Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 370 najnovší komentár dnes 09:09
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 370 najnovší komentár dnes 09:09
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 366 najnovší komentár dnes 09:09
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 12 najnovší komentár 3. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke +video
-
Slané tyčinky bez lepku z nalístkovaného cesta +video
-
Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom +fotopostup
-
Brokolicový krém s domácimi krutónmi
-
Tvarohový zákusok z lístkového cesta s penou +fotopostup
-
Fazuľkový šalát s bryndzou +fotopostup
-
Lečo s hubami crimini pre dvoch +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Pochutnáte si: 13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
-
TOP rebríčky: Obľúbené jedlá, jednoduché koláče aj sviatočné zákusky. Varte a pečte podľa najlepších receptov uplynulého mesiaca
-
Recepty na domáci termix: Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias
-
Rebríček TOP 15: Syrové batôžky, vyprážané pirohy aj domáca zmrzlina. Pozrite si najsledovanejšie májové videorecepty
-
Čistý pôžitok: 14 spôsobov, ako si vychutnať čerstvé jahody. Tieto nepečené dobroty vám nedajú spať
-
Zabudnutý klenot: Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?
... chlieb v hrnčeku...inšpirovane fotom z 1.12.2024 ("Lukulske hody") od autora pani @mijaita 🙂
Musím sa priznať, že pôst nedržíme. Celkovo sa však snažím obmedzovať mäso ( z rôznych dôvodov ) aj keď nám všetkým veľmi chutí.
Aspom raz-dvakrát do týždňa máme rybu. Väčšina dní v týždni je bezmäsitá.
Dnes máme cestovinu s pečenou fetou a cherry paradajkymi. Na večeru bude fazuľová polievka. Zajtra mám na pláne ryžu so šošovicou, opečenou cibuľkou a navrch volské oko. Polievka bude asi cesnačka s opečeným chlebom.
Predvčerom sme mali "čínu" - opečené rezance so zeleninou ( stirfry ). Pokvápané tmavou sójovou omáčkou.
Cestoviny so zeleným pestom. Hubové rizoto. Falafel - cícerové fašírky.
A každý deň zeleninový šalát.
Ak pozrieš @blissofplants , tu na Vareche, nájdeš tam kopec krásnych vegetariánskych receptov.
Dúfam, že som trochu pomohla s nápadmi. Pekný deň prajem.
Olinka, ďakujem za pochvalu. S pečením som však určite ďaleko za Tebou.
...
... kôli iným povinnostiam mi ostalo málo času na prípravu obeda tak len narýchlo:
Slepačí vývar s niťovkami (od nedele)
Kuracia pečeň na majoráne, pikantné domáce baranie rohy ročník 2023 a chlieb (15 minút a hotovo)😋
... pokojné odpoludnie prajem
A veď , v zime sa treba aj trošku vykŕmiť, aby nás malo čo hriať:)
Děkuji za fotečky a milé komenty. Mno, to jsou výkyvy, všem chorým přeji brzké uzdravení! U nás chladněji, dnes nefouká, máme teď 3°C, ráno bylo frešnější, počítám, že v noci nemrzlo a nebo malinečko. Balím se jako pumpa. Jsem z domu rozmazlená, držím se v teploučku, mám se ráda.
Krásný den přeji, ať se daří! a zdravíčko ať slouží!
Šikovný chlapec!
Vykúka oskárek (slnko) ale je chladnejšie, v noci spŕchlo, pofukuje chladný vietor - na horách asi snežilo.
V priebehu dňa teploty vylezú na 18-19 stupňov, včera som si dala cez obed kávu v bare a sedeli sme vonku, na slniečku a bolo to na tričko a kraťasy :-)
Všetci sú chorí - takéto výkyvy teplôt, typické pre toto ročné obdobie, to zo sebou prinášajú.
No čo už ….
Príjemný deň prajem.
Mám jednu zásadu: Nekritizujem žiadne jedlo, kým ho neochutnám. Aj potom môžem vysloviť názor, že mne to chutí alebo nechutí, nie, že je to zlé.
Pekný deň:)
Dakujem,nakupujem tam pravidelne,ale pri tom množstve mliečnych výrobkov si to človek ani nevšimne.U nás sú dva obchody-LE.To bude asi tým,že torty pečiem len vnúčatám 2x do roka a mám ich len dvoch. Pozdravujem a ďakujem.
Som rada,že recept zaujal....Jogurtovu plnku v črievku predáva reťazec Agromilk slovenský výrobca..Naozaj fantastická plnka netreba pridávať cukor chuti ako vanilkový jogurt.... Taktiež je v predaji v črievku aj tvarohová plnka.. Túto som neskúšala... určite bude výborná....Torta nech sa podarí...Keby bolo treba pomôcť, kúpim, pošlem....... Pozdravujem..
Díky za infa, každý to máme s kapustou/zelím různě. A se segedínem tupl. Já ho léta nemohla jíst /s kysaným zelím/, mě ta kombinace nechutnala. Musela jsem zestárnout, abych k té chuti došla /někde po třicítce/, i chutě se vyvíjejí. Hlavně, že bude vnoučkovi chutnat, to je nejdůležitější! Jsi milující dědko!
Děkuji pamětnici za odkaz na starý varechárský recept z roku 2011,kdy jsem ještě na Vareche registrován nebyl. Obzvlášť diskuse je u něj "výživná". Já jsem zastáncem krátkého, několika minutového předvaření hlávkového zelí v otevřeném hrnci, aby vyprchaly některé čpavé složky a vodu vylévám, vitaminu C tím moc neubude. Chuťově se tím zelí vylepší i před dušením na sádle s cibulkou a kmínem pro klasiku V-K-Z. Vnukovi nejdříve nabídnu tento tvůj recept, ale tipuji, že Olinčina varianta s kapustovým prívarkom se mu zalíbí hlavně kvůli těm plátkům karé vcelku. A krájet zelí budu na čtverečky :-))
Nech sa páči, videorecept od @cesminaz na žerbo rezy:
varecha.pravda.sk/recepty/zerbo-kolacik-videorecept/89688...