Tortový korpus
Tortový korpus

Korpusy na dvojposchodovú tortu

lilien07 - fotkalilien07, 4. júna 2024

Je to trochu náročnejšie, ale verím, že to zvládnete. Bude to dvojposchodová torta.

60 minút
príprava

Suroviny

1. korpus:
200 g
3 ks
190 g
70 ml
100 ml
1  bal.
štipka
2. korpus:
200 g
2 ls
50 ml
250 ml
100 g
1/2  bal.
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Samostatne pripravíme 2 korpusy.

  2. 2

    1. korpus: 3 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so 190 g práškového cukru, 70 ml oleja, 100 ml mlieka a ku koncu vmiešame 200 g múky rozmiešanej s 1 balením prášku do pečiva.

  3. 3

    Malo by vzniknúť tuhé cesto, ku ktorému pomaly pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť na 190 stupňov Celzia do tortovej formy. Pečieme, kým nie je cesto hotové.

  4. 4

    2. korpus: 2 vajcia vymiešame so 100 g práškového cukru. Pridáme 50 ml oleja, 250 ml mlieka a 200 g múky rozmiešanej s 1/2 balíčka práškom do perníka, štipkou soli a 1 PL kakaa. Dáme piecť na 200 stupňov Celzia.

  5. 5

    Vychladnuté korpusy položíme na seba a okolo ponatierame buď šľahačkou alebo akoukoľvek polevou.

Diskusia k receptu

lilien07
Dobrý deň všetkím dďakujem že pečete práve mojí tertu
sobon
Vitaj na vareche, na buduce pridaj aj fotky 🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia