Ríbezľovo jogurtový koláčik

kattija - fotkakattija, 16. februára 2013
Ríbezľovo jogurtový koláčik
Foto: kattija
15 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
100 g
1/2 čl
1 ks
Mrvenička:
25 g
25 g
20 g
500 g




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiesat jogurt...vajicko...cukor

  2. 2

    V druhej miske zmiesame muku s pdp

  3. 3

    V tretej miske zmiesame prisady na mrvenicku

  4. 4

    Vymastime plech mastou a vysypeme mukou

  5. 5

    Zmiesame misku s jogurtom a mukou a vymiesame dohladka... vylejeme na plech...ozdobime ovocim... posypeme mrvenickou a sup ho do rury

    Ríbezľovo jogurtový koláčik - obrázok 5
  6. 6

    Nakrajame a papame

    Ríbezľovo jogurtový koláčik - obrázok 6

Diskusia k receptu

kimlo
Vyskúšam, v mrazáku mám ríbezle...
cesminaz
vyzera skvele a stavnato,ukladam do kk a cez leto ked nam dozreju ribezle tak ho istotne vyskusam,aaj s malinami-kedze aj tie budu :-)
jamarlen
minimalisticky presný, prehľadný a stručný popis som zaevidoval ako bonus ku koláčiku.
chýba mi už iba vrelý a srdečný osobný predslov :))
dorisa
krásny koláčik, ríbezle...to je moje ovocie:)))))
frezia
Dnes som ho urobila,nemala som ribezle,ale visne a chutil vyborne. Nezostal z neho ani kusok.Tento kolacik bude teraz na nasom stole casto s roznym ovocim. Dakujem za vynikajuci recept.
elixir
Tak som skúšala koláčik dnes, dala som o polovicu menej cukru do cesta, ríbezlí 300g; je vynikajúci. :) Piekla som vo forme 20 cm priemer a rozdelila som koláčik na 4 porcie. Prepočítala som energetické hodnoty pre jednu porciu (aby som vedela čo zjem :) ), vyšlo to (v mojej úprave) takto: 1099kJ; bielkoviny 7g, sacharidy 52g, tuky 7g.

Ďakujem za inšpiráciu na fantastický koláčik, taký chutný šťavnatý, aj milému veľmi chutil. :)


radost
po tvojej fotke @elixir som dostala chuť-a včera večer som upiekla..mám recepty na koláč s jogurtom..i kyslým mliekom-všade ide aj olej..a tu nie..tak som skúsila-aký je to rozdiel..
hoc na menší plech-predsa som zdvojnásobila dávky-okrem cukru-dala som 150 g...som spokojná..cesto je také mäkké..vatové...jednoduché..rýchle..
elixir
@radost No ja som bola tiež spokojná veľmi, výborná chuť s tými peknými hodnotami,takýmto koláčikom si človek občas môže zhrešiť, aj keď tiež nie často... predsa len, to množstvo sacharidov. Ale páči sa mi, že to je pomerne variabilné, hlavnú rolu hrá ovocie a to sa dá obmieňať, takže ja toto rozhodne ešte pár krát upečiem. :)
elixir
Dnes som ho piekla znovu, použila som k ríbezliam aj jahody a čučoriedky, je trošku šťavnatejší než naposledy kvôli jahodám, ale výborný :)
anirad
tento koláčik som upiekla hned ako sa objavil na fb,bol vynikajúci,zbožňujeme ovocné koláče,radšej ako zákusky a torty
mamataja
Som rada, že som natrafila na tento recept. Potrebovala som využiť zvyšok ríbezlí z mrazničky a mala som aj jogurt v chladničke. Koláčik sa podaril, je úžasný. Piekla som ho z dvojnásobnej dávky na plechu a posýpku som vylepšila pridaním strúhaného kokosu. Je vynikajúci, ľahký, určite sa dá požiť aj pod iné ovocie.