Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....
Mrkvovo-cviklový šalát
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...
Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...
Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....
Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...
Zemiaková zmes z Verony
A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...
Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....
Šalát z koreňovej zeleniny
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....
Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....
Špagetová tekvica s bravčovým mäsom
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....
Pšenično-ražný chlieb so sušenými hubami
Recept na tento chlebík som dostala od svojej kamarátky Airan, rodilej Bulharky, už pred rokmi....
Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...
Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....
Brownies z cvikly
Cvikla je veľmi zdravá zelenina, ktorá sa dá použiť nielen na chutné jedlá, ale aj...
Jablkovo-mrkvové muffiny
Rýchly a šikovný spôsob, ako spotrebovať jablká krásou príliš neoplývajúce alebo padané. Muffiny sú rýchlo...
Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...
Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...
Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...
Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou
Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...
Kakaová roláda bez múky s krémom z mascarpone
Táto roláda je rýchlo hotová, nie je presladená a vďaka tomu, že neobsahuje múku, ...
Jablkové kvetinky
Jablkové kvetinky sú rýchlo pripravený dezert, ktorý poteší oko aj jazýček.
Bochník z oranžovej tekvice
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....
Vajíčkovo-zeleninový šalát
S jeseňou prichádza aj zmena jedálnička. Šaláty ostávajú, len sa trocha zmenia suroviny. Koreňová...
Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...
Jablkové guľôčky
Jablkových koláčov sa v našich končinách pečie mnoho druhov. Všetky sú výborné, šťavnaté. Poznáte...
Bravčový plátok s čínskou kapustou
Čínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou...
Vajcia nakladané v octe
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....
Nakladané mrkvičky
Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....
Koláč na oplátke
Tento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete....
Zemiaky na chorvátsky spôsob
Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch....
Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....
Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....