Korpusy na dvojposchodovú tortu
Je to trochu náročnejšie, ale verím, že to zvládnete. Bude to dvojposchodová torta.
príprava
Suroviny
| 1. korpus: | |
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 190 g |
|
| 70 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 2. korpus: | |
| 200 g |
|
| 2 ls |
|
| 50 ml |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Samostatne pripravíme 2 korpusy.
- 2
1. korpus: 3 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so 190 g práškového cukru, 70 ml oleja, 100 ml mlieka a ku koncu vmiešame 200 g múky rozmiešanej s 1 balením prášku do pečiva.
- 3
Malo by vzniknúť tuhé cesto, ku ktorému pomaly pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť na 190 stupňov Celzia do tortovej formy. Pečieme, kým nie je cesto hotové.
- 4
2. korpus: 2 vajcia vymiešame so 100 g práškového cukru. Pridáme 50 ml oleja, 250 ml mlieka a 200 g múky rozmiešanej s 1/2 balíčka práškom do perníka, štipkou soli a 1 PL kakaa. Dáme piecť na 200 stupňov Celzia.
- 5
Vychladnuté korpusy položíme na seba a okolo ponatierame buď šľahačkou alebo akoukoľvek polevou.
Tiež tortový korpus:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ok