Varenie

Potrebujem pomoc s grilážkami

kvetinka72 - bez fotkykvetinka72, 3. decembra 2024

Ahojte, grilážky robievam roky. Neviem prečo, ale keď som dala do horúceho karamelu kúsok Cery, namiesto toho, aby sa mi to pri miešaní spojilo, tuk ostal na povrchu. Cera bola izbovej teploty a ani nie 5 dg. V čom je problém? Poraďte. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

lianka
Presne tak ako píše @ tomeska. Keď robím karamel, ten veľa nemiešam, lebo by zhrudkovatel, ale keď pridám tuk , tak miešam 10 minút a salko tiež 10 minút . Ono sa to spolu vstrebe. Ale ja nedávam stužený tuk/Ceru/, ale Heru,lebo Palmarín. Veľa trpezlivosti.
kvetinka72
Trpezlivosť ma po pol hodine prešla. Zmenila som poradie, do karamelu som dala najprv Salko, až potom Heru. nie je to tak tuhé ako pri Cere, ale podarilo sa. 2X s Cerou sa to nespojilo. pekný večer
tomeska
Ešte jedna možnost',nechat'karamel vychladnút' a potom tuk do neho zašlahat'(karamel by mal byt' makký,mierne tekutý) =karamel +salko alebo šlahačka)