Korpusy na dvojposchodovú tortu
Je to trochu náročnejšie, ale verím, že to zvládnete. Bude to dvojposchodová torta.
príprava
Suroviny
1. korpus: | |
200 g |
|
3 ks |
|
190 g |
|
70 ml |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
2. korpus: | |
200 g |
|
2 ls |
|
50 ml |
|
250 ml |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Samostatne pripravíme 2 korpusy.
- 2
1. korpus: 3 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so 190 g práškového cukru, 70 ml oleja, 100 ml mlieka a ku koncu vmiešame 200 g múky rozmiešanej s 1 balením prášku do pečiva.
- 3
Malo by vzniknúť tuhé cesto, ku ktorému pomaly pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť na 190 stupňov Celzia do tortovej formy. Pečieme, kým nie je cesto hotové.
- 4
2. korpus: 2 vajcia vymiešame so 100 g práškového cukru. Pridáme 50 ml oleja, 250 ml mlieka a 200 g múky rozmiešanej s 1/2 balíčka práškom do perníka, štipkou soli a 1 PL kakaa. Dáme piecť na 200 stupňov Celzia.
- 5
Vychladnuté korpusy položíme na seba a okolo ponatierame buď šľahačkou alebo akoukoľvek polevou.
Tiež tortový korpus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ok