
Dakujem...som rád, že ste vyskúšali, že chutia a že ste napísali :)
malroxa
Teším sa na tento recept, chystám sa v najbližších dňoch. Teraz som robila buchty zo špaldovej múky tiez bez vajca s lekvárom. Nabudúce urobim tieto s tvarohom. Ak by som robila cesto zo špaldovej múky a nie z hladkej ako mám zmeniť množstvá podľa Vás @Enerrgizer ?
luss44
@Malroxa ak môžem poradiť, robila som ich aj zo špaldovej hladkej a nič som nemenila. Záleží aj akú špaldovú máš, ak tak si upravíš máličko len množstvo mlieka.
movin
Dakujem velmi pekne za receptik. Pekarnicka cesto vymiesila ja som urobila zvysok. Su to moje tretie v zivote a konecne som nasla take makke ake som hladala. Posielam foto


hanaire
Veľké ďakujem za výborný recept, moje prvé buchty a fantastické , plnila som nutelou :)
katarina2511
Tento recept na buchty - myslim tym cesto - by mal dostat Nobelovu cenu. Patrim medzi zeny, ktore nie su posadnute varenim a pecenim. To vsak neznamena, ze moja rodina hladuje. Varim denne, varim vsak jednoducho a hlavne jedla, ktore sa daju pripravit rychlo, bez hory riadov. Peciem asi dvakrat do roka. Buchty su vsak moja slabost. Dnes som jej podlahla. Vybrala som si tento recept, lebo bol bez vajicka a ja mam skusenost, ze cesto bez vajec je lahucke a dlho vydrzi makucke a chutne. Nesklamala som sa. Buchty su uzasne, lepsie som v zivote nejedla. Upiekla som dva plechy a jeden je uz prazdny. Som rada, ze som nasla recept, ktory je skutocne vynikajuci. Dakujem. Skusim pridat aj obrazky, dufam, ze to zvladnem. Ak su tu v texte gramaticke chyby, tak sorry, uz roky som mimo Slovenska a pouzivam anglictinu.


marfusha
Vzdy som mala strach z pecenia a najviac z kysnuteho cesta. Vdaka tomuto receptu pecenie z kysnuteho cesta priam milujem a nikdy sa mi neleni. Kvasok mi vzdy ide z pohara vyskocit aby sa konecne zamiesal :o) robim z neho vsetko, slane slimaky, aj zaviny, buchty, slane palicky ( stangle) k mliecnej hribovej polievke, balese. Kazdy pyta recept. Vzdy Vas pochvalim, a zdielam. Dakujem krasne!
finczi
Dnes som vyskúšala Váš recept na základe množstva pozitívnych komentárov a som veľmi spokojná. S cestom sa výborne pracovalo, buchty boli chutné a mäkučké. Ďakujem!
depi
Uz sa pecu. Cesto super, urobene sup sup... Dakujem za tecept vona uz sa šíri
mima127
Ďakujem za recept, cesto pekne vykyslo, podla vášho receptu na , len sa mi trocha horšie zliepali,po pridani muky to bolo lepšie ale na prvý krat vyšli nad očakávania. :-)


2x kimlo a haji
alexa61
Veľmi dobrý recept, buchty chválil každý. Robila som v sobotu a v sobotu budem robiť znova....nestačilo.....mňam....
mmirka
Fakt úžasný recept, včera som ho objavila. Buchtičky sú vynikajúce. Ja pečiem z kvásku, ale nezadala som kváskové pečené buchty a keď som našla tento recept, tak som si ho na kváskový prispôsobila. Urobila som zdravšiu verziu, dala som menej cukru - trstinového, použila som trochu celozrnnej múky (máme problémy s trávením bielej múky), obilné mlieko a kvások, nie droždie. Cesto bolo úžasné. Hoci sa mi zdalo dosť mastné, nakoniec po vykysnutí sa s ním nádherne robilo a nebolo nutné ani mastiť boky buchtičiek. Trošíčku sa síce nalepili, ale bez problémov som ich odtrhla od seba. Pripájam aj fotky. Sú geniálne. Ďakujem za inšpiráciu


mf26
Dnes som robila..... Vynikajúce... Všetci sme sa zalizovali
ada37
kolko ste to prosim nechali kysnut,najskor teda cesto ako take a potom buchticky?a pri 200stupnoch sa nespali povrch huchticiek prosim?
sjuz
Super, a ja že prečo sú vždy na ďalší deň tuhšie... Idem na to TERAZ
lucicek1
Úplne prvý raz v živote som robila buchty no nie sú tip top ale chutia úžasne nevedela som to tak pekne dokopy spojiť do guľôčky ako to robíte ak tam dáte tu plnku? . Ďakujem za super
katka9111
Fakt chutné a vydarené, no za mňa trochu viac cukru by bodlo. Ale parádička, mäkké.Robila som z toho cesta aj šišky,keďže tvarohu som mala málo a jahodový džem mi väčšinou vytečie pri pečení.
smejkad
Ani neviem koľký krát, dnes lekvár a lekvár mak
Famózne
barbora08
Dakujem za recept, su vyborne! Ja som ich piekla zo spaldovej múky a velmi chutili.


marta09
Ďakujem za recept, práve vybraté z rúry, plnené slivkový lekvárom aj domácim hruskovy džemom ?


marila
Dnes som buchty robila prvýkrát a boli FANTASTICKÉ!!..Ďakujem za recept :-)
dianat9
Uzastny recept, akurat davam miesto oleja domaci smalec....je to ovela lepsie :) . Uzasne cesto
cuteart
Dlho som hladala recept, ktory by sa vyrovnal tomu od mojej starkej, kedze som ho niekde stratila! Tento je uplne dokonaly! Perfektne ho nahradil! Ďakujem, ze ste ho sem dali! Je tu ale jeden problem! Cez pekac buchiet sa prehnali kobylky a skoro zjedli aj mna! Takze to chce dvojitu davku!!! Mnamka!
lenia32
Cesto je bohovskeee, dnes som prvýkrát v živote robila pečené buchty a hned podľa vášho receptu, ostalo mi trosku cesta tak som spravila aj šišky a cesto je nadychane. Svokra je 30 rokov kuchárka a deti povedali ze su moje buchty aj šišky lepšie ako jej ???recept si ukladám a ďakujem
veronika8754
Recept na 100%, klobúk dole. Dnes sme si ich upiekli a tá chuť, jednoducho božské. Ďakujem, uložené


1x haji
martin2
Dnes som ich napiekol za dva plechy. Chutilo nám hlavne manželke a synovi.
arlo
Výborný jednoduchý recept,
Po vyskúšaní u nás pravidelne pečiem a to rovno 2-3 dávky ☺️
Ďakujem
comando
Ďakujem za recept. Tieto buchty robím dosť často a deti ich milujú. Manželka si tiež pochvaľuje :)
alika06
Recept nna cesto na veľkú paradu.Cgcem sa opýtať ci sa toto cesto dá použiť aj na parene buchty.ucim sa piecť kysnuté koláče.dakujem
viktor66
Perfektný recept.
Najlepšie buchty aké sme jedli.
Jemnučké,my sme mali so slivkovým lekvárom.
Super recept
elixir
Ahoj @enerrgizer , prajem Ti krásne Vianoce. Už robím kysnuté cesto len podľa Tvojho receptu, je výborné. Naše vianočné makové záviny sú z neho. Vďaka za tento pekný recept.
1x janger
luciana84
@enerrgizer (5.6.2010 22:19)

Ďakujem za recept.Včera som prvý krát robila tieto buchty a podarili sa🙂. Akurát,že som viac ich mohla dať k sebe a ešte musím doladiť rezanie lebo pri prvom ceste bolo aj zopár zbytočne malých buchtičiek😆. Recept ste dávali sem už je to staršie ale pekne ďakujem.Doma spokojnosť, deťom chuti a aj mne 🙂👍
hraska
Keďže máme doma alergika na mlieko,skúsila som verziu s ovseným mliekom a slnečnicovým olejom miesto masla a sú vynikajúce 🤗👍ako pierko ľahké.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia